Polkadot-kronen.

Dat is hier een productief weekend zeg. En mijn weekend duurt nog tot en met dinsdag, moet ge weten. Én mijn naaiweekend wordt dan nog eens afgesloten met een bijeenkomst van de sToffen Madammen. Dat belooft.

Een vriendin vroeg of ik niet 2 kleine kadootjes kon bedenken om als extraatje te geven voor de verjaardag van 2 meisjes. Het ene meisje wordt 1 en het andere 3.

Opeens moest ik denken aan de give away van mama P. Ik heb van mijn leven nog geen give away gewonnen, maar ne kroon, dat komt altijd van pas dacht ik. Natuurlijk won ik niet (maar hey, ongeluk in het spel…) maar mama P. beloofde ons de handleiding en het patroon. Ik besloot haar wat achter de veren te zitten en kreeg alvast de afmetingen en wat foto’s mee. Daar kon ik wel mee aan de slag.

Ik tekende het patroon en begon aan het ellendige jobke van stof en vlieseline knippen. Eens ge daarmee klaar zijt, is het zo gepiept.

Voor L., bijna 1, een paddenstoelen-kroon. De buitenkant is een kostbaar Alexander Henry stofke. Ik vond dat stofke geweldig en toen ik eindelijk besliste om het te kopen, was het uitverkocht. Op goed geluk mailde ik madam Vermiljoen en ze had nog een meterke liggen voor iemand die nog moest betalen. Ik had de hoop al lang opgegeven, maar een maand later kreeg ik opeens een mailtje van haar. Of ik nog geïntereseerd was. En zo werd ik bezitter van dat laatste meterke, want bijbestellen, daar begon ze niet meer aan.

De binnenkant zijn alweer de American Jane streepjes. Ik maakte deze iets kleiner, want volgens het internet zijn hoofdjes van 1-jarigen tussen de 43 en 48 cm. (En het patroon schrijft voor het stoffen gedeelte al een totale omtrek van 49 cm voor.)

En voor F., de bijna-3-jarige, een appeltjeskroon. Als ge drie wordt en een meisje zijt, dan ziet ge graag roze, denk ik. Dus werden het rood-roze-appeltjes en daarbij had ik nog rode stof met roze polkadots. Meer assorti kon ik het niet maken denk ik.
(ik moet deze precies nog eens tegoei strijken)

Heel plezant om te maken! Mama P. verdient een eervolle vermelding, ik ben zeer dankbaar :-)!

Voilà en nu is het tijd voor een Buttercup Bag met rits. Ik testte dat hier uit, nu begin ik aan de Echte Versie voor de Gelegenheid.