Marte #3: uilent-shirt.

Hebt ge dat soms ook, dat ge zo ergens een stofke ziet en dat ge daar instant verliefd op wordt, maar dat er dan toch redenen zijn om het niet te kopen? Bijvoorbeeld een tricotangst uit het verleden, of eigenlijk hebt ge al teveel geld uitgegeven, of eigenlijk puilt uw stoffenkast al uit en zout ge niet weten waar het ding nog in te proppen en zo twijfelt ge nog wat verder, tot het uitverkocht is. Meestal zijn dat stofkes waar dat heel snel bij gebeurt, ook dat nog.
En dan blijft dat ding in uw hoofd zitten en zijt ge jaloers op al wat een ander daarmee maakt. En als ge op bezoek gaat bij een ander en ge ziet dat daar liggen, wordt ge bijna groen. 
Ik had dat dus, met de uilen van Znok.
Dus toen ik besliste dat mijn tricotangst over was, moest en zou ik ze hebben. Al die andere redenen leken opeens van ondergeschikt belang. Ik googlede dus gans het net af op zoek naar de blauwe uilen, want die vond ik het mooist.
De blauwe uilen waren nergens. Wel in katoen, maar niet in tricot.
De groene uilen waren er nog wel en die vond ik evengoed wel tof, dus werden het die. Net zoals de rode auto’s en de groene olifantjes van hier (ze zijn er nu niet meer zie ik, dus net op tijd besteld!)
U had het nog tegoed, het derde (en laatste) deel van Marte’s verjaardagskadootje. In deze heb ik het wiel niet uitgevonden, want u zag soortgelijke (erg soortgelijke) dingen al elders op het web.
Marte was tijdens dit deel van de fotoshoot nog het minst verveeld. Ze had er toen nog geen flauw idee van hoeveel aan- en uitkleedmomenten er nog gingen komen.

Ze was bij momenten zelfs zeer enthousiast.
Al kan dat ook met andere dingen te maken gehad hebben.

Ik maakte maatje 80 zodat ze het deze zomer nog zou kunnen dragen. Toen ik haar zag (na haar een paar maanden niet gezien te hebben) en toen ik mijn t-shirtje zag, dacht ik eventjes dat het veel en veel te groot zou zijn, maar uiteindelijk bleek het nog mee te vallen. Gelukkig maar, want vanaf volgende week heb ik de zon gereserveerd en dan kan ze het nog de ganse maand augustus dragen.
Patroon: Happy Animals uit Ottobre 3/2011