Rok.

Ik dacht, laat ik u maar weer eens voorzien van diverse foto’s met verschillende lichtinval. Hoera.
Enkele maanden geleden voltrok zich hier ten huize Missy N. een wonder van formaat. Want nadat ik jaren aan een stuk de rokjes had afgezworen, maakte ik opeens een rokje voor mijzelf. Vorige zomer had ik er al een paar gemaakt voor 2 zusjes.  Eén rokje daarvan had ik gemaakt op basis van een bestaand rokje van de zus in kwestie.  En dat patroon heb ik gebruikt om onderstaand rokje te maken.
Mits wat aanpassingen hier en daar.  Enfin, in feite was het een enorm geprul en kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat ik een rokje kan maken met een Echt Patroon en een Werkbeschrijving zoals dat uit de Knipmode juni ’10.  Dat is onderweg en ik ben al dagen mateloos enthousiast.
Enfin, ik ondernam bij onderstaand rokje toch al een redelijke poging.  Wat al meezat, was het feit dat de geweldigheid van het stofje elke fout rechttrok.
Ik stikte er een paspeltje tussen.  Zelfgekocht geloof ik.  Of nee, zelfgemaakt met behulp van veritas-biais.  Een blinde rits en een voeringske.  Zo ongeveer volgens het stappenplan van Polkadotjes.

Met hier en daar plooitjes, die niet de bedoeling waren, maar als ik het draag ziet geen hond dat.

Och, vreselijk hè, die rode achtergrond?  Mijn keuken is rood en dankzij de velux-raam het best voorzien van daglicht.  Ooit wordt dat anders, dat beloof ik u.

4 thoughts on “Rok.

  1. ferm rokje! en leuke botjes :-)

  2. Hé, ik heb net je blog ontdekt. Ik ga je volgen!

  3. Super! Mijn naailesrok uit hetzelfde stofje zal er niet beter uitzien hoor! Ik heb een bruin paspelbandje (maar dat roze van jou vind ik geweldig!) gebruikt, en het is een wijder klokmodel (ik vind het zelfs net iets te wijd…), maar ja, voor mijn eerste rokcreatie verwacht ik ook geen wonderen!
    Trouwens, een leuke blog heb je, ik ga je zeker volgen!

  4. maar wel een mooi rokje

Comments are closed.

%d bloggers like this: