Ik weet, het is raar om t-shirts te maken in de herfst.

Ik ben gezegend, ge moogt dat gerust weten. Gezegend met vriendinnen met baby’s en kinders. En die kinders hebben toffe zelfgemaakte dingen nodig. NODIG he. Ik kan niet anders dan daar constant dingen voor fabriceren, het is een onweerstaanbare drang. Vooral bij vriendinnen die zelf niet kunnen naaien of daar de tijd niet voor vinden, voel ik het gat. Het is bodemloos en altijd win-win, want ik breid mijn naai-skills uit en zij de kleerkast van de kinders in kwestie met (soms bijna) unieke stukken.

Het verhaal gaat verder dat ik vriendin K. vertelde over de tricot die ik besteld had en over wat ik daar in gedachten allemaal al mee gemaakt had. En toen ik vertrok en ze me uitzwaaide met haar twee jongens aan de hand, riep ze me toe dat ze best wel twee t-shirtjes konden gebruiken. In maat 98 “want met hunnen dikken buik kunnen ze wel wat extra stof gebruiken”.

Ik bestelde de tricot hier. Ik kende de site niet en kan geen Duits, maar Google Translate is een zalige uitvinding. Ik was erg benieuwd of ik lang op de stof zou moeten wachten, want ik had nergens een positieve ervaring gelezen, maar bij deze heb ik ze wel voor u. Ze hebben een ruim assortiment leuke tricot/interlock en het duurde dag op dag een week tussen mijn bestelling en de levering.

Voor L. koos ik dit rood auto-stofje. Hij staat goed met rood, dat hebben we ooit eens ontdekt toen ‘t kind een week of 2 oud was. En voor T. koos ik de olifanten-tricot van Znok. De olifant is Zijn Dier, moet u weten.

Ik twijfelde in dit geval een beetje wat de kleur boordstof betreft. Ik wilde feitelijk witte boordstof gebruiken, die ik bij Pauli gekocht had.
Dat was helaas op zo’n dag waarop alles in het 100 liep (ge weet wel, zo’n dag waarop alles uit uw handen valt, waaronder uwen duren iPhone) dus toen ik de spierwitte boordstof uit de wasmachine haalde na een onderonsje met petrol tricot was de spierwitte boordstof niet meer zo spier. Zelfs na drie wasbeurten met dash en vanish is er nog steeds een blauwgroenige schijn in te bespeuren. Om een lang verhaal kort te maken werd het dus blauwe boordstof, na haar goedkeuring tijdens onze voor-herhaling-vatbare naaidate.

Het zijn t-shirt #2 en #3 (u ziet mij alweer gaan he), t-shirt #1 laat ik u binnenkort zien. Eerst afleveren bij de jarige in kwestie.

Patroon: Ottobre 03/2011 “Happy Animals”
Tips en tricks wat tricot en boordstof betreft bij Mamasha.