Knipmode-rok #6: variatie op. En ook wel naäperij.

Is dat een woord? Naäperij? U weet ongetwijfeld wat ik daarmee bedoel.
Het was bij Vermiljoen dat ik voor het eerst verliefd werd op de madammenstof, zoals ik ze noem. Zo mooi! Ik heb het over de Rubystar Heads Up Green stof die Melody Miller ontwierp voor Kokka. Bij Vermiljoen is ze inmiddels uitverkocht.
Ik stelde de aankoop wat uit wegens nog zoveel te doen en zo weinig tijd, tot Brit ze afgelopen dinsdag mee had tijdens de sToffen Madammen. Ik hield het eens voor mij om te zien hoe dat eruit ziet bij mij, een rokske in dat stofke, want dat zag ik precies wel helemaal zitten. Toch bestelde ik de stof nog niet onmiddellijk nadien, soms doe ik impulsief, maar als ik iets heel graag wil moet ik er plots dagenlang over nadenken. Mijn bizar brein.

Afgelopen vrijdag hield Lieselot dan haar Pop-up-shop en toen ik de stof daar nog eens door mijn vingers liet glijden was ik verkocht. En de stof ook. Ik kocht er blauwe flock-paspel bij en ik kocht eveneens blauw-met-witte-streepjes-boordstof. De kwaliteit daarvan is heel goed en ik heb toch nog hopen sponsen broekskes te maken.

Die twee samen deden me dan weer terugdenken aan de rok van Vermiljoen, al gebruikte zij tricot. Ik dacht: ik neem het onderste deel van de knipmode-rok en stik daar gewoon een stuk boordstof aan. Geen gedoe met een rits en het zit ongetwijfeld heerlijk. Ik twijfelde nog een beetje, want ging ik dat ding dan wel aan krijgen?
Ik nam een ander knipmode-rokje, deed de rits dicht en probeerde het ding langs boven aan te krijgen. Dat gebeurt wel vaker in blogland, ik dacht daar het lijf niet voor te hebben, maar het lukte en met boordstof in plaats van een gewone tailleband zou het nog makkelijker gaan, dacht ik.

Dus ik knipte toch maar in de madammenstof. Het achterpand legde ik ook op de stofvouw aangezien er daar geen rits tussen moest. Neepjes stikken, zijnaden dichtstikken. Die boordstof wordt verkocht in een soort van “tunnel”, dus daar moest ik ook amper aan stikken. Ik knipte er gewoon een stuk van 20 cm af, vouwde dat dubbel en stikte het aan de rok met behulp van mijn lieve overlock. Randje bovenaan doorstikken, omzomen en klaar was kees.
Ik denk wel dat ik de boordstof iets minder breed (hoog bedoel ik eigenlijk) zou maken de volgende keer. Nu lijkt het een beetje zwangerschapsachtig en dat is alles behalve nodig.

Ik twijfelde lang over de kleur garen die ik zou gebruiken om bovenaan vlak onder de boordstof door te stikken en om om te zomen. Uiteindelijk koos ik voor geel en ik stikte zowel onder- als bovenaan 3 keer rond zodat het zeker goed zichtbaar is.
Ik kan hem trouwens gewoon langs onder aandoen. Heel makkelijk zelfs.
En kijk eens vanbinnen. Bij haar won ik 50 labeltjes en die zijn vorige week toegekomen.
En wat ziet het er schoon uit hè, zo afgewerkt met den overlock. Ik moet mij de gansen tijd inhouden om dat niet aan Jan en allemaal te laten zien, zo tevreden dat ik daarover ben. Ik peis alleen dat niet iedereen daar dezelfde boodschap aan heeft.