Marte #1: giraffenpyjama.

Geduld moest ik oefenen. Véél geduld. Want hoewel de finishing touch van het laatste deel van het kadootje pas vannacht plaats vond, een groot deel was al een tijdje klaar, maar kon ik u niet laten zien wegens “de mama van Marte leest deze blog ook”.

Vorige week werd ze 1 jaar en dat verdient een kadootje. Of meer kadootjes. Want ik kon niet kiezen, dus maakte ik vanalles. Mijn overlock zoemde vrolijk, wat een plezier!

Om te beginnen (eigenlijk om te eindigen, maar ik wil het u eerst laten zien) maakte ik een pyjamaatje. Het idee kwam er toen ik dit broekje tegenkwam, ik was op slag verliefd. Via haar kwam ik terecht bij Miss Tiggr waar ik het perfecte stofje vond en het was weer alsof één plus één drie was.

In de laatste Ottobre staat een leuk tshirtje met lange mouwen en bovenaan 2 drukknoopjes. Na de andere tshirtjes die ik al gemaakt had, leek me dat een mooie volgende stap. Lange mouwen, dan kon ik het maken in maatje 86 zodat het in de winter past en het kind er toch nog eventjes in zou passen.

Alles verliep perfect, tot ik de drukknopen erin moest zetten (het was dus eigenlijk af). Ik had jersey-drukknopen gekocht. Zonder nadenken “knipte” ik eerst een gaatje waar ik de drukknopen wilde zetten, zoals dat gaat met andere drukknopen van hetzelfde merk die ik eerder al gebruikte.

Misschien moet ik erbij vermelden dat we nu ergens donderdagnacht zijn, zo rond een uur of 1, terwijl ik toch lichtjes emotioneel ben, na het bekijken van de allerlaatste Harry Potter-film die we ooit kunnen bekijken.
Afscheid nemen doet altijd een beetje zeer he.

Enfin, ik had dus die gaatjes geknipt en verkeerde nog steeds in de waan dat het bijna klaar was, en daarna het broekje nog en dan was alles klaar voor vandaag, RUIM OP TIJD. Tot ik dan die knopen erin wilde zetten en tot de constatatie kwam, dat die gaatjes helemaal niet nodig waren. Erger nog, ze verpestten de ganse boel. Het was daar dat ik tot het clubje van de overlockstiksellostorners toetrad.

Op bovenstaande foto ziet ge maar één van de twee drukknopen, maar echt, geen zicht. Ik maakte dus een deel van de mouw terug los, tornde het hele halsboordje los en zette er een nieuw in om daarna de mouw terug dicht te stikken. Op onderstaande foto ziet ge rechtsonder het resultaat (rechtsboven is nog met het eerste boordje).
Het broekje ging iets vlotter, zonder foutjes, maar was wel pas afgelopen nacht klaar. Wederom strak getimed, zoals ik mezelf ken. De streepjestricot vond ik bij Pauli. Het enige waar ik wat van schrok toen het klaar was, was dat het bovenaan zo breed was. Ik stak er dus maar ne goeien elastiek in, want Marte is eerder aan de fijne kant.
Ik met mijn kinderloosheid en mijn beperkte babykennis (tot 2,5 kilo gaat die zowat), zag al helemaal voor mij hoe ik superschattige foto’s zou kunnen maken van een kruipende Marte met haar “Monkey poep” in de lucht, maar dat was buiten het feit gerekend dat het kind nog niet kruipt. Of staat. Of pogingen daartoe doet. Wij probeerden die schattige billenzone toch voor u vast te leggen, al vond Marte dat minder tof.
De timing van dit pyjama-pasmoment was perfect, want we zaten net voor de middagdut. Dus werd er boekje gelezen.
En werd haar slaapknuffel bovengehaald.

En terwijl Marte toekeek hoe haar mama het reisbedje in elkaar knutselde…

…kon ik met veel contentement een laatste blik werpen op de jerseydrukknopen 2.0.