Buttercup met rits.

Of ik nog leef enzo. Jawel.
Wat ik dan deed daar bij de sToffen Madammen. Awel.

Ik zal u dat eens uitleggen en illustreren, dat ook ja. Allereerst opereerde ik mijne pennenzak. De pennenzak van hier, weet ge nog. Hij was te lang en dat irriteerde me mateloos. Nu is hij een drie- of viertal centimeter korter en tis beter. Content dat ik ben. Al is hij nu ook een beetje scheef, dat deert niet. Het was allemaal zo evident nog niet en ik heb meer moeten losprutsen dan ik op voorhand bedacht had. Het terug in elkaar stikken deed ik thuis, want mijn naaimachine durfde ik niet goed meenemen, zo met de fiets.

Verder knipte ik veel stof en een week verder is het eindelijk allemaal geworden wat het moest zijn.
Ik wilde nog een ritstasje om mijn sleutels in op te bergen dat tegelijkertijd ne sleutelhanger zou zijn. Als ge snapt wat ik bedoel. Andere sleutelhangers overbodig, maar van mijn zelf in elkaar geknutselde sleutelhanger om 5u ‘s morgens op de luchthaven van Lima, Peru, kon ik toch nog geen afstand doen. Zoals ge ziet heeft hij al wat meegemaakt, dat is dan vanaf nu voorbij, hij wordt eindelijk met meer zachtheid behandeld.
Maar het meeste werk kroop in de Buttercup Bag (klik op de link voor het patroon). Bij zowat iedereen die van naaien en sjakossen houdt welbekend en dat is meer dan terecht, geef toe. Ik maakte er vorige zomer al eens eentje zonder rits en versleet hem bijna tot op de draad. Hier legt iemand uit hoe ge er een rits in kunt steken en dat wilde ik al heel lang eens uitproberen.
Nu doet er zich binnenkort een gelegenheid voor waar een Buttercup voor nodig is. Niet voor mij, voor vriendin L. Ze wilde er eentje in het Kokka-uilenstofje waar ze zo wild van is. Dus ik knipte de stof en zag het helemaal zitten, al maakte ik me wat zorgen over de rits en wat als ik het niet tegoei zou doen enzo. Het is een speciale gelegenheid moet u weten. Alle zorgen waren niet lang daarna van de baan, want het uilenstofje leek toch niet zo geschikt. De uilensjakos nog wel zeer gewild maar niet voor de Gelegenheid, wat het stressniveau deed dalen. Er is al een nieuw stofje gekozen, maar eerst kon ik het patroon dus eens uittesten met het uilenstofje. Ahja, dat lag geknipt en al klaar. Gelukkig maar, want er kwamen wat kinderziektes bij kijken. Ik vergat vlieseline te strijken, terwijl ik de plooitjes er al ingestikt had, dus die moesten terug los. Ik vergat mijn labeltje. Het trekt vanboven wat scheef en zo is er nog vanalles, maar hey, over de charmes van imperfectie had ik het eerder al eens.
Vanmorgen zag ik het al totaal niet zitten om er schone foto’s van te trekken want het was zo donker dat ge bijna uw licht moest aandoen. Gelukkig waren er een uurtje geleden opeens wat zonnestraaltjes, dus ging ik snel wat foto’s maken.
Ze is gevoerd met een effen blauwe stof van ikea. En met vlieseline tegen het uilenstofje gestreken is ze dus superstevig.
Het labeltje, dat ik met de tas al half door het keergat er nog snel tussenprutste.

Een wit paspelbandje om de drukte van het stofje wat te breken.

En ziet ne keer, hoe schoon die plooitjes zijn.

Ik maakte ze op 100%. Dat is niet zo groot, maar meer moet dat niet zijn. En misschien dat het exemplaar voor de Gelegenheid nog wat kleiner wordt zelfs.  Hieronder kan u zien hoe groot ze is. Mijnen outfit is niet echt assorti en de foto is vreselijk overbelicht, maar het was de beste van allemaal en de batterij van mijne kodak was leeg, dus hier moet ge het maar mee doen.

@Vriendin L.: dat van dat stressniveau heb ik een beetje overdreven, gewoon omdat ik graag interessant doe. Voordat ge het u gaat aantrekken. Ik zie het volledig zitten!