Test 1, 2, 3, test.

In blogland wordt er wat af-geprobeerd.  Eerst een proefmodel met een goedkoop stofke en dan pas het echte werk. Ik hou daar niet zo van, want ik heb er vooral het geduld niet voor. Het moet hier altijd van den eerste keer juist. Zo was het allereerste rokje dat ik ooit maakte (voor een zus) eentje uit Petit Pan stof. Zonder enige naaiervaring knipte ik in het geweldige Bulles Bleues. Niet perfect, maar mijn zusje was er blij mee, dat was het voornaamste.

Maar nu heb ik toch voor één keer die policy overboord gegooid. Ik kreeg de vraag of ik een paar t-shirtjes wilde appliceren met stof in de vorm van enkele dieren. Aangezien ik bang ben voor t-shirt-stof in combinatie met mijn naaimachine wilde ik dat toch eerst eens uittesten voor ik nieuwe shirtjes naar de verdoemenis zou helpen. Maar het ging wonderwel vlot. Het stofje dat ik gebruikte is een restje dat hier nog lag en komt van het stoffenspektakel. En de t-shirtjes zijn dus al ettelijke keren gedragen en gewassen, maar dat was de bedoeling.
Eerst een eenvoudig sjabloontje en gewoon vooraan op het shirtje. Om rondom te stikken koos ik niet voor zigzaggen, maar gewoon rechtdoor stikken en heel regelmatig terug wat achteruit-stikken zodat het een dik stiksel werd. Ik zag dat eens ergens en vond dat wel tof. En ondertussen heb ik ook teruggevonden waar dat ergens was. Het was op Stiel&Stijl bij Poem-bah.

Het tweede test-shirtje kreeg een extra moeilijkheidsgraad. Een iets ingewikkelder sjabloon en ik stikte het op de zijkant van het t-shirt. Kijkt u zelf.

De voorkant:

De achterkant:

Van opzij:

En van dichtbij:

Ik streek de applicaties eerst vast met behulp van vliesofix en ik heb tegen de achterkant verstevigende vlieseline gelegd, die ik dus mee vaststikte. De randjes heb ik er dan afgescheurd en er dan nog eens over gestreken. Maar nu las ik ook ergens iets over scheur-vlieseline. Iemand die daar iets van kent? Hebben ze dat bij Veritas?

Bron applicaties: klik