Het niet-perfecte Japans boekje.

Het heeft te maken met naald en draad, dus vandaar dat ik het hier toch maar laat zien. Vandaag ben ik een saunake gaan doen in de Banier. Tistezeggen: de workshop Japans Boekje ging door in de oververhitte noodwinkel in Leuven. Mensenlief zeg, ‘t was daar minstens 35 graden, peis ik. Als ge al moeite hebt met concentratie is dat niet grappig. En dan, ge moest voor een deel zelf bedenken hoe ge dat boekske wilde maken en ik zeg u, ik moest de creativiteit uit mijn tenen halen, dus het eerste uur wilde ik daar eigenlijk vooral weg. Iets namaken zou nog gegaan hebben, maar zelf bedenken of ik vierkantjes of rechthoekjes wilde, hoe ik die wilde organiseren, welke kleuren ik met elkaar wilde combineren. ‘t Was allemaal wat teveel voor mijn kopke vandaag.
Maar! Opeens woei er een wind door mijn hoofd of iets gelijkaardigs, want ik had een systeem bedacht dat uiteindelijk ongeveer bleek te werken. Alle perfectionisme in mij heb ik overboord gesmeten, want ik wilde het vooral af hebben. En af én perfect was niet gelukt binnen 2,5 uur. Nu heb ik ten minste een Japans boekske mee naar huis kunnen nemen, dat er vanop afstand wel tof uit ziet. Het formaat is A4, waardoor het vrij groot en ook een beetje lomp is. Wat ik ermee ga doen, daar moet ik mijn hoofd nog eens over breken. Het moet wel iets speciaals zijn, er zit ten slotte 2,5 uur handenarbeid in.

En in zijn geheel ziet het er zo uit: