Rok.

Ik dacht, laat ik u maar weer eens voorzien van diverse foto’s met verschillende lichtinval. Hoera.
Enkele maanden geleden voltrok zich hier ten huize Missy N. een wonder van formaat. Want nadat ik jaren aan een stuk de rokjes had afgezworen, maakte ik opeens een rokje voor mijzelf. Vorige zomer had ik er al een paar gemaakt voor 2 zusjes.  Eén rokje daarvan had ik gemaakt op basis van een bestaand rokje van de zus in kwestie.  En dat patroon heb ik gebruikt om onderstaand rokje te maken.
Mits wat aanpassingen hier en daar.  Enfin, in feite was het een enorm geprul en kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat ik een rokje kan maken met een Echt Patroon en een Werkbeschrijving zoals dat uit de Knipmode juni ’10.  Dat is onderweg en ik ben al dagen mateloos enthousiast.
Enfin, ik ondernam bij onderstaand rokje toch al een redelijke poging.  Wat al meezat, was het feit dat de geweldigheid van het stofje elke fout rechttrok.
Ik stikte er een paspeltje tussen.  Zelfgekocht geloof ik.  Of nee, zelfgemaakt met behulp van veritas-biais.  Een blinde rits en een voeringske.  Zo ongeveer volgens het stappenplan van Polkadotjes.

Met hier en daar plooitjes, die niet de bedoeling waren, maar als ik het draag ziet geen hond dat.

Och, vreselijk hè, die rode achtergrond?  Mijn keuken is rood en dankzij de velux-raam het best voorzien van daglicht.  Ooit wordt dat anders, dat beloof ik u.

Rugzakje. En meer.

Zoals An in reactie op onderstaand bericht voorspelde, was er een Noodlehead-rugzakje onderweg.  Het is een verjaardagskadootje voor een ventje van 4.  Het wordt komend weekend overhandigd, hopelijk is hij even wild van dat Alexander Henry stofje als ik ook ben!
Gevoerd met een groen ruitje dat ik of op een stoffenspektakel kocht, of bij Pauli.  Ik weet begot niet meer waar ik al mijn stofjes gekocht heb.  Erg is dat.

Het was de eerste keer dat ik zo’n rugzakje maakte, maar zeker niet het laatste, want het is weer zoiets dat past in de categorie “snel klaar en geweldig resultaat”.  Ik zit nog te twijfelen over wel of geen flockfolie-iets op de streepjes.  Heeft u daar een gedacht over?  Ik vrees dat het dan te druk wordt, en heb  er bijgevolg nog niks opgestreken maar ik heb nog 4 dagen, dus Alles Kan Nog.

Trouwens, toen ik gisteren om half elf ‘s avonds thuis kwam van mijn werk, de regendruppels verwensend, want ik doe dat allemaal per fiets, had ik een voorgevoel en keek ik toch maar even in de brievenbus, iets wat zelden in me opkomt op zondagavond. Maar het bleek een zeer goed plan, want de inhoud veegde alle dagdagelijkse beslommeringen, zoals daar zijn: regendruppels, weg.  Het was een antwoord op dit kleurpotlodenzakske.

Daar doet een mens het toch voor hè.

Tip van de sluier.

Er is iets bijna klaar hier.  Ten minste, dat denk ik.  Bijna moet u daarbij ruim interpreteren want eerste prioriteit nu is de boel hier aan de kant krijgen.  Dat hoort bij zondagen en als u op één of andere manier herkenning vindt in licht autistische trekjes, begrijpt u mij.
Maar een tip van de sluier krijgt u al.  Want de stofjes zijn geknipt en de rits is geprepareerd.

De groene strepen en het blauw komen van Ikea, de wonderlijke vrachtwagens van bij Vermiljoen.  En van die laatste is nog een extra meter onderweg, want een Happy Hour bij Vermiljoen, daar kon ik onmogelijk aan weerstaan.

Slabbenmarathon.

Een tijdje geleden hield ik een slabbenmarathon.  Nochtans niet met voorbedachte rade.  Ik maakte er twee op vraag en omdat het zo’n dankbaar werk was (weinig werk, zeer bevredigend resultaat) zag ik opeens in talloze andere stofjes potentieel.

Ik haalde mosterd bij haar maar tekende het patroon zelf met behulp van aan A4-blad en een rond potje om de hoeken overal gelijk af te ronden.

Voilà.  3x Petit Pan, 1x Alexander Henry en 3x Kokka.
Zeven, dat is een schoon getal.  Volgens haar bijvoorbeeld.

Och, en dat de stofzuiger nadien overuren draaide hoef ik u, die ook wel eens met handdoekstof werkt, niet te vertellen zeker?

Een schoon stel kinders.

Het lijkt het succesrecept voor menige blogger.  Een schoon stel kinders, zelfgemaakte rokjes, kleedjes, broekjes, hemdjes en al wat ge maar wilt en dat eerste dan in combinatie met al wat daarop volgde.  Dat spreekt alle, en ‘t zijn er veel, moederharten aan en ge zijt vertrokken.

Het moet gezegd: ik beschik daar niet over.  Nog niet, naar ‘t schijnt.  Voorlopig ben ik daar zeer ok mee, al moet de omgeving toch altijd gezegd hebben “dat het rap kan gaan”.  Dat moet dan geruststellend of iets van dien aard zijn.  Of ook populair: “ge zijt nog jong, ge hebt nog alle tijd”.  Ik moet zeggen, daar kan ik me al wat meer in vinden, al vind ik die 2 en die 6 toch al veel samen.  Wist ge dat het dan voor eens en altijd gedaan is met de go pass en elke conducteur u raar bekijkt als ge uwe rail pass bovenhaalt?  Echt zo van: “gij zijt al meer dan 26 of wat?”  Niet tof, echt niet tof.

Enfin, heel dit relaas, om te vertellen dat voorlopig alleen andermans kinderen slachtoffer zijn van mijn drang om dingen vanonder de naaimachine te toveren.  Die kunt ge natuurlijk niet zomaar in het wild fotograferen, al zal ik het in het vervolg misschien toch maar heel lief vragen, want dat succesrecept, dat lijkt me toch wel wat.

Het prinsesje van de buren, bijna 4, mocht het eerste maaksel sinds het ontstaan van deze blog, in ontvangst nemen.  Het punt is, dat ik daar eigenlijk feitelijk geen schone foto’s van heb, omdat het om 9 uur ‘s avonds zijn final touch kreeg en dan hebt ge miserie met lichtinval enzo.  Maar het was dringend, dus moest ik het daarmee doen.  En u ook.

Het werd een kleurpotlodenzakske à la Zsazsa in een Vermiljoenstofje waar ik vanaf de eerste blik smoorverliefd op werd.  Het doet altijd een beetje pijn om daarin te knippen, maar het resultaat is altijd een schone pleister op de wonde gebleken.

Och, en als ik dan toch bezig ben met slechtbelichte foto’s, spant deze de kroon.  Maar ‘t is gewoon om jullie jaloers te maken met dat fantastisch lintje waar ik evengoed ogenblikkelijk smoorverliefd op werd toen ik het zag.  Het is een biaislintje en jullie gaan dat hier nog zien verschijnen.  Al moet ik nog een project bedenken, want ‘t moet evengoed zoiets zijn waarvan ik gelukkiger word, dan van gewoon naar het lintje staren in mijn lintjesdoos.

Oh, en heeft iemand een tip over een goeie digitale spiegelreflex?  Want da’s next thing to do als ik eens geld over heb aan het einde van mijn maand, in plaats van omgekeerd.

Hoe moet dat nu toch.

Maanden zijn hier aan vooraf gegaan.  Serieus.  Zo van zal ik wel of zal ik niet, van hoe moet dat nu toch, van interesseert het eigenlijk wel iemand en van er zijn er al zoveel.  Tot zover de psychische voorbereiding.  En dan was er een achtergrondkleur, een lettertype en een foto uit de jaren stillekes.  Maar dan, dan begon de ellende pas echt.
Want de eerstgeborene, moet dat een aankondiging en voorstelling van mijzelve zijn?  Of moet dat zijn van: we vallen gewoon met de deur in huis en doen alsof we er al jaren zijn?
Omdat de mensen naast mij daar toch niks van kennen, ben ik op onderzoek gegaan. Heel tinternet heb ik gelezen om te kijken hoe mensen dat doen en ik kan u zeggen, ik ben geen sikkepit wijzer geworden want iedereen doet wat anders.
Dus ondertussen ben ik hier, aankondigingsgewijs, zowat met de deur in huis aan het vallen, want vrouwen doen dat zo, allemaal dingen tegelijk en dan nog tegoei ook.  Hier komt iets over naaien.  Over naaien zonder ooit een naailes van dichtbij gezien te hebben en dus over amateur-achtig gedoe.  Tenzij het eenmalig voordoen van het inrijgen van de draad op een naaimachine uit dezelfde jaren stillekes als bovenstaande foto meetelt als naailes.  (Wat een zin, die gaat de archieven in.)  Maar ik denk van niet.
Godzijdank, de mensen die afnemers zijn van mijn zelfgemaakte toestanden -vrijwillig of onvrijwillig- kennen er meestal niet zoveel van.  En dus heb ik tot nu toe altijd mensen blij gemaakt, inclusief mezelf.  Ha.
Meet me.  Missy N.
En dat laatste is een verhaal op zich.
%d bloggers like this: