Knipmode-rok #4.

Of ik het zag zitten om een (of twee) rokjes op bestelling te maken?
Of ze het mijne eens mocht passen?
Of ik er precies zo eentje wilde maken, maar dan iets rechter naar beneden toe?
De stofjes werden besteld via Etsy in deze shop. Het moet gezegd dat ik zelf niet direct heel wild was van onderstaand stofje, maar hoe meer het ding op een rokske begon te lijken, hoe meer ik zag dat het helemaal goed ging komen. Het is een heel soepel en licht stofje, ideaal voor de zomer. En ge ziet er niet door, voila.
Dat zwart tshirtje past er niet bij, maar degene voor wie dit rokje is, heeft een tshirt in het blauw van de paspel, dat perfect matcht.
Ik doe niet aan patroon-door-laten-lopen, maar nu is het hier toevallig bijna gelukt. Bijna en dat irriteert me wel een beetje, want ik vind: oftewel helemaal niet, oftewel perfect hé. Maar kom, het moet er maar mee door. Ik presenteer het eventjes voor u, want dat zegt toch altijd meer dan gewoon aan de kapstok. Voor mezelf vind ik het eigenlijk iets te recht, maar de bestemmeling zit het als gegoten.

Het is niet overal tegoei gestreken, as you can see.
Het is allemaal vrij goed gelukt. Binnenin is het deze keer mooier afgewerkt dan alle vorige exemplaren, dankzij mijn lieve overlock. Zo’n plezier.

Het rokje is voor mijn collega (of misschien moet ik zeggen: mijne chef :-). 

Ik heb het onderaan overal 2 centimeter ingenomen aan de zijnaden, dus in totaal is de omtrek onderaan 8 centimeter minder dan normaal. Ik had wel schrik dat het wat teveel van het goeie was, maar godzijdank is dat niet het geval, want aan testexemplaren doe ik zo weinig mogelijk. En ge zou denken dat ik dan wat extra naad genomen had, voor het geval dat… neuh.
Hoe noemen ze dat? Living on the edge ofzo? ;-)