Chic Hooded Kimono #2.

Ik ga dat eens proberen, wat korter van stof zijn.

Er valt ook niet zoveel te vertellen, want ik maakte hem al eerder. Toen voor een meisje, nu voor een ventje. De vriend van mijn zus, daarvan de broer, zijn zoontje (kunt ge volgen?) wordt in september 1 jaar. Een hele tijd geleden maakte ik al eens een slabbetje of drie voor ‘t ventje waaronder één met het Alexander Henry-stofke dat ik hier als voering gebruikt heb. Door het enthousiasme van mijn zus’ vriend destijds bestelde ik toen rap nog wat bij bij haar, want ik zag dat al helemaal voor mij, zo een fleece-jasje met de tractors als voering. Het is deze keer dus niet omkeerbaar, daarvoor is het stofke wat te wit.

Foto’s zonder kind, het jasje wordt pas met zijn verjaardag gegeven natuurlijk, maar ze lezen mij hier niet dus ‘t was wel gepermitteerd om het u al te laten zien.

Ik gebruikte donkerblauwe harige fleece voor de buitenkant.

Naaien moet ge samen met anderen samen doen, want dat komen er geniale ideeën naar boven. Toen ik zat na te denken over hoe ik het ding zou sluiten (lintje? drukknopen? met stof overtrokken knopen? velcro?), dacht zij aan houten knopen. Ze bedoelde eigenlijk van die langwerpige, maar toen ik in de Veritas stond zag ik deze ronde en die vond ik ook wel heel plezant. Ik nam ook langwerpige mee en liet de keuze aan mijn zus en haar vriend. Ze vonden de ronde speelser, en dus…
Het is niet omkeerbaar in de zin dat aan de kant van de tractors geen sluiting voorzien is, maar het is wel volledig gevoerd en er zijn nergens onafgewerkte naden zichtbaar. Als de mouwtjes in het begin nog wat te lang zijn, kunnen ze dus omgeplooid worden, dan komt er een stukske voering piepen.
En toen ik die voering wilde fotograferen, toen kwam de zon efkes piepen. Ik ben zelf ook keihard fan van dat stofke, zo’n kleurenpracht!
Hupla, de winter mag lang en koud zijn. Het ventje is voorzien.

17 thoughts on “Chic Hooded Kimono #2.

 1. Kjoet! Is dat.

 2. Afgewerkte versie en knopen zijn prachtig. Vraagje: vanwaar komt de langharige fleece? Want daar ben ik dan weer fan van!

 3. @Kir: ik kocht ooit 5 harige fleecedekentjes in ‘t Kruidvat. Over de kwaliteit kan ik dus niet veel zeggen… het pluist wel wat tijdens het verwerken maar op zich nog binnen de perken. Jasjes moeten ook niet zo vaak gewassen worden gelukkig :).

 4. Hoe schattig! Zeer mooi die stofjes stoer maar toch lief.

 5. Heel schoon, een patroontje om te onthouden!

 6. Dat ziet er alweer perfect uit! Maar dat van die winter, dat hoeft niet per sé hoor ;)

 7. En t is weer een schoontje geworden zene. Hij zal er gelijk een geweldig lief harig bereke uitzien :-) en met de mouwen omgeplooid ziet het er ook echt geweldig uit!

 8. Super!

 9. Sjonge, telkens ik hier iets zie verschijnen wordt mijn to do-lijst langer. Ik zou bijna willen vragen om te stoppen met dergelijke mooie creaties te maken en publiceren, want mijn lijst is niet meer te overzien. Maar allez, kwestie dat ik nog een paar jaar verder kan: doe zo voort Nele! :)

 10. Héél mooi! Die voering van het jasje is super!

 11. Weeral prachtig. En hoe doe je dat toch, alles zomaar even omkeerbaar maken? Dat is een gave zenne :-)

 12. Mooi, mooi, mooi :-)

 13. Dat ventje gaat geen kou hebben en zo lekker stoer!!!
  Heb je weer knap gedaan,
  Liefs

 14. @Brit: dat leer je als je nog geen overlock hebt, en geen onafgewerkte randen wil hebben. Eigenlijk is het simpel, aaneen stikken zoals ge denkt dat het echt niet gaat werken en als ge het dan omdraait, dan klopt het ;-).

 15. zonder zever: SCHOON!!!Ik plaats bij deze een bestellingske voor Min!!

 16. Mooi zeg! Ehm, hier loopt (of liever gezegd: ligt) ook nog een klein ventje, deze winter zal hij zo rond maat 74 hebben. Neem je bestellingen aan?

 17. Super mooi! Ik heb vorige week een stofje besteld om er ook eentje te maken voor m’n dochter, en nu doe je me nog meer verlangen om eraan te beginnen.

  Dat omkeerbaar maken snap ik ook niet helemaal, maar ik zal m’n best doen…

Comments are closed.

%d bloggers like this: