De redding van het misbakselig kleedje?

Ik moet zeggen, 100% tevredenheid is er niet, maar ik voel mij toch wat gelukkiger dan twee dagen geleden toen dat ding als een zak rond mijn lijf hing en de schouders langs twee kanten in een punt omhoog stonden. Of ik het vaak ga dragen is dan weer een andere vraag.

Na efkes nadenken heb ik de twee mouwen losgetornd, net zoals een stukje van de naad van de mouw en een stukje van de zijnaad.  Ik heb een flink stuk weggeknipt aan beide schouders en de mouwen ook meteen een stuk smaller gemaakt. Daarna de mouwen er terug ingezet, de naad van de mouw samen met het stukje van de zijnaad terug dichtgestikt en tegelijkertijd de zijnaad/taille ook wat ingenomen. Nu zijn de mouwen onderaan bij mijn polsen nog iets te breed vind ik, maar het kan er mee door. De lengte van de mouwen is nu ook aan de nipte kant, misschien dat dat minder opvalt als ik ze onderaan toch nog iets smaller maak, maar daar ga ik eerst wat andere meningen voor verzamelen. Als u met alleen bijgevoegd fotobewijs een mening heeft, mag u die altijd verkondigen, maar ik denk dat ge het kleedje daarvoor “in beweging” moet zien.

Het rokdeel golft wat, ik dacht eerst dat dat kwam door mijn omzomen met de tweelingnaald, maar dat was voor het omzomen ook het geval en ligt volgens mij gewoon aan het feit dat de stof vrij zwaar valt en het kleedje toch een nogal groot A-lijn-gehalte bezit.
De tweelingnaald en ik, wij zijn nog geen dikke vriendjes, of misschien moet ik zeggen dat ik eerder van het wantrouwende soort ben en aldus weinig krediet geef. Ik had vooral veel schrik voor gelubber bovenaan in de halslijn, maar dat is godzijdank goedgekomen.

Ik ben blij dat ik er een winterkleedje van gemaakt heb, want het is echt een heel warm kleedje door de dikke tricotstof. Of het de ideale kleedjesstof is en of ik voldoende fan ben van het patroon om er bandwerk van te maken, ben ik nog niet van overtuigd, dus daar hoeft u zich voorlopig niet aan te verwachten.

Het patroon is trouwens model 108 uit Burda 4/2007. De voorste “flap” van het bovenstukje komt in het origineel patroon niet tot in de zijnaad, maar heb ik wat langer doorgetekend, zodat dat wel mogelijk was. Ik zocht op internet naar wat andere versies en zo kwam ik terecht bij verschillende uitvoeringen van Burda-kleedje 7828. Het ziet er nogal hetzelfde uit precies. Misschien is dat ook wel gewoon het geval? Ik las over weggelaten striklintjes en te grote armsgaten. Allemaal zeer herkenbaar.

Van de blauwe kleur ben ik dan weer wel keihard fan.
Ge ziet dat niet zo goed op de foto’s, maar ik heb blauwe ogen, dus dat matcht als geen ander.

Ik wilde dan nog een foto nemen van de zijkant, but it turned out a little blurry.

18 thoughts on “De redding van het misbakselig kleedje?

 1. ik vind dat het er goed uit ziet en met zo’n figuur azls het jouwe zou ik er zo wel meer maken dnek ik !
  Ik ben zelf net bezig met een wikkeljurk in tricot en heb dus wel prijs : een openstaande golvende halslijn langs achter :( … Dat wordt ook wat gepuzzel dus ;)

 2. als je niet blij bent over de lengte van de mouwen, kan je er nog een 3/4 mouwtje van maken met een splitje in?
  Maar voor de rest ziet het er mooi uit. Je geeft me een beetje moed!

 3. Ik vind dat eigenlijk wel een heel schoon kleedje als ik dat zo zie. In een heel schoon kleurtje! Staat je goed. Maar snap dat gevoel wel als je niet 100 % tevreden bent…

 4. Niets meer aan doen, gewoon gaan dragen, ‘t staat je goed, volgens mij staat met jouw figuur alles goed!!!
  Groetjes, Truus.

 5. Ik ben mee fan van de blauwe kleur, heel mooi! En tja, ik herken dat niet-100%-tevreden-gevoel maar al te goed, ik heb hier ook zo een tricotkleedje in de kast hangen, ongedragen….

 6. Heel mooi geworden! Straf dat die twee burdapatronen bijna krak ‘t zelfde zijn dan. Ik ben ook fan van de blauwe kleur en je hebt idd. ‘t figuur voor zo’n kleedjes. Gaan voor dat bandwerk!

 7. Je staat er heel mooi mee, Nele!!! Ik vind het zelfs heel geslaagd!! Ik vind dat je het moet aandoen, je weet wel wanneer!!;))

 8. En toch is het mooi! :p Een leuke riem ofzo er op, kan ook veel wonderen doen… :) En met het patroon van de 7828 kan je idd ook met lange mouwen doen… Want dan pak je toch gewoon de mouwen van het bloesje dat bij het patroon hoort? :)

 9. Ik vind het echt heel flatterend en dat is niet vanzelfsprekend met tricot (ik durf dat halterkleedje Van Katoen om die reden nog steeds niet maken). Meer van dat!

Comments are closed.