Knipmode-rok #4.

Of ik het zag zitten om een (of twee) rokjes op bestelling te maken?
Of ze het mijne eens mocht passen?
Of ik er precies zo eentje wilde maken, maar dan iets rechter naar beneden toe?
De stofjes werden besteld via Etsy in deze shop. Het moet gezegd dat ik zelf niet direct heel wild was van onderstaand stofje, maar hoe meer het ding op een rokske begon te lijken, hoe meer ik zag dat het helemaal goed ging komen. Het is een heel soepel en licht stofje, ideaal voor de zomer. En ge ziet er niet door, voila.
Dat zwart tshirtje past er niet bij, maar degene voor wie dit rokje is, heeft een tshirt in het blauw van de paspel, dat perfect matcht.
Ik doe niet aan patroon-door-laten-lopen, maar nu is het hier toevallig bijna gelukt. Bijna en dat irriteert me wel een beetje, want ik vind: oftewel helemaal niet, oftewel perfect hé. Maar kom, het moet er maar mee door. Ik presenteer het eventjes voor u, want dat zegt toch altijd meer dan gewoon aan de kapstok. Voor mezelf vind ik het eigenlijk iets te recht, maar de bestemmeling zit het als gegoten.

Het is niet overal tegoei gestreken, as you can see.
Het is allemaal vrij goed gelukt. Binnenin is het deze keer mooier afgewerkt dan alle vorige exemplaren, dankzij mijn lieve overlock. Zo’n plezier.

Het rokje is voor mijn collega (of misschien moet ik zeggen: mijne chef :-). 

Ik heb het onderaan overal 2 centimeter ingenomen aan de zijnaden, dus in totaal is de omtrek onderaan 8 centimeter minder dan normaal. Ik had wel schrik dat het wat teveel van het goeie was, maar godzijdank is dat niet het geval, want aan testexemplaren doe ik zo weinig mogelijk. En ge zou denken dat ik dan wat extra naad genomen had, voor het geval dat… neuh.
Hoe noemen ze dat? Living on the edge ofzo? ;-)

19 thoughts on “Knipmode-rok #4.

 1. helaba, ge zijt al begonnen zonder mij. Maar het is een schoontje dat moet gezegd worden.

 2. Toen ik het fotootje van het rokje van ver en in het klein zag, dacht ik meteen : ooh, zo leuk met die oranje en blauwe bolletjes ! Maar bij het doorklikken op je blog en de echte foto, zijn het bloemetjes … wat een verrassing !

 3. Vind het ook moeilijk om in te schatten of een bepaalde stof mooi zal zijn voor een kledingstuk. Deze rok vind ik zeker geslaagd voor een fleurig persoon. En ook echt netjes, zo’n overlock lijkt onontbeerlijk.
  Nog een vraagje van een leek: hoeveel zijnaden heeft die rok? Ik zou denken: 2 en aan elke kant 2cm minder = 4? Waar klopt mijn rekensommetje niet?

 4. Man, zoveel naaisels (die dan nog eens schoon afgewerkt zijn) en een voltijdse job! Hoe doet ge dat?
  Ik heb hier al 2 weken een broek liggen die niet eens in de afwerkingsfase geraakt!
  Zeg mij alsjeblieft dat uw huis een stort is, ter compensatie…
  (niet dat het hier proper is, maar toch…)

 5. @Lynn: ik heb het voorpand aan elke kant 2 centimeter smaller getekend en de 2 achterpanden aan de zijnaad ook, dus dat maakt 8 cm in het totaal :-).
  @Juffrouw Sanseveria: mijn huis is een stort. Stelt u dat gerust? Als er bezoek komt stofzuig ik snel en smijt ik alles in mijn kasten (wat zelfs niet meer lukt omdat ik teveel (naai)rommel heb, dus dan zeg ik gewoon dat ze alleen mogen komen als ze tegen rommel kunnen) ;-)

 6. Wauw!
  Even een beginners-vraagje.. wat bedoelen jullie met ‘overlock’? Ik ben namelijk nog niet thuis in die termen :) x

 7. Goh, mij doet die bekentenis van het stort ook stiekem plezier, want wat een naaitempo hier! ;-)
  Ik zit momenteel in een ‘ik weet niet wat eerst maken dus maak ik maar niks’ -fase. En dan heb ik nog geeneens een stel kinders die mij van het naaien kunnen afhouden! Maar wacht, binnenkort heb ik twee maand vakantie, en dan ga ik voor het inhaalmanoeuvre! ;-)

 8. Juist ja, makes sense, al moet ik er dringend eens zelf aan beginnen als ik hier al variatie op het patroon zie!

Comments are closed.