Halter Dress.

Gans blogland maakt ze: de Halter Dress van Whole Grain Baby. Ik was meteen verliefd op dat patroon toen ik het ergens voor het eerst zag verschijnen. Volgens mij was dat hier, maar het kan ook hier, of hier of hier. (Om maar te zeggen, het is een populair ding.)

En het moet gezegd: het geluk is geheel aan mijn kant als het op buren aankomt. Ik heb dat eerder al verkondigd, maar ‘t is nu wederom bevestigd: ik heb een schat van een buurmeisje. Om een patroon uit te testen is zo’n modelletje naast de deur ideaal (misschien moet ik toch maar eens aan kinderen beginnen). En behalve dat is ze ook nog eens een geweldig enthousiast model. Woensdag tijdens het babysitten had ik een in elkaar gedriegd model om alvast eens te passen en ze wou het na 10 minuten voor de spiegel draaien niet meer uitdoen. Haar mama’s schoenen mét hak kwamen er ook aan te pas waarna weer 10 minuten voor de spiegel en een enthousiast: “nu ben ik écht een mama!”

Gisteren was het klaar en vandaag aan huis geleverd. Ze staat er geweldig mee. Het stofje doet het weer helemaal.
Het kleedje werd grondig aan de zwiertest onderworpen.
Het regent. Daarmee dat de foto’s wat donker zijn.
Geslaagd! Oef!
En dan nog eventjes mooi poseren. Wist ge dat dat heel moeilijk is als ge 4 zijt, een vermoeiende week gehad hebt en eigenlijk gewoon heel graag op de kodak wilt komen kijken naar de foto’s waar ge zelf opstaat terwijl de fotograaf natuurlijk niet genoeg heeft aan één foto?
Voila, klaar voor massa-productie was de boodschap.
“Maar niet teveel hè, want anders is het geen uniek stuk meer.”

19 thoughts on “Halter Dress.

 1. Heel mooi! Super stofje!
  Dochterlief heeft hier ook al 2 van deze exemplaren. Tis wel een geliefd modelletje bij de jongedametjes…

 2. Ha, het patroon ligt hier ook klaar, nadat ik eindelijk aan de juiste stof ben geraakt. Jouw versie mag er inderdaad wezen. ‘t Zal wel zijn dat ze blij was!

 3. Janne zaagt me de oren van het hoofd om nog zo’n jurk, nadat de eerste versie van de halterdress (haar lievelingsjurk) te klein is geworden.
  Schoontje!

 4. Mooi, mooi! Ik heb het patroontje ook liggen, maar het gaat maar tot 8 jaar, en ik twijfel een beetje of dat groot genoeg gaat zijn voor de jongste dochter (die 7 is maar wel heel groot voor haar leeftijd). Welke maat heb jij gebruikt?

 5. @Elisanna: gewoon de 4 jaar. Het is wel een vrij fijn meisje, ze is 4 sinds april. Maar door de elastiek erin vanachter is het denk ik wel vrij “variabel”, snap je wat ik bedoel? Ik heb bijv. een stuk elastiek van 20 cm gebruikt terwijl het stuk stof waar het doorheen moest 35 cm was. Als ik het helemaal oprek is het “gat” zo’n 70 cm terwijl haar borstomtrek maar 53 cm is. En bij de instructies staat inderdaad dat het tot 8j gaat, maar op het patroon heeft ze er ook nog eentje voor 10j bijgetekend :-). En de lengte kan je altijd aanpassen hè. Doen hoor, het is echt een heel tof kleedje!

 6. Dorie toch en wij hebben alleen maar jongens rondlopen… pff, het zal toch moeten… dat meisje moet er komen… ah ja dat kan echt niet anders… ik hou je op de hoogte en fingers crossed want wie weet zien we binnenkort dubbele halterjurkjes… dat laatste toegegeven het zorgt voor enige nervositeit die de reproductie wat zou kunnen belemmeren ;-) en euh misschien ook nog overleg nodig met manlief :-) ok het plan kan afgeblazen worden maar weet je wat het is echt een geweldig jurkje, ik zou zelfs overwegen nog een meisje te proberen, is dat geen compliment!

 7. Wow wat een mooi jurkje is dat geworden!
  Ik heb dat patroon ook besteld een paar dagen geleden, maar ik heb het (nog) niet ontvangen.. :( Hopelijk wordt het patroon nog opgestuurd want dat jurkje wil ik ook wel erg graag maken :)
  Groetjes, Iris

 8. Ik sta klaar om het te maken, maar weet niet of de naadwaarde al in het patroon zit. Weet jij dit nog ?

Comments are closed.