Ge kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen.

…met leren dat het als vrouw belangrijk is om assorti door het leven te gaan.

Maar eigenlijk zat ik hier gewoon met de overschotjes van het halterkleedje en ik wilde dat niet weg smijten. Dit sjakoske is daar echt ideaal voor want het bestaat uit kleine lapjes stof. Op het lint na, dat is 75 x 6 cm maar wonder boven wonder had ik ook ergens nog zo’n recht stukje.

Zij inspireerde me tot het snel in elkaar flansen van dit patroontje. Het duurde nog het langst om al die inches om te zetten in centimeters. Sinds kort hou ik dat allemaal bij in een schriftje, dat heb ik geleerd toen ik voor de vierde keer dit rugzakje ging maken en voor de evenveelste keer aan het omrekenen ging. Ik weet dat er van die lintmeters bestaan met aan de ene kant inches en aan de andere kant centimeters maar dat is me niet precies genoeg ofzo. Ge zijt ne perfectionist of ge zijt ne perfectionist he.

Het tasje is zo’n 20 cm breed, 12 cm hoog en 1,5 cm diep.
Allé hop, ik ga mijne strijk doen en dan mijn sociaal leven onderhouden. ‘t Zijn dingen die ook moeten gebeuren hè.

7 thoughts on “Ge kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen.

 1. schattig!!

 2. Lol, voor uw laatste zin. Herkenbaar.

  Tof dat tasje. Ik denk dat mijn meiden dat ook wel leuk zouden vinden.

 3. Schoon tasje! Het buurmeisje heeft chance met een buurvrouw zoals jij…

 4. Wat een schattig tasje.

 5. Prachtig!
  Heb je de afmetingen van dit tasje ook in cm op geschreven? Ik kan er namelijk echt niet aan uit :) x

 6. Om in te bijten :-)

 7. @Nienke: ja dat heb ik.
  Stof voor de buitenkant:
  Lint = 4 x 53 cm (ik heb het mijne iets breder en langer gemaakt omdat ik het als schoudertasje wilde gebruiken voor een 4jarige, dan is 6×75 cm ideaal)
  Buitenkant vd tas: 23 x 26,7 cm
  Flap: 14,6 x 21,6 cm (2x)

  Voering:
  23 x 14,6 (2x)
  en voor het binnenzakje: 11,4 x 16,5 cm

  De vlieseline heb ik gewoon overal een dikke cm kleiner geknipt (de naadwaarde is 1,2 cm) en ik heb ook maar 1 soort gebruikt (H640). In het patroon worden 2 soorten tussenvoering gebruikt. Dat rechthoekje moet je er wel uitknippen want dat maakt het makkelijker om de hoekjes mooi te maken. Oh, en op deze link kan je makkelijk inches omzetten in centimeters en omgekeerd:
  http://eslus.com/Gizmos/inchcm.html

  succes ermee!

Comments are closed.

%d bloggers like this: