Wat zit er in de kast van Missy N.?

Stof. Véél stof.

Ik ben vandaag een dagje vrij en dus begonnen aan een soortement van lente-opruim-kuis-dag-ding. Ik ben echter niet zo’n goeie opruimer, want onderweg kom ik altijd vanalles tegen dat veel interessanter is dan opruimen. Zo bedacht ik mij opeens dat het nog eens tijd werd om de stoffenkast op te ruimen. Dan kom ik vaak opeens iets tegen waarvan ik het bestaan vergeten was en voor ik het weet zit ik dan achter de naaimachine.

Vandaag dacht ik in plaats van aan mijn naaimachine aan mijn weblog (al zijn die twee sinds kort maar een milliseconde van elkaar verwijderd in mijn denk-brein). Dus nam ik mijne kodak en legde ik de mij oh-zo-dierbare stofkes vast op de gevoelige plaat.  Blijkbaar heb ik veel blauw, groen en rood.

En de foto hieronder lijkt een allegaartje, maar ook daar zit een systeem in. Stapel 1 zijn bloemen allerhande. Stapel 2 is allemaal Ikea. En stapel 3 is de overschot die nergens bij paste.
De effen katoentjes heb ik er vantussen gelaten. En ik bespaar u de stapel fleece, de stapel nickyvelours en de stapel tafelzeil. Die laatste 2 zitten in dozen want pasten niet in de kast. Godzijdank heb ik een tricot-fobie, want als ik die ooit overwin, heb ik eerst een nieuwe kast nodig.  Al heb ik die sowieso al nodig, want alles dat ook maar een klein beetje op vlieseline lijkt ligt hier in een hoekje van de kamer achter de kast op een hoopje. En ik moet ook eens orde scheppen in de chaos aan patronen die hier rondslingeren. 
Een systeem wil ik. Maar vandaag niet, vandaag is lente-opruim-kuis-dag.
Oh, en voor ik het vergeet. Aan mijn volgers, u maakt mij zeer blij. Serieus. Misschien dat ik binnenkort ook eens zo’n give away iets doen, als grote danku. Want dat hoort erbij in deze wereld. Maar daar moet eerst nog heel hard over nagedacht worden.

13 thoughts on “Wat zit er in de kast van Missy N.?

 1. Wow, stiekem toch een beetje jaloers op zoveel mooie stofjes ;)
  Een vraagje : wat valt er allemaal te maken met Ikea stofjes ? Ik heb er ook een hoop liggen maar vind ze toch te ‘stevig’ om gewone kleding te maken. Alle tips zijn welkom want er zitten toch wel leuke motiefjes tussen.

 2. Jaloers-jaloers-jaloers…..

 3. Oh, das precies ne stoffenwinkel bij u. ‘k Zou eens graag komen winkelen.

 4. Haha er zitten ook wel wat miskopen tussen. Misschien moet ik die hier eens te ruil aanbieden ofzo. Win-win enzo.
  Maar goed dan dat ik alleen mijn katoentjes hier laat zien, anders zou het echt genant worden misschien :-).

  @Kikaatje: allerlei zakskes en tassen? Pennenzakjes? Kussenslopen? Er is een Ikea-group op Flickr, misschien kan je daar wat inspiratie opdoen: http://www.flickr.com/groups/550756@N23/
  En de stoffen uit de kindercollectie van Ikea zijn minder stevig, die heb ik bijv al gebruikt als voering voor een tasje (voorbeeld: http://farm6.static.flickr.com/5285/5227524014_0487a4b211_b.jpg)

 5. knap dat je niet achter de naaimachine bent beland, mij zou t niet lukken met zulke leuke stofjes!!

 6. Hoelang heb je erover gedaan om zo’n voorraad bijeen te sprokkelen? Super gewoon dat je maar hebt uit te kiezen.

 7. December 2009 ben ik beginnen naaien en verzamelen!

 8. Mmm, kan ik ook komen winkelen bij jou? ;-) Ik herken er een paar van die ook bij mij in de kast zitten en ik heb net hetzelfde probleem….. PLAATS veel PLAATS tekort….

 9. Jij weet nog wat te doen ;-)

 10. Ik zou heel blij zijn met opplooi tips. Hoe krijgt ge dat in godsnaam allemaal zo mooi gelijk opgevouwd? Bij mij ligt dat allemaal een beetje rommelig in dozen gegooid.

 11. @Naja: op de foto’s lijkt het netter dan het in feite is hoor. Ik was wel al mijn stoffen voor en strijk ze dan droog, zo worden het wel mooie stapeltjes!

 12. Een buit met nog veel denk en werkplezier, ik ruim het om de zoveel tijd op want bij gebruik raakt de boel wel eens door elkaar en dan weet je inderdaad soms niet meer wat je hebt, en plaats te kort ken ik ook, ik heb hier ook dozen staan maar wat zit daar nu weeral in:-)

 13. olala, stuk voor stuk mooie stofjes…instant gelukkig als je dat ziet hé

Comments are closed.

%d bloggers like this: