Wat zit er in de kast van Missy N.?

Stof. Véél stof.

Ik ben vandaag een dagje vrij en dus begonnen aan een soortement van lente-opruim-kuis-dag-ding. Ik ben echter niet zo’n goeie opruimer, want onderweg kom ik altijd vanalles tegen dat veel interessanter is dan opruimen. Zo bedacht ik mij opeens dat het nog eens tijd werd om de stoffenkast op te ruimen. Dan kom ik vaak opeens iets tegen waarvan ik het bestaan vergeten was en voor ik het weet zit ik dan achter de naaimachine.

Vandaag dacht ik in plaats van aan mijn naaimachine aan mijn weblog (al zijn die twee sinds kort maar een milliseconde van elkaar verwijderd in mijn denk-brein). Dus nam ik mijne kodak en legde ik de mij oh-zo-dierbare stofkes vast op de gevoelige plaat.  Blijkbaar heb ik veel blauw, groen en rood.

En de foto hieronder lijkt een allegaartje, maar ook daar zit een systeem in. Stapel 1 zijn bloemen allerhande. Stapel 2 is allemaal Ikea. En stapel 3 is de overschot die nergens bij paste.
De effen katoentjes heb ik er vantussen gelaten. En ik bespaar u de stapel fleece, de stapel nickyvelours en de stapel tafelzeil. Die laatste 2 zitten in dozen want pasten niet in de kast. Godzijdank heb ik een tricot-fobie, want als ik die ooit overwin, heb ik eerst een nieuwe kast nodig.  Al heb ik die sowieso al nodig, want alles dat ook maar een klein beetje op vlieseline lijkt ligt hier in een hoekje van de kamer achter de kast op een hoopje. En ik moet ook eens orde scheppen in de chaos aan patronen die hier rondslingeren. 
Een systeem wil ik. Maar vandaag niet, vandaag is lente-opruim-kuis-dag.
Oh, en voor ik het vergeet. Aan mijn volgers, u maakt mij zeer blij. Serieus. Misschien dat ik binnenkort ook eens zo’n give away iets doen, als grote danku. Want dat hoort erbij in deze wereld. Maar daar moet eerst nog heel hard over nagedacht worden.