Ik weet, het is raar om t-shirts te maken in de herfst.

Ik ben gezegend, ge moogt dat gerust weten. Gezegend met vriendinnen met baby’s en kinders. En die kinders hebben toffe zelfgemaakte dingen nodig. NODIG he. Ik kan niet anders dan daar constant dingen voor fabriceren, het is een onweerstaanbare drang. Vooral bij vriendinnen die zelf niet kunnen naaien of daar de tijd niet voor vinden, voel ik het gat. Het is bodemloos en altijd win-win, want ik breid mijn naai-skills uit en zij de kleerkast van de kinders in kwestie met (soms bijna) unieke stukken.

Het verhaal gaat verder dat ik vriendin K. vertelde over de tricot die ik besteld had en over wat ik daar in gedachten allemaal al mee gemaakt had. En toen ik vertrok en ze me uitzwaaide met haar twee jongens aan de hand, riep ze me toe dat ze best wel twee t-shirtjes konden gebruiken. In maat 98 “want met hunnen dikken buik kunnen ze wel wat extra stof gebruiken”.

Ik bestelde de tricot hier. Ik kende de site niet en kan geen Duits, maar Google Translate is een zalige uitvinding. Ik was erg benieuwd of ik lang op de stof zou moeten wachten, want ik had nergens een positieve ervaring gelezen, maar bij deze heb ik ze wel voor u. Ze hebben een ruim assortiment leuke tricot/interlock en het duurde dag op dag een week tussen mijn bestelling en de levering.

Voor L. koos ik dit rood auto-stofje. Hij staat goed met rood, dat hebben we ooit eens ontdekt toen ‘t kind een week of 2 oud was. En voor T. koos ik de olifanten-tricot van Znok. De olifant is Zijn Dier, moet u weten.

Ik twijfelde in dit geval een beetje wat de kleur boordstof betreft. Ik wilde feitelijk witte boordstof gebruiken, die ik bij Pauli gekocht had.
Dat was helaas op zo’n dag waarop alles in het 100 liep (ge weet wel, zo’n dag waarop alles uit uw handen valt, waaronder uwen duren iPhone) dus toen ik de spierwitte boordstof uit de wasmachine haalde na een onderonsje met petrol tricot was de spierwitte boordstof niet meer zo spier. Zelfs na drie wasbeurten met dash en vanish is er nog steeds een blauwgroenige schijn in te bespeuren. Om een lang verhaal kort te maken werd het dus blauwe boordstof, na haar goedkeuring tijdens onze voor-herhaling-vatbare naaidate.

Het zijn t-shirt #2 en #3 (u ziet mij alweer gaan he), t-shirt #1 laat ik u binnenkort zien. Eerst afleveren bij de jarige in kwestie.

Patroon: Ottobre 03/2011 “Happy Animals”
Tips en tricks wat tricot en boordstof betreft bij Mamasha.

8 thoughts on “Ik weet, het is raar om t-shirts te maken in de herfst.

 1. Is er iets dat ze niet kan?!
  Mooi gedaan, ik vind de afwerking in de hals zeer leuk en ik kijk al uit naar 4, 5, 6, …

 2. Dat blauw met dat groen, dat gaat volgens mij perfect. En ik heb even hard gelachen met de titel van je bericht. :D

 3. Hier ook t-shirts naaien in de herfst. Zelfs met lange mouwen.
  En met een overlock is dat wel een zaligheid, hé?

 4. Mmm tricot….! Zalig toch, niet? Combineerde de olifantjes trouwens ook met blauwe boordstof. Ben benieuwd voor nr 1!

 5. ook gezegend dat jij je handen vrij hebt in de herfst, bij mij is zomervakantie + herfst een dodelijk combinatie die alleen maar wil zeggen: entertain uw kinderen en t-shirts naaien is geen goei entertainment, reeds getest… en mijn handen jeuken zo om die schone tricot aan te snijden. mooie t-shirtjes!

 6. Haha, je hangt er weer aan voor een reeksje!!
  Mijn tas is bijna klaar…ben nog aan het twijfelen hoe ik de handvaten ga maken!!
  Tot snel en onze date was ZEKER voor herhaling vatbaar…super gezellig!! Nu nog een iets bravere Min, zodat ik meer dan knippen alleen gedaan krijg!!***

Comments are closed.