Knipmode-rok #5.

Het wordt hier wat saai, nee? Ik beloof u binnenkort ander gerief te laten zien. Voor nu zat ik met een deadline, dus het moest hier wat vooruit gaan. Voor dezelfde collega, met dus dezelfde aanpassingen aan Het Patroon.

Toeval wil, dat ik vanmorgen hier hetzelfde stofje zag opduiken. En dus door mijzelve in een rokske gegoten, ziet dat er ook wel tof uit vind ik. Het stofje is uit dezelfde collectie als het vorige en net zo licht dus ideaal voor weer als dat van gisteren en vandaag. De deadline is één van de komende dagen het vertrek naar ergens in het Zuiden waar het altijd dit soort weer is.

Het moest vooruit gaan met de foto’s, want mijn dagen hangen een beetje aaneen van afspraak naar afspraak, dus ik had niet uitgebreid de tijd om te kijken waar de zon stond en hoe ik dan best foto’s kon nemen. De lichtinval laat dus af en toe te wensen over. Maar kijkt u vooral naar het rokske, want er scheelt nog wel wat meer aan de foto’s.

Zoals daar zijn: ik, die terwijl de zelfontspanner zijn werk deed, dacht: “ja lap, ge ziet de paspel niet met dit bloeske”, dus ik propte het bloeske rap vanachter in de rok en het was in feite nog de duidelijkste foto van den hoop.

Met al de rest was er wel iets. Met het scherpstellen, met de lichtinval, met de niet-matchende schoenen. Och ja, en ook nog een zijaanzicht.

En een iets donkerdere paspel had het geheel misschien net ietsiepietsie more perfect gemaakt.

 De volgende keer ga ik dat toch eens proberen: de tekening expres laten doorlopen. Kwestie van de lat niet te laag te laten liggen en geen uitdaging uit de weg te gaan. En ik wil maar zeggen: hoe gelukkig zult ge hier wel niet van worden zeg.

10 thoughts on “Knipmode-rok #5.

 1. Haha! Ge zijt goed bezig!

 2. Niets saai! Zou met de meeste stoffen zelf geen rokken durven maken, maar het draait altijd goed uit. Inspirerend, zoals steeds :)
  De tekening loopt toch bijna door? Maar bijna vinden we niet goed zeker?

 3. ik breng mijn rok mee vanavond, so teach me!

 4. heel mooi en helemaal niet saai!! Binnenkort kom ik in de leer om van die zalige rokjes te maken!!
  Herly***

 5. Weeral zo’n prachtig stofje ! Echt waar, zo worden deze rokjes écht niet saai !!

 6. Geweldig stofje en zo een leuke rok!

 7. Super rokje! Dat stofje is prachtig!!!!!!!

 8. Gij zijt een beest, gij! (een naaibeest welteverstaan)

 9. De complimentjes over de stofkeuze zal ik doorgeven aan mijn collega want daar heb ik niks mee te maken :-).
  En
  @Lynn: bijna is nog erger dan helemaal niet, want dan lijkt het alsof ge het geprobeerd hebt maar keihard zijt gefaald.

 10. Saai???? das gewoon nen beestige rok!!
  liefs ;-)

Comments are closed.

%d bloggers like this: