Poppenbuggy in verval.

Toen ik vorige week op mijn buurmeisje mocht passen, viel mijn oog daar op een poppenbuggy in verval. En als ik zeg verval, dan bedoel ik serieus in verval.

We zullen zeggen dat ik een lichte afwijking heb, wat het detecteren van dat soort dingen betreft. Menig mens zou het niet eens opvallen.
Nadat mijn buurmeisje naar bed was, bestudeerde ik het ding tot in detail en ik besliste dat het er allemaal vrij simpel uitzag, dus toen haar ouders thuis kwamen polste ik eens, of ze het niet tof zouden vinden moest dat ding een tweede leven krijgen.
Ze keken eerst verbaasd, ik peis niet dat ze alle dagen zo’n voorstel krijgen. Maar enkele luttele seconden later deden ze mee enthousiast en ik kreeg de oude hoes mee naar huis, zodat die dienst kon doen als patroon.

Ik heb dus geen “voor”-foto, want de buggy zelf had ik niet mee, maar om u een idee te geven, maakte ik snel een (heul slechte) foto toen ik op het punt stond het ding kapot te knippen om tot het patroon te komen.

Mevrouw heeft er ook zelf in gezeten en het stofje in kwestie kon dat duidelijk niet aan. Kinders vinden dat tof, ik herinner me iets gelijkaardig uit lang vervlogen tijden. Om herhaling van bovenstaande toestand te voorkomen, gebruikte ik een Ikeastofje (stevige canvas) en werkte ik het achteraan af met even stevig wit katoen. Ik stikte alles binnenstebuiten en keerde het dan om om biais te vermijden en daardoor was het ook veel sneller klaar.

Note to self: niet uit lui-igheid en om sneller klaar te zijn on-precies te werk gaan. Dat keert zich tegen u.

Gisteravond ging ik het eens rap in mekaar flansen. Ik tekende het patroon rechtstreeks over op de stof, stikte in voor- en achterkant de nepen en… Ze pasten niet in elkaar. Opnieuw.
Toen ik uiteindelijk aan het derde exemplaar ging beginnen haalde ik er dan toch maar patroonpapier bij, ik tekende de helft op papier, zodat ik het op de stofvouw kon leggen met een perfect symmetrisch resultaat als gevolg (en een stofvouw die ik er niet meer uitgestreken heb).

Dus, het ding gaat al meer dan 1 generatie mee en kan nu nog een beetje verder blijven bestaan, van de container gered.

Moeder enthousiast.
Vader enthousiast.

Och ja, en ‘t kind ook, al was ze vooral druk met druk doen.

11 thoughts on “Poppenbuggy in verval.

 1. ziet er heel mooi uit met die vos op, vond het buurmeisje het leuk ?

 2. t laatste zinnetje had ik dus niet gelezen :)

 3. Volgens mij zal er met die poppenbuggy nog hééél veel rondgereden worden … zo uitnodigend gewoon !

 4. Helemaal mee eens! Zo fleurig en uniek.

 5. mooi mooi!

 6. Moeder enthousiast en vader ook. Daar moet je altijd mee oppassen! Maar bon, ze hebben gelijk.

 7. Hoe schattig …

 8. Heel geslaagde transformatie!

 9. Volgens mij gaan er nog verzoekjes komen om tegen sinterklaas een bijpassende wieg en dekentje te produceren. Maar dat hebt ge dan wel aan uzelf te danken: het had maar niet zo schoon moeten zijn! ;-)

 10. Tot zover het perfectionistische. :-) Mooi gedaan!

 11. Uw versie is verdorie tien keer schoner dan het origineel ooit geweest kan zijn! Sjiek!

Comments are closed.

%d bloggers like this: