Week-van-de-maand-zakske één punt nul.

Het speelde al lang door mijn hoofd, maar ik vond er nooit de tijd voor. Een zakske om te vermijden dat wanneer ge in de winkel uw portefeuille bovenhaalt, ge er in éne zwier een maandverband mee uithaalt, of misschien nog erger, een tampon.

Met het luierzakje van Mme Zsazsa als basismodel begon ik te rekenen en na te denken. Ik wilde er eentje maken in Coquelicot Vert van Petit Pan zoals dit luierzakje, maar tijdens het nadenken en rekenen werd me al duidelijk dat ik best eerst voor een testversie zou gaan. Het moest maar eens op niks trekken en dat ik dan gewoon van die fantastische stof moet wegsmijten seg.

Maar stel, stél, dat die testversie er eigenlijk feitelijk wel mee doorkan, dan moet het toch ook niet zijn dat het aartslelijk is. Dus smeet ik mijn lapjesdoos overhoop en vond ik opeens nog een stukje toile cirée van Fleurs des Iles, ook Petit Pan. Ideaal. Het zat op “nen ik en ne gij” in elkaar, maar daar moet bij gezegd dat luierzakjes mij totaal niet meer vreemd zijn.

Voilà, het week-van-de-maand-zakske. Misschien moet ik er nog een kortere naam voor bedenken. En ik ga het voor u uittesten, of het gemakkelijk is, en of ge er genoeg “gerief” in krijgt.

Ik weet nog niet zeker of ik wel tevreden ben over de “broebels” die het gevuld heeft, dus misschien komt er nog een 2.0 waarbij ik dat probleem heb opgelost.

Desgewenst geef ik u binnenkort de afmetingen en een korte werkwijze mee. Een uitgebreide tutorial lijkt me overbodig, want Madame heeft het allemaal al uitgelegd.
Ik hoor ergens in mijn achterhoofd ook iets over een Give Away. Ja, nummer 2, ik heb daar binnenkort een reden voor.

5 thoughts on “Week-van-de-maand-zakske één punt nul.

  1. Schoon zenne, die testversie!
    En ik kan u bevestigen dat het heel praktisch is; ons ma en ik maakten er ook al zo eentje ;-)

  2. ik dacht van de week nog ‘daar moet ik eigenlijk een zakje voor hebben… hee wacht kan ik dat niet gewoon zelf maken’ en voila hier staat alvast het voorbeeld!

  3. mooi en heel mooi stofje, is dat geplastificeerd??
    Handig… ik moet nog een kraamtoiletzakje in elkaar prutsen…waar heb je het stofje van Petit Pan vandaan??
    Groetjes, Herlinde***

Comments are closed.