DE rok #1.

Eindelijk maakte ik hem. DE rok. Ik heb al ettelijke stofjes in mijn stoffenkast die smeken om #2, #3, #4 enzoverder te worden, maar ik kwam er maar niet aan toe om #1 te maken. Belachelijk eigenlijk, want moeilijk was het niet.  Hij was klaar op 1 avondje en vanaf den tweede keer gaan dingen altijd rapper omdat ge er dan minder over na moet denken.

Ik heb hem niet volgens de knipmode-werkbeschrijving in elkaar gestoken want dat leek me allemaal niet zo logisch. Blinde ritsen steek ik erin voor ik de naad dichtstik, want dat heb ik bij haar zo geleerd en dat marcheert. Never change a winning team en van dat gedoe.

Ik ging eerst naar het park, maar dat lukte niet zo goed, zoals u op de foto rechts kan zien. Dus uiteindelijk belandde ik hier achter het huis, de buurvrouw kwam toch even kijken wat ik aan het doen was (met het excuus dat ze iets in de vuilbak moest gooien, jaja!)
En als ik naar beneden kijk, zie ik dit:
Ik word er instant vrolijk van!
Tijd voor wat details, niet?
Ik twijfelde over een paspelke, want ge ziet dat den helft van den tijd niet, maar het werd uiteindelijk een ja, want het ziet er toch altijd zóveel leuker uit. En ook al ziet ge het niet, het idee dat het er wel is, does the job.
De blinde rits, ja, die is gelukkig vrij blind en het paspeltje komt perfect tegen elkaar, iets wat me nog nooit echt gelukt was. Het enige mankementje aan gans de rok is dat het rechterdeel van de pas aan de kant van de rits nét iets hoger uitkomt dan het linkerdeel. Maar ik heb geen goesting om daar vanalles terug los te prullen, dus dat blijft zo. Dat ziet toch geen mens, mijn kleren komen daarover. Patronen laten doorlopen is me trouwens ook nog een brug te ver, zoals ge kunt zien.
Vanbinnen is hij wel vrij goed afgewerkt, al zeg ik het zelf :-).

U had dat al door natuurlijk. DE rok, daarmee bedoel ik de Knipmode juni 2010-rok mee. Patroon kreeg ik in handen dankzij de mama van Emma en Mona, dat verdient een meer dan eervolle vermelding. De stof die ik gebruikte heet “Feeling Groovy” en is van Michael Miller, gekocht bij Bambiblauw. Het beleg is gemaakt met mijn geliefde American Jane streepjes, u bent dat stofje al beu gezien, is het niet?

En wat denkt u hiervan?

27 thoughts on “DE rok #1.

 1. Super mooi stofje !

 2. Heel mooi! Ik ben ook bezig met dit modelletje, maar dan in een goedkoop teststofje, durfde nog niet goed meteen in mijn goede stof… En rokje nummer 3, daar ben ik benieuwd naar. Zalig, dat stofje.

 3. zalig rokje he? Ik denk dat ik aan nr 5 zit. En heb ook nog véél stofjes liggen voor nr 5 en 6 en 7 en…

 4. Hij is al her en der gepasseerd, maar dit exemplaar vind ik omwille van je stofkeuze en de afwerking wel een vink op mijn wauwlijstje.

 5. mooi stofke, ik had die bijna voor mijzelf in een andere kleur(rozig paars , te zien op mijn blog) gekocht maar er was nog te weinig over voor een rok voor mij, mijn dochter was er ook weg van dus wordt het een rokje voor haar :)

 6. #3 is een heeeeerlijk stofje. Ik bestelde niet genoeg voor een rokje, helaas. Maar HET patroon ligt hier ook te wachten op tijd…

 7. mooi!! rok 2-3-4 zie ik ook wel zitten!!

 8. Die rok is zalig he! Ik kan er ook van meespreken. Ik maakte ondertussen ook al 3 stuks!
  Het stofje is echt prachtig! Je staat er super goed mee!

 9. Inderdaad heerlijk patroontje! Hier ook al meermaals onder het stikmachine gepasseerd :) Super stofje, mooie kleuren en amaai die afwerking! Hoe laat jij zo propertjes je paspel doorlopen als je eerste je rits erin zet en dan pas de zijnaden aan mekaar naait?

 10. @Petit Karo: nee wacht, ik zal mijn volgorde eens opschrijven:
  1. Zijnaden van het voorpand met de 2 achterpanden (dus niét de naad tussen de 2 achterpanden want daar komt de rits)
  2. De 3 pas-delen aan mekaar stikken
  3. De pas aan de rok stikken met daartussen de paspel (dus vandaar dat hij zo schoon doorloopt opzij)
  4. Nu de rits erin zetten en dan de naad tussen de 2 achterpanden verder dichtstikken.
  5. Het beleg vaststikken en daarna net boven de paspel doorstikken zodat ge ook den onderkant van het beleg mee vaststikt.
  6. de zoom.

  Voilà, echt heel simpel en niet teveel gepruts!

 11. Oh en merci voor alle reacties!
  @Riet, van die van u ging ik een beetje blozen. Merci!

 12. Heel mooi!
  Hebben we het hier over rokje 4c van de bewuste knip? Moet ik ook eens proberen.

 13. Heel mooi stofje!
  Ik heb ook het probleem dat de rits bovenaan niet schoon gelijk komt…

 14. Oeee den drie, da gaat ook een toppertje worden ze! ;-)

 15. Heel mooi rokje!
  Ik kijk al uit naar nummer 2, 3, 4,..

 16. Zalig rokje! Ik heb dat een beetje opgegeven omdat het resultaat nooit goed is, maar door u krijg ik precies weer goesting om het te proberen…

 17. allez Nele t ziet er weer super uit! Hier ligt nr 3 ook klaar om te zomen maar ik gebruik een eigen patroontje. Kijk wel uit naar jouw nr 3 want dat ziet er een heeeieeel schuuuuuun stofken uit!

 18. een heel mooie stof!! doet me enken aan behangpapier, lekker retro!!
  liefs,

 19. @Esther: jep, rok 4C!
  @Isabelle: ik heb al bedacht dat ik volgende keer precies ga meten vanaf het paspelbandje tot bovenaan en dan aan beide kanten op evenveel cm beginnen stikken. Eh, is dat duidelijk? Ik zal volgende keer laten zien of het gelukt is :-).
  @LittleBe.: grappig! Ik moest ook aan behangpapier denken, zei vanmorgen nog tegen mijn collega dat ik dit stofje zo tegen de muur zou hangen!

 20. Dit worden ongetwijfeld mooie rokjes !

 21. net op marktplaats snel deze knipmode besteld… dit rokje wil ik ook!! (ik heb ruzie met het andere ‘blogwereldrokje’, die met de plooi en de zakken, en dan voornamelijk met de beschrijving va de knipmode… maar dit moet me wel lukken, zeker met deze omschrijving erbij! )

 22. Ik heb er al 3, Jouw resultaat is echt geweldig,het stofje en de afwerking. Knap

 23. Heel erg mooi!! een project voor binnen een 15-tal weken bij mij en dan weet ik al wie ik als hulplijn ga inschakelen!!
  Tot vanavond***

 24. Hé, ik vond jouw profiel zo gelijkend met hoe ik ben :-) (al ben ik dan wel 6 jaar ouder, het betert er dus niet op wat dat uitstellen betreft!) dus ben ik je terstond gaan volgen!
  Die rok wil ik ook al lang proberen, maar zonder naailes leek me dat zo moeilijk… blijkbaar moet het wel lukken! Tof gedaan!

 25. Zeer mooi! :) En de tekening is al zo druk, dat het niet uitmaakt of die doorloopt of niet… Hij is echt leuk! :)

 26. Wel grappig ik bestelde net hetzelfde motiefje (in paars groen)voor deze rok!Alleen moet ik er nu ook eens werk van maken …

 27. paspel… moet ik eens proberen! Het maakt een rokje helemaal ‘af’… het ziet er moeilijk uit maar is het hopelijk niet! :-)
  Ziet er een fijn rokje uit om te dragen ook!

Comments are closed.

%d bloggers like this: