Parade van misbaksels #2.

Mijn to-do-list is gegroeid tot een monsterlijk iets met deadlines die ik al kan ruiken, maar toch wil ik me dan eerst persé nog bezig houden met iets dat totaal niks met die deadlines te maken heeft. Dat was te peizen dat dat tot iets zou leiden dat ik toe kan voegen aan mijn parade van misbaksels.
Misschien is dat een beetje overdreven, want deze keer is het hopelijk een misbaksel dat nog te redden is.
Een tijdje geleden al kocht ik 2 meter tricot bij Pauli. Stevige tricot, eerder interlock denk ik. De felste kleur die er tussen zat, al de rest was zo flets als maar zijn kan. Ik was eerst van plan het Zsazsa-kleedje te maken, maar aangezien we de zomer overgeslagen hebben, stel ik dat uit tot volgend jaar. Van collega-sToffen Madam Barbara kreeg ik een Burda te leen waarin een patroon staat voor een tof tricotkleedje mét mouwen. Afgelopen dinsdag was Lieselot ermee bezig en moest ik weer denken aan die 2 meter stof. Gisteren patroon overgetekend en vanmorgen de stof geknipt en het kleedje in elkaar gestoken. Ik had dat van Lieselot dinsdag eventjes gepast, maar oftewel heb ik niet goed gekeken, oftewel ligt het toch aan het feit dat de stof die ik gebruikt heb een stuk rekbaarder is: het is veel te groot. Het flubbert aan mijn taille, de schouders zien er raar uit als ik het aan heb en het is te lang. Dat laatste is uiteraard het minst van mijn zorgen.
Ik nam een goed passend tshirtje uit ongeveer dezelfde soort stof en legde het op het kleedje. En dat verklaart hopelijk het schouderprobleem.


Het wordt me nog een uitdaging, want de mouwen moeten ook iets smaller en onderaan mijn oksel is het ook veel te breed.

Ge ziet hier ook een stukje van het gerimpeld voorstukje. En van mijn tweede kennismaking met de tweelingnaald.
En in zijn bijna-geheel. Vooral zeer ongestreken, maar na uw verlof is dat normaal he, dat het merendeel van uw kleerkast in ongestreken toestand is.

Overlockstiksellostornen: here we come.

6 thoughts on “Parade van misbaksels #2.

  1. volhouden hoor. Ik zit ook in beetje in dezelfde fase. Kleding maken is gewoon super lastig en daar heb je veel geduld voor nodig (wat mij vaak ontbreekt) en tja dan gaat er wel eens wat mis. Succes met het lostornen en ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

  2. Voor zover het kleedje al te bezichtigen valt, ziet het er wel een supertof kleed uit!
    Enne… liever te groot dan te klein zeg ik altijd… :)

  3. Is dat het 7828 kleedje? Hier ligt het patroon en de stof nog steeds onaangeroerd. Ik durf er niet eens aan te beginnen.

  4. Liever te groot dan te klein, dat klopt wel, maar pff! Heb nu vooral goesting om het ergens in een hoekske te smijten.

    @Majane: nee, dit is model 108 uit Burda 4/2007 met een kleine aanpassing aan het bovenste voorpandje. Maar het lijkt wel heel hard op het 7828 kleedje. Gewoon aan beginnen en een maat kleiner maken dan je normaal hebt, want ik heb nu de maat gemaakt die ik meestal heb en dus veel te groot. Denk zelfs dat ik het nog kleiner moet maken dan 1 maat kleiner als ik zie hoeveel stof er “teveel” is.

  5. oeps ! ik hoop dat het bij mij morgen beter afloopt : ik heb net een tricotwikkeljurk uitgeknipt die morgen geassembleerd wordt …

  6. Voor zover er iets van jouw kleedje te zien is, lijkt het erg op een kleedje dat ik een paar weken geleden ook maakte. En bij mij trekt het ook op niks (vandaar dat ik er ook niet over blogde). Ik dacht dat dat aan mij lag, maar nu begin ik toch te twijfelen.

Comments are closed.

%d bloggers like this: