Knipmode-rok #8: vakantierokje.

Vanaf volgende week dinsdag mag ik voor een klein weekje gaan genieten van de Italiaanse zon. Dus maakte ik rap nog een rokje, dat me al helemaal in zomer- en vakantiesferen brengt.
Het stofje bestelde ik een hele tijd geleden al via deze shop op Etsy. Ze heet Vintage Groove by Carolee McMullin for Adornit en ik vind ze de max. Mijn collega wilde ze bestellen om een halterkleedje te maken voor haar dochter en ik bestelde een yard mee. Uiteindelijk wel wat zitten prutsen om het voor- en achterpand eruit te halen, want de stof is maar 110cm breed.
Van al mijn knipmoderokjes draag ik mijn madammenrokje het liefst, het zit echt zalig! Dus in die lijn maakte ik ook dit rokje.
Hier zie je de boordstof al een beetje komen piepen.

Trouwens, nadelig aan die boordstof is wel dat het uwen buik niet echt in toom houdt. Maar vermits dat hier altijd is van het halfvolle glas enzo bekijken we dat zo: ge voelt u altijd comfortabel, hoeveel ge ook gegeten hebt.

De zoom stikte ik om met een tweelingnaald. 
Ik zou u willen wijsmaken dat dat een groot gemak is, en dat is ook zo. Maar ge hebt wel drie spoeltjes die ge in ‘t oog moet houden en drie spoeltjes die leeg kunnen geraken. En al van dat. Gelukkig is vandaag een goede dag wat naaien betreft en werd ik gespaard van lege spoeltjes terwijl ge juist keigeconcentreerd ne naad aan ‘t stikken zijt die er perfect moet uitzien.
Voila, ik vlieg hier terug in de tricot. Want van die goeie dagen, daar moet ge van profiteren.

11 thoughts on “Knipmode-rok #8: vakantierokje.

 1. Héél schoon en inderdaad een prachtig stofje!
  Dat bollekes stofje, is dat ook tricot?

 2. @Katja: nee gewoon een katoentje. Boordstof is 75% van de omtrek van het rokje, vandaar dat dat zo bobbelt bij die foto waar het rokje op het gras ligt, maar als ge het aanhebt trekt dat recht.

 3. Oh, weer heel mooi! Ik zou eens bij u op cursus moeten komen :-) (maar ik heb dan ook geen overlock…)
  Esther.

 4. Supermooi en ook supermakkelijk. Meer moet dat niet zijn hé.
  Over welke buik ben jij trouwens aan het praten want ik zie er geen hoor!

 5. Prachtig zeg. Ik ben er ook over aan het denken om dat eens te proberen met een tricot boord… (mijn gewicht schommelt regelmatig een kilootje of 3.. dan past alles tenminste nog…)

 6. Wohow! Gij krijgt een rokje uit een yard??? Dan ben je ofwel heel klein of heel mager :) Maar afgezien van dat is het inderdaad een schoontje. Veel plezier op vakantie!

 7. @Oon: heel klein! ;-)

 8. Wat een mooi rokje, vrolijke bolletjes ook!

 9. Merci! Dat ga ik zo ook eens proberen!

 10. Lol! Ben al aan t wachten op nummer 9… ;-)

 11. schoon, en tof concept, ik heb ook al boordstof klaarliggen om’t eens te proberen!

Comments are closed.

%d bloggers like this: