Chic Hooded Kimono #2.

Ik ga dat eens proberen, wat korter van stof zijn.

Er valt ook niet zoveel te vertellen, want ik maakte hem al eerder. Toen voor een meisje, nu voor een ventje. De vriend van mijn zus, daarvan de broer, zijn zoontje (kunt ge volgen?) wordt in september 1 jaar. Een hele tijd geleden maakte ik al eens een slabbetje of drie voor ‘t ventje waaronder één met het Alexander Henry-stofke dat ik hier als voering gebruikt heb. Door het enthousiasme van mijn zus’ vriend destijds bestelde ik toen rap nog wat bij bij haar, want ik zag dat al helemaal voor mij, zo een fleece-jasje met de tractors als voering. Het is deze keer dus niet omkeerbaar, daarvoor is het stofke wat te wit.

Foto’s zonder kind, het jasje wordt pas met zijn verjaardag gegeven natuurlijk, maar ze lezen mij hier niet dus ‘t was wel gepermitteerd om het u al te laten zien.

Ik gebruikte donkerblauwe harige fleece voor de buitenkant.

Naaien moet ge samen met anderen samen doen, want dat komen er geniale ideeën naar boven. Toen ik zat na te denken over hoe ik het ding zou sluiten (lintje? drukknopen? met stof overtrokken knopen? velcro?), dacht zij aan houten knopen. Ze bedoelde eigenlijk van die langwerpige, maar toen ik in de Veritas stond zag ik deze ronde en die vond ik ook wel heel plezant. Ik nam ook langwerpige mee en liet de keuze aan mijn zus en haar vriend. Ze vonden de ronde speelser, en dus…
Het is niet omkeerbaar in de zin dat aan de kant van de tractors geen sluiting voorzien is, maar het is wel volledig gevoerd en er zijn nergens onafgewerkte naden zichtbaar. Als de mouwtjes in het begin nog wat te lang zijn, kunnen ze dus omgeplooid worden, dan komt er een stukske voering piepen.
En toen ik die voering wilde fotograferen, toen kwam de zon efkes piepen. Ik ben zelf ook keihard fan van dat stofke, zo’n kleurenpracht!
Hupla, de winter mag lang en koud zijn. Het ventje is voorzien.