Omkeerbare sjakos #2

Daar bij de sToffen Madammen gingen we de Reversible Bag van Very Purple Person maken. Juist ja, diegene die ik een week of twee geleden al maakte. Maar omdat ge als vrouw toch nooit genoeg sjakossen kunt hebben, deed ik mee dolenthousiast en ging ik met een voorgeknipte buitenkant en twee stofjes waaruit ik niet kon kiezen voor de binnenkant richting de Curve. Mijn collega’s-madammen hadden maar een fractie van een seconde nodig om de juiste voering te kiezen en zo geschiedde: het tafelkleed dat ik bij de delhaize kocht voor een euro of 8 (stuk stof van 2m40) zou deels de helft van een sjakos gaan vertegenwoordigen. Ik tekende, babbelde, knipte, babbelde, streek, babbelde, naaide wat, babbelde, vergat mijn labeltje, babbelde, vergat de kleine knipjes in de bochten, babbelde en zo vlogen er 3 uur om. En mijn sjakos was niet klaar. Sterker nog, ik peis dat ik wat teveel gebabbeld heb, want behalve dat, pastten de handvaten niet tegoei aan mekaar en dat irriteerde me gigantisch. Ik smeet het hier drie dagen aan de kant en gisteravond nam ik het vol goede moed terug vast.

Maar, maar, maar. Ik ging dat nooit tegoei krijgen, en bij mij moet alles tegoei zijn, anders doe ik er toch niks mee, mezelf kennende. Dat zou zonde zijn van het prachtige stofke dat ik voor de buitenkant gebruikte.

Dus mijn grote kleine vriend, het tornmesje en ikzelf verenigden ons gisteravond en terwijl Veerle Baetens als Hannah Maes haar best deed om slechterikken te pakken, dissecteerde ik de bijna-klaar-sjakos tot enkele lappen stof. Moe zijn en naaien gaat niet samen, dus vanmorgen ging ik verder vol goeie moed. De voering, daar kon ik niks meer mee aanvangen, dus ik knipte ze een tweede keer uit het ex-tafelkleed en haalde het perfectionisme uit mijn tenen om er deze keer wel iets tegoei mee te doen.

En dan snel naar buiten voor de fotoshoot, want over een kwartier moet ik gaan werken.

Ik stike er een lintje tussen en naaide er snel een knoop aan, want dat miste ik toch wel bij het vorig exemplaar.

Wazige foto, sorry, ge zult het ermee moeten doen.
Ben toch blij dat ze af is. Het is het weer voor zo’n zomerse sjakos!
Met grote dank aan Herlinde voor het Perfecte Garen :-)!