Omkeerbare slab met mouwen.

Toen ik pas begon met naaien heb ik er verschillende gemaakt, slabben met lange mouwen volgens de handleiding van Meisjesmama. Tof en origineel kadootje. Ik behoor echter tot het groepje van de biaishaters (u ook?) zoals ook zij en ging in vermijdingsmodus. Ik maakte nog veel babykadootjes maar geen slabben met biais meer.
Tot ik een paar weken geleden de vraag kreeg of ik er eentje kon maken voor Michiel, eind juli geboren. Ergens in september was het babybezoek gepland, dus ik had nog wel wat tijd.
Dacht ik. Want september was sneller daar dan ik dacht. Na een mailtje met de vraag hoe ver ik stond, schoot ik dus maar snel in actie. Biaisvermijdingsgewijs maakte ik een omkeerbare versie, met handdoekstof en tricot. 
Ja tricot ja, ik zie allen uw gefronste wenkbrauwen wel. Ik zou dat gelijk ook nooit kiezen, maar als ge ne leek laat kiezen dan kunnen er verrassende dingen uit de bus komen. Ik besloot het er gewoon op te wagen.
Om de handdoekkant wat op te vrolijken werd er met flockfolie geappliceerd. Dat was ook best spannend, want flockfolie op tricot of op katoen, à la, maar op handdoekstof? Ik kon het ding met andere woorden gans verbrodden, maar het draaide gelukkig goed uit, want dat deed ik natuurlijk helemaal op het einde toen het slabbetje voor de rest helemaal afgewerkt was.
Om in hetzelfde thema te blijven, of nee, eigenlijk begon het thema van de giraffen hier en was de applicatie er een gevolg van:
De mouwen kunnen dus binnenstebuiten gedraaid worden om het slabbetje omgekeerd te dragen. Ik gebruikte dezelfde manier als bij de Chic Hooded Kimono om de mouwen af te werken.
Het was een beetje prutsen aan de mouwen, en de tricot deed af en toe niet wat ik wilde, maar ik prefereer deze versie toch ruim boven de volledig-ge-biais-de versie.
Ja en dat lintje bovenaan, dat laat ik toch maar zoals het origineel. Ik heb gehoord dat dat wel handig is, dat ge de bavet goed rond hun nekje kunt laten aansluiten. Kwestie van naar beneden druipende groente- of fruitpap geen kans te geven propere en schone kleertjes te besmeuren.
Maar zo’n klein stukje biais, awel, dat kan ik nog nét aan.