De omkeerbare sjakos die niet die bedoeling heeft. En weer eens een voorbeeld van mijn onvermogen om kort en bondig te doen. Getuige deze titel ook.

Deze tutorial steekt al maanden mijn ogen uit. Zeker sinds vriendin V. ‘m al gemaakt had en ik elke keer weer jaloers aan het zijn was. Vermoedelijk wachtte ik op het perfecte stofke en vorige week viel dat hier opeens in de bus. Ja, zomaar. (Nee, van hier.) Het is weer eens een Kokka’tje, al wist ik dat niet bij aankoop. Ik heb gewoon een onbewuste Kokka-verslaving, geloof ik. (Ha, en als ge dat luidop leest, dan klinkt dat heel raar.)

Eens ik beslist had, welk stofke als voering zou dienen, zat het heel snel in elkaar. Het tekenen en knippen duurde het langst denk ik. Dat vind ik zo’n ellendig jobke hè.
Gisteren was het klaar, maar kon het niet meer online want er was geen goei licht voor de foto’s. En vanavond was ik zo laat thuis dat het feitelijk al wat te donker was, maar om toch in beste omstandigheden te fotograferen toog ik naar buiten met camera en al. Ja, het wordt begot al zo erg dat ik buiten foto’s ga maken opdat jullie de kleuren kunnen zien zoals ze echt zijn.

Ter informatie, da’s niet mijnen tuin, die bezit ik namelijk niet. Gelukkiglijk moet ik gewoon de straat over steken, alwaar ik een heel park ter beschikking heb. Gelukkig ook een vrij leeg park waar ge niet raar aangekeken wordt als ge ineens uw sjakos begint te fotograferen terwijl ge ze aan een takske omhoog gehangen hebt.

Dus, de omkeerbare tas, die ik niet omkeerbaar ga gebruiken maar gewoon met nen buiten- en nen binnenkant. De voering heb ik hier gekocht en is een stofje van American Jane. Het past er perfect bij en dat maakt me altijd zó gelukkig, helemaal geen prozac voor nodig.

Zoals ge kunt zien heb ik ook nieuwe labeltjes, besteld bij Cotton Trends. De kleur (regenboog) vind ik niet helemaal je dat, maar het is minder arbeidsintensief dan zelf labeltjes maken, dus voor nu ben ik er wel tevreden over.

Hij kan ook in de reeks “Eerste Keer” want voor ‘t eerst probeerde ik dat eens, vanboven en vanonder een andere kleur garen. De tutorial geeft die suggestie om de handvaten door te stikken en dus probeerde ik. En met succes, nog iets waar ik zeer gelukkig van werd.

Ik maakte ook assorti met het hele gebeuren: een ritstasje, een pennenzakske (want ik smijt mijn pennen altijd gewoon in mijn tassen met overal bic-strepen als gevolg oftewel vergeet ik ze en da’s ook niet handig als ge nogal ne fervente gebruiker van de railpass zijt) en een papierenzakdoekenzakje. Dat laatste kan ik zo ongeveer met mijn ogen dicht maken, sinds ik er eens 10 op rij stikte als afscheidskadootje voor ‘t een of ‘t ander.

De pennenzak moet nog terug open en korter gemaakt, want hij is langer dan nodig en dat is plaatsverspilling. Bovendien zegt mijn perfectionisme toch dat het labeltje eruit moet of alleszins vervangen want ik stikte er per ongeluk door, door op een verkeerd lijntje te stikken en ge ziet dat. Dat is helemaal geen artistieke touch ofzo, dat is gewoon mislukt.

En als laatste het ritstasje met schoon afgewerkte flapjes aan de rits. Ooit probeerde ik dat al eens en toen mislukte dat faliekant. Dat misbaksel wil ik jullie graag laten zien, zodat het duidelijk is dat ik progressie maak hè.

Maanden geleden zag het er zo uit:

En nu, dankzij de overduidelijke uitleg van Eloleo hier en niet alles klakkeloos volgen want een piramide wilde ik niet, was dit het resultaat:

Geef toe: veule beter hè!
Trouwens! Nog 1 nachtje slapen. Zoveel zin in!

12 thoughts on “De omkeerbare sjakos die niet die bedoeling heeft. En weer eens een voorbeeld van mijn onvermogen om kort en bondig te doen. Getuige deze titel ook.

  1. Jaja, heel mooi hoor! En die flapjes aan de rits, heel sjiek en proper …

    Leve de Kokka-verslaving (en dat klinkt inderdaad raar ;-)

  2. Ik heb er vorige week ook een gemaakt! het knippen en tekenen was inderdaad meer werk dan het daadwerkelijke in elkaar naaien. Ik heb een tas gemaakt voor mijn haakwerkje (zat in een plastic zakje.. dat kan natuurlijk niet) en ik ga van dezelfde stof nog een zakje maken voor de haaknaalden :D

  3. Dank voor de fijne reacties :-)!

    @Jules Le Chat: ik heb daar niet echt een patroon voor gebruikt, heb al veel pennenzakken gemaakt eigenlijk en na een tijdje hebt ge dan wel door hoe dat in elkaar zit. Maar heb eens gezocht op ‘t net en wel iets gevonden dat een beetje in de buurt komt, alleen zet ik de rits er op een andere manier in, maar het eindresultaat is hetzelfde (als je tot aan stap 11 volgt ten minste): http://terriesandelin.blogspot.com/2010/07/pencil-case-tutorial.html
    Anders moet ik dat eens doen? Zo’n handleiding maken? (Geen idee of ik dat kan eigenlijk :-)

Comments are closed.