Afgelopen dinsdag was het sToffen Madammen #7 en ik vertelde u daar hier nog niet over. Alles heeft te maken met de titel van dit berichtje, ik was namelijk ijverig (?) in de weer voor onze allereerste sToffe baby! Het was nogal moeilijk om in actie te schieten, maar uiteindelijk, toen zij en ik om 1u doorgingen, was het bijna klaar en restte mij thuis het keergat en de velcro nog. Dat heb ik gisteravond gefixt en vandaag lag er al een wolk van een baby’tje in.

Ik maakte meteen de verlengde versie die ik hier al eens maakte, want het origineel is vrij kort en daar kunnen ze niet zo lang in. (En Min is geen ieniemieniebaby, zoals ik ze wel vaker vastheb.) Buitenkant is een katoentje van Robert Kaufman en de voering is felblauwe joggingstof. Niet te warm, maar wel zacht en toch echt een dekentje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch een beetje gevloekt heb op de combinatie van die twee stoffen, want dat gleed allemaal niet zoals het moest onder de naaimachine. Hier en daar… Enfin.

Deze foto’s zijn binnen gemaakt terwijl de hemel vooral heel bewolkt was, de foto’s met Min zijn buiten genomen terwijl het zonnetje scheen. Alwaar het kleurverschil zijn oorzaak vindt hè.

Min lag zoet te slapen toen we toekwamen, maar niet veel later werd ze wakker en het dekentje meteen uitgetest.
Ze heeft nog plek zat!

Al is dat niet altijd zo tof als ge veel honger hebt.

En kijk eens wat voor lief snoetje ze heeft.

De rest van de namiddag moet u denken: donkere wolken en een beetje regen, maar gelukkig ook een sterke man en binnen 3 minuten een tent boven ons hoofd. Daarna veel zon, lekker stokbrood met kaas, heel flinke grote kindjes die de hele namiddag gespeeld hebben en topbaby Min, die na een heerlijke maaltijd bij de mama, deed wat baby’tjes moeten doen.

Waar ik ook uitgebreid van geprofiteerd heb.
Dat handje.. zo lief!

16 thoughts on “Min.

 1. die snuggler staat hier nog op de planning, maar dan ga ik het patroon eerst even een stukje verlengen, bedankt voor de tip!

 2. Heel mooi, en echt knap gecombineerd met dat felle blauw! En bij het zien van weer zo’n schattig klein prutske, begint het hier toch weer te kriebelen…maar ik vrees dat dat bij mij nooit zal overgaan;)
  Enne…tot de volgende ontmoeting in real life hè, ‘t was fijn van je daarnet even ontmoet te hebben (die labeltjes zijn toch een handige herkenningsmiddel).

 3. Wat een lieverdje zeg. Hoe lang kunnen ze ongeveer in zo’n dekentje ? Mijn neefjes is 2 maanden oud en ik twijfel of ik er nog een voor hem zal maken.

 4. Heel schoon!! Hoelang duurt uwe dag eigenlijk? Ik snap niet hoe je het allemaal voor elkaar krijgt!

 5. @Elisanna: haha ja, wel grappig. Ik vond het ook tof je eventjes gesproken te hebben en de wereld is heel klein, dus we komen elkaar nog wel eens tegen!

  @Mama Pluis: dit dekentje is zo’n 60 cm lang, dus ik gok tot een maand of 5-6? (hun hoofdje moet daar niet in he) Het origineel is zo’n 50 cm lang, dus da’s wel maar tot een maand of 2-3, afhankelijk van de grootte van het kindje.

 6. inderdaad een goed idee om het patroon wat te verlengen. Mijn ventje is nu 12 weken en het wordt al nipt! Maar wel een zaligheid he zo’n inbakerdekentje!

 7. Ooooh Nele,
  Super mooi,
  Ik heb je zonet een mail gestuurd met foto’s…
  Dank je wel voor je bezoekje en het heerlijke snugglertje!!
  Herly***

 8. Ooooh, Min is prachtig!!! Ik hoop ze ook snel eens te mogen knuffelen. Mmmmmm, baby’s!

Comments are closed.