Omkeerbare slab met mouwen.

Toen ik pas begon met naaien heb ik er verschillende gemaakt, slabben met lange mouwen volgens de handleiding van Meisjesmama. Tof en origineel kadootje. Ik behoor echter tot het groepje van de biaishaters (u ook?) zoals ook zij en ging in vermijdingsmodus. Ik maakte nog veel babykadootjes maar geen slabben met biais meer.
Tot ik een paar weken geleden de vraag kreeg of ik er eentje kon maken voor Michiel, eind juli geboren. Ergens in september was het babybezoek gepland, dus ik had nog wel wat tijd.
Dacht ik. Want september was sneller daar dan ik dacht. Na een mailtje met de vraag hoe ver ik stond, schoot ik dus maar snel in actie. Biaisvermijdingsgewijs maakte ik een omkeerbare versie, met handdoekstof en tricot. 
Ja tricot ja, ik zie allen uw gefronste wenkbrauwen wel. Ik zou dat gelijk ook nooit kiezen, maar als ge ne leek laat kiezen dan kunnen er verrassende dingen uit de bus komen. Ik besloot het er gewoon op te wagen.
Om de handdoekkant wat op te vrolijken werd er met flockfolie geappliceerd. Dat was ook best spannend, want flockfolie op tricot of op katoen, à la, maar op handdoekstof? Ik kon het ding met andere woorden gans verbrodden, maar het draaide gelukkig goed uit, want dat deed ik natuurlijk helemaal op het einde toen het slabbetje voor de rest helemaal afgewerkt was.
Om in hetzelfde thema te blijven, of nee, eigenlijk begon het thema van de giraffen hier en was de applicatie er een gevolg van:
De mouwen kunnen dus binnenstebuiten gedraaid worden om het slabbetje omgekeerd te dragen. Ik gebruikte dezelfde manier als bij de Chic Hooded Kimono om de mouwen af te werken.
Het was een beetje prutsen aan de mouwen, en de tricot deed af en toe niet wat ik wilde, maar ik prefereer deze versie toch ruim boven de volledig-ge-biais-de versie.
Ja en dat lintje bovenaan, dat laat ik toch maar zoals het origineel. Ik heb gehoord dat dat wel handig is, dat ge de bavet goed rond hun nekje kunt laten aansluiten. Kwestie van naar beneden druipende groente- of fruitpap geen kans te geven propere en schone kleertjes te besmeuren.
Maar zo’n klein stukje biais, awel, dat kan ik nog nét aan.

14 thoughts on “Omkeerbare slab met mouwen.

 1. Reken mij ook maar bij het clubje van de biais-haters;)
  Mooie versie van de mouwenslab, zo’n volledig omkeerbare. En nu weten we dat ook weer hè, flocken op handdoeken, dat gaat. Een dikke merci dat ge dat even wou uittesten, hopelijk lukt dat bij mij ook;)

 2. Ik waagde me dit weekend ook aan flocken op badstof! En dat gaat idd wel goed hè! t is een schoontje uw slab en biais dat moet je niet haten :-)

 3. Allé, biais haten, hoe kom je daarbij? (niet ironisch bedoeld, nee). Dat is toch niet zo erg?
  ‘t Is een schoontje. Ik zou dat graag gekregen hebben, als ik nog van die papetertjes had. Lintjes zijn dan inderdaad heel handig.
  Alleen, dat omkeerbaar heb ik nooit gesnapt. Is het dan omdat je kan kiezen welke kant je gebruikt, of om om te draaien als de andere kant vuil is?

 4. @Oon: ik haat dat omdat ik nooit weet of ik dat nu met of zonder speldjes moet doen en omdat dat nooit perfect genoeg lukt (naar mijn normen). Maar ik moet zeggen, deze keer viel het mee, dankzij de Mlle Belle-tip om dat ding eerst in 2 te strijken zodat ge goed ziet waar het midden is bij het omvouwen. Dus wie weet word ik ooit nog een biaisliefhebber ;-).
  Over dat omkeerbare: ja om te kiezen. En omdat ge er dan 2 in 1 hebt. En omdat dat gewoon plezant is als ge weet dat er vanbinnen een ander leuk stofje zit. (maar vooral om biais te vermijden!)

 5. Dit lijkt bijna geen slabbetje … zo’n luxe-versie … zo kun je je kind perfect in zijn slabbetje laten rondlopen zonder allemaal foto’s te hebben met van die “lelijke” slabben op !

 6. Heel erg mooi! Maar bij die flock heb ik toch mijn twijfels. Je mag flockfolie toch niet warm wassen? Iets wat bij mij voor een slab toch wel een vereiste is :-)

 7. @An: dat is waar. Maar tricot mag volgens mij ook niet te warm gewassen worden, dus de hele bavet is eigenlijk 1 groot experiment ;-). Misschien moet ik er een bon bij doen voor een tweede exemplaar voor als deze het niet doet zoals verwacht. ;)

 8. Ideaal… omkeerbaar. Dan heb je altijd 1 toonbare kant als de kleine mee gaat naar een restaurant of feestje!!!
  Enne ik ben fan van slabben in een donkere kleur, want die blijven langer toonbaar!
  = mooi dus.

Comments are closed.