sToffen Madammen #4

Dat was al nummer 4 dinsdag. Ge zou anders zeggen dat het is alsof we al jaren samenkomen, vindt ge niet? Het was weer gezelligheid troef deze keer. Zeker met het gejoel van de voetbalkijkers in het café langs ons.

Ik had me deze keer, anders dan de vorige, goed voorbereid. Het idee was om dit te maken, een zakske voor al uw klantenkaarten. Dat is praktisch want ge krijgt dat tegenwoordig overal en de portefeuilles van tegenwoordig zijn daar niet op voorbereid. Ik had dus stof gekozen, stof geknipt, vlieseline geknipt én gestreken en het juiste garen erbij gezocht. En ik was gewoonweg een half uur voor ik opgepikt werd klaar, hallelujah. Ooit word ik nog goed in gestructureerd te werk gaan. Dat half uur heb ik wel twijfelend doorgebracht: wel of niet een 2de project meenemen? De vorige keren had ik dat altijd gedaan, maar nooit aan toegekomen. Een beetje zoals toen in den tijd dat ik op kot zat en élk weekend stapels cursussen meesleurde naar het ouderlijk huis omdat ik zeeën van tijd ging hebben om te studeren.
On-opengeslagen gingen die dingen altijd weer terug mee naar Leuven.

Natuurlijk (natúúrlijk) was ik na een uurtje al klaar. En dat is inclusief alle ooh’s en aah’s bij wat de anderen aan het doen waren (recht voor mijn neus was dit bijvoorbeeld in progress, daar ben ik stik!jaloers op).
Ik besloot het zonder magneet te doen, want daar breekt ge uw nagels op. Het werd een drukknoop die ik er gisterenmorgen in sloeg en ik ben er best tevreden over. Kaartjes als “tussenblaadjes” om alles alfabetisch te sorteren volgen. Ooit.

Assorti met mijn iPhone-hoesje, het klantenkaartzakske:

Ge ziet, er kunnen er nog veel bij!
Och ja, en nu ik deze foto zie. Hoog tijd dat ik bovenstaande nog eens een familiebezoekske breng.
Wat ik dan met de overige 2 uur deed? Awel, dat laat ik u morgen zien. Of overmorgen. (Het werden eigenlijk 4 uur, want dankzij de voetbal hadden we geen einduur. En met haar als partner in crime was dat alleen maar heel plezant!)
Vandaag kreeg ik niet zo’n tof nieuws en dat moest gecompenseerd worden. En hoe kan dat beter dan in de vorm van een stofke?! (Ahja!) Dus passeerde ik bij Pauli en kocht onderstaande superfijne ribfluweel. De kleur op de foto is net niet wat ze in het echt is (in het echt is ze iets meer turquoise). Ik werd er een beetje blij van, het past perfect bij het Parijs-stofje dat ik hier nog heb liggen vind ik.
En om nog een beetje blijer te worden bezocht ik een andere winkel, kwestie van toch al een deel van mijn vakantiegeld nuttig besteed te hebben hè.
Hier te koop!