Zsazsa-cirkelrok #1.

Lang op mijn verlanglijstje al: een cirkelrok à la Zsazsa. Maar bij gebrek aan eigen dochters verstreek de tijd, zonder dat er hier zoiets geproduceerd werd.

Tot het buurmeisje 4 werd, er hier meters en meters American Jane in de bus viel (de schoonsten dag van mijn leven) en ik 1 en 1 optelde. Woensdag was het bijna klaar, alleen de zoom nog. De madam van Hexagoon deed het vandaag: het perfecte biaislintje toveren uit één van de miljoenen kastjes die het winkeltje rijk is. Wist ge dat ge meer dan 2 meter nodig hebt voor zo’n piepklein-ogend-rokske? Daar komt precies geen eind aan als ge aan het stikken zijt. Maar het eindresultaat, man, dat is het allemaal waard. Ik heb alvast #1 in de titel gezet, want dat het niet het laatste cirkelrokske was dat ik maakte is me al lang duidelijk.

Ik gebruikte ook voor het eerst knoopsgatenelastiek. Wel niet zoals het hoort, maar het marcheert en dat is het belangrijkste.

De overhandiging vond 5 minuten geleden plaats. Ik citeer: “het is echt super-super-mooooi!” Maak eens een kind blij hè, dat is equivalent aan minstens 10 goede daden vind ik. Vooral dit kind.
Ik mocht wat fotootjes nemen, maar vergat te vragen en zet haar dus maar niet herkenbaar op internet. Gelukkig haalde ze al meteen zo’n gekke toeren uit dat ik foto’s genoeg heb, waar ze onherkenbaar op is. Het rokje is goedgekeurd, ge kunt er bij wijze van spreken in turnen.
Ze vroeg of ik niet bij hen bleef wonen.
En ik kreeg dit prachtig kunstwerk:

Later gaat dat veel geld waard zijn. Let op mijn woorden.