Menina meets Kokka.

Eén van mijn best geslaagde projectjes was mijn tweede Menina-tasje volgens het patroon van Eloleo. Ik had er al eens eentje gemaakt en had het paspelband-gebeuren ondertussen redelijk onder de knie. Want den eerste keer heb ik daarmee gepruld man, echt dat het gene naam heeft. Waar ik toen ook mee gepruld had, waren die ronde handvaten, dus daar heb ik dan maar een variatie op gemaakt. Ook omdat het weer eens een race tegen de klok was. Er moest tijd gewonnen worden (mooie uitdrukking is dat toch) en dat deed ik door de handvaten gewoon tussen de buitenkant en de voering te stikken.
Het tweede verliep dus vrij vlekkeloos en content dat ik daar toen mee was. Het was een danku-kadootje en des te meer liep ik dus over van contentement, helemaal toen de ontvanger ook heel gelukkig bleek. Maar in feite is dat toch ook altijd een beetje jammer, zo’n geslaagd projectje weggeven. Gelukkig maakte ik er foto’s van, om af en toe nog eens naar te kijken.

Het stofje did the job. Kokka, maar weer eens.

Ik heb er nog iets meer dan een meter van liggen. Evenals van de groene variant. Uit die laatste een buttercup? Daar pieker ik al dagen over en ik kan maar niet beslissen, vandaar dat ik uit miserie maar over iets anders blog. U moet toch iets te lezen hebben hè.
(En ik iets te doen.)

8 thoughts on “Menina meets Kokka.

  1. Het is echt een schoontje, en wat zijn ze lekker handig ( mijn dochter heb ik eentje gemaakt in september en ze seult ze overal mee )
    Ik heb ze verstevigd met een soort molton tussen binnen en buitenkant.

  2. Oh, Marina, door uw reactie bedenk ik me, dat het helemaal niet met vlieseline H250 verstevigd is, maar met vlieseline H640. De dikste in zijn soort die ze bij Veritas verkopen (opstrijkbaar, heel handig). Ik heb het wel alleen tegen de buitenkant gestreken, zoals Eloleo het voorschrijft :-). De stof zelf is inderdaad ook heel stevig SoFilles, dus dat zal ook wel veel doen.

  3. Ook helemaal zot van de appeltjes! En het tasje…. Hier ligt nog van die paarse met groene appeltjes te wachten tot ik er een geschikt project voor vind… Misschien de eerste schooltas voor het kleinste Belletje?

  4. Super mooi tasje!

    *Het dekentje dat je maakte ,hoe groot heb je dat gemaakt ,als ik vragen mag ?

  5. @Khapa: het is uiteindelijk 110 (breedte van de stof) x 140 cm. Ideaal voor mij, want ik ben maar 1m60 :-).

Comments are closed.