Flockerdeflock.

Zó gemakkelijk en vooral snel klaar!  Iedereen om mij heen verkondigde dezelfde boodschap als het om flockfolie ging.  Misschien ben ik dan de uitzondering die de regel bevestigt, want ja, het ís gemakkelijk en snel klaar, als, en ik herhaal, ALS ge weet wat voor iets ge erop wilt strijken en zonder de voorbereiding in acht te nemen.

Om het wat gemakkelijker te maken, zal ik een concreet voorbeeld geven van hoe dat er hier aan toe gaat als ik het weer eens in mijn hoofd haal om iets met flockfolie te doen.

Bij onderstaand noodlehead-rugzakje, ge weet wel, dat kadootje voor een vierjarig ventje, hoort “een leuk t-shirtje”.  En vroeger begon het daar al. Nu koop ik mijn baby- en kindertshirtjes om kado te doen altijd bij de JBC, tevredener over dan over die van de Hema en schonere kleurtjes.  Dat is al een dilemma minder en daar verlies ik dus geen tijd meer aan, behalve dan, dat de JBC een stukske verder fietsen is.

Maar dan: een effen t-shirtje?  Of iets met een streepje?  En welke kleur?  Daar sta ik dan minstens een kwartier over te twijfelen in de winkel en tel daarbij dat ik voor ik de winkel binnenga ook al aan het afwegen ben.  Nog een minuut of dertig erbij dus.

Ge moet dat dan eerst ne keer wassen, dat gebeurt dan met het “chrono”-programma maar dat duurt toch ook 45 minuten en dan hangt het hier ne nacht omhoog.  Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben de uren al niet meer aan het tellen ondertussen.

Als ge zover zijt, kunt ge beginnen nadenken over de flockfolie.  Ge ziet, ik zit al aan 300 woorden ofzo en we hebben nog gene flockfolie vastgehad.  Maar snél dat dat gaat, ge kunt dat niet geloven.

Flockfolie dus.  Eerst en vooral: de kleur.  Ik heb hier ondertussen een verzameling bijeen gespaard, dus da’s altijd een zware beslissing.  Daar lig ik minstens 2 nachten wakker van. Dat valt dan al mee, want da’s toch den tijd die ge nodig hebt om te kunnen beslissen welk figuurtje ge eruit wilt knippen.  Of misschien wilt ge toch liever gewoon een woord, of de naam van het kind in kwestie.  Ook niet makkelijk hoor.  Geloof me, ge kunt op het internet wat uurtjes vullen met de zoektocht naar Het Perfecte Lettertype.
Want ge wilt wel scoren met dat t-shirtje, ahja!  Het moet LEUK zijn en niet in de winkel te vinden en het kind moet het geweldig vinden en de moeder nog meer.

Enfin, als ge dan zover zijt: ge hebt uwen voorgewassen t-shirt en nog genoeg flockfolie van de kleur waarin ge het wilt.  Ja, dan is het zó gemakkelijk en snel klaar.

Morgen, als de zon weer zo schoon schijnt als vandaag een foto van het t-shirtje.  Want vandaag had ik andere dingen te doen, toen de zon scheen.

En zeg eens, ben ik een uitzondering, of gaat dat er bij u in feite ook zo aan toe?