Luierzakje.

Met sommige stofkes hebt ge dat: liefde op het eerste gezicht. Ik moet zeggen dat dat mij nogal vaak overkomt, maar soit. Coquelicot Vert van Petit Pan is er zo eentje en ik ben niet de enige. Ik mocht het eigenlijk niet kopen, want ik heb nog 100 andere stofjes waar ik liefde op het eerste gezicht mee had en die moet ik eerst gebruiken.
Vorige week moest ik bij Hexagoon zijn om het perfecte biaislintje voor het Zsazsa-rokje te kopen en ik beloofde mijn collega-ook-wild-van-coquelicot-vert anderhalve meter van Het Stofje mee te brengen. Onderweg ernaar was ik al toegevingen aan mezelf aan het doen: zó’n schoon stofkes komt ge nu ook weer niet zo vaak tegen dus in feite was het toch wel een beetje gepermiteerd dat ik mezelf ook voorzag van voldoende stof om er een rokske mee te maken ofzo.
Eenmaal daar besliste het lot anders, want toen ik de rol zag liggen werd ik al een beetje zenuwachtig. Hij was nog heel dun en ‘t was al maar de vraag of daar nog anderhalve meter voor de collega op zat. En bovendien waren er nog een aantal mensen mij voor en stelt u voor, dat de laatste meters gewoon voor mijne neus zouden verdwijnen. Dat laatste gebeurde niet, dat eerste wel. 110 cm was er nog, dus die maakte ik snel eigen (voor de collega).
Restte mij de troostprijs. Vond ik. 
De toile cirée van Coquelicot Vert. 
Er stond immers nog een pamperzakske op de to do list en ik zag het al helemaal voor mij. Nu is ‘t klaar en laat ik alleen de foto’s nog spreken.
Het was overigens de eerste keer dat ik biaislint niet eerst driegde. Ik en biaislint, wij zijn niet zo’n goede vriendjes en ik kan er niet tegen als het niet perfect is, dus naaide ik het altijd eerst met de hand vast. Nu had ik daar geen zin in, dus deed ik het gewoon met speldjes en ‘t lukte bijzonder goed, al zeg ik het zelf. Olé!