Drie broertjes, drie vogeltjes.

Samen met de slab met lange mouwen was de vraag of ik nog een tshirtje kon flocken. Ik vroeg om het geboortekaartje en dat zag er op het eerste zicht gemakkelijk uit. Er stonden 3 vogeltjes op en die zou ik wel eventjes flocken. Het ding verdween ergens in mijn achterhoofd op mijn to-do-list.

Ik kan u maar een stukje van het geboortekaartje laten zien, want er staan foto’s op van de twee oudere broertjes. Maar het tot inspiratie leidende stukje ziet er zo uit:

Tot ik daar gisteren zat bij de sToffen Madammen zat met mijn tshirtje, mijn uitgeprinte tekening en de nodige flockfolie (met zeer veel dank aan Lieselot voor de supersnelle-vers-van-de-pers-levering!).
Want ineens zagen die pootjes, die bekjes en dat takje er toch niet meer zó eenvoudig uit. Ging ik dat met flockfolie doen? En zou ik die bekjes dan “vol” maken, dus gewoon volledig uit flockfolie knippen in plaats van alleen die streepjes?

En kijk, dáárom is dat zo geweldig, zo’n naaiclubje. Omdat 1+1 daar 3 is. Barbara haalde uit haar blikken doosje de perfecte cordonnetdraad en ik was vertrokken. Ik tekende de bekjes, pootjes en het takje op patroonpapier en speldde dat op het tshirtje samen met scheurvlieseline aan de onderkant. Daarna de vogeltjes en de oogjes erop flocken en het was klaar.
Klinkt alsof dat in een handomdraai ging, maar ik ben er toch zo’n 3 uur mee bezig geweest (al kwam dat natuurlijk omdat ik cónstant werd afgeleid!)

En nu maar hopen dat degene voor wie ik dit maakte het leuk vind. Want zelf kadootjes maken voor iemand, dat gaat nog, want mensen durven dan niet anders dan tevreden zijn. Maar stel jong, dat degene voor wie ik dit maakte het niet schoon vindt en dan moet zij het nog kado gaan geven…

Wat ben ik toch een held.