Knipmode-rok #2.

Een tijdje geleden liep ik in de Veritas rond. Ik loop daar wel vaker rond, moet u weten. Daar liep toen iemand rond met een rokje gelijk dit en ik vond dat direct fantastisch schoon. Ik wist dat ik dat stofke ergens gezien had, maar niet meer waar en het verdween een tijdje uit mijn gedachten.

Tot er dit feest plaats vond alwaar aanwezig deze madam met Het Stofje. Ik kon het niet laten liggen, terwijl ik eigenlijk feitelijk niks nodig had.
Het stofje is van Michael Miller, heel vrolijk en leent zich perfect voor een zomers rokje! Met een blauw paspelke. Meer moet dat niet zijn. De gele oker-achtige kleur is wel moeilijk te fotograferen, het is altijd nét niet wat het eigenlijk is. Ik dacht u te verwijzen naar de foto op de website van Vermiljoen maar dat is ook niet gelijk het is. Het is donkerder, komt dan toch meer in de buurt van mijn foto’s.
De rits is best goed gelukt. Het beleg is iets minder perfect vastgestikt in vergelijk met mijn vorig rokje. Maar kom, dat zit langs binnen en dat ziet niemand.
Ik heb foto’s gemaakt terwijl ik het rokje aan het maken was, want ik doe dat niet zoals de werkbeschrijving zegt. Dat is echt Chinees voor mij. Binnenkort online, ook als het u niet boeit, ik ga daar alleszins al 1 collega blij mee maken en meer moet dat niet zijn.

17 thoughts on “Knipmode-rok #2.

  1. Mooi! Ik heb dit modelletje nu ook gemaakt, gelukkig in een goedkoop teststofje want het model vind ik bij niet mooi staan. De stof bobbelt teweel vooraan, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ga het wel aandoen hoor, maar er komt geen tweede versie. Tijd om een ander modelletje uit te proberen.
    Maar bij jou vind ik ze echt super staan! Mooi stofje ook.

  2. Mooi! Ik ben ook aan een exemplaar bezig.
    Ik maak dat van mij wel met een voering. Zijn jouw katoentjes niet heel licht zonder?

  3. @esther: ze zijn wel licht ja, maar voor de zomer is dat net zo zalig om te dragen dan. Ze zijn alleszins niet doorzichtig.. En makkelijker dan een voering is nen onderrok gaan kopen bij de zeeman ofzo, ipv in alle rokjes een voering te naaien :-).

  4. Mooi,mooi,mooi!! En ik ben al heel benieuwd naar de foto’s! Wie weet kan ik het dan eindelijk is zo mooi afwerken als jij!

  5. Inderdaad een superstofke! Mama P. postte een tijd geleden een handleiding voor een A-lijntje met pas en paspel.

  6. @Mamasha: ik weet het, ik heb me daar ook deels op gebaseerd, maar doe het toch nog een beetje anders. Maar ze wordt zeker vermeld in mijn blogpost :-).

Comments are closed.