Roze olifanten pyjama.

Herinnert u zich hem nog? De roze-olifanten-slaapzak? Na het maken daarvan hield ik een lange strook stof over van zo’n 20-30 cm breed en bijna 2 meter lang. Toen ik me hardop afvroeg wat ik daar nog mee zou kunnen, zei zij: “alleen een broekske kunt ge daar nog uithalen!” En met weer een éénjarige in wording in het vooruitzicht (er zijn precies veel baby’s geboren in 2010) zette ik mij nog maar eens achter mijn overlock voor een snel projectje. In de laatste Ottobre staat een tof broekje met als tailleband een breed stuk boordstof en ook onderaan de beentjes een breed stuk boordstof, wat een soort pof-effect creëert. De 4 panden voor de broek zelf kon ik op de millimeter uit mijn lange strook stof halen in maatje 86 (op de groei).

Dat is zó tof, uw stof tot den allerlaatste centimeter opgebruiken.

Het ziet er zo niet direct een broekske uit waar ge mee op straat rondloopt, dus doopte ik het om tot pyjamabroekje.

Om er een ensemble van te maken stond er een tshirtje met geflockte olifant op het programma, tot wederom zij met het ingenieus idee kwam om een grote olifant te appliceren uit de olifantenstof. Tricot op tricot, dat zag ik gelijk nog wel zitten. Met scheurvlieseline onderaan zou het wel goedkomen dacht ik, maar niets was minder waar. Toen ik bijna helemaal rond mijn olifant gestikt had, had ik plots een heel stuk olifant teveel. Er zat niks anders op dan hem helemaal los te maken en opnieuw te stikken, met zowel onder- als bovenaan scheurvlieseline (op de bovenste laag tekende ik de olifant over zodat ik goed kon zien waar ik moest stikken).

Ik gebruikte net als hier cordonnet zodat het stiksel er wat dikker opligt. De losse draadjes trok ik naar achter om er een knoopje in te leggen en ik streek er kleine stukjes vlieseline over om ze vast te zetten.

En hupla, ik bleef ook weer helemaal binnen het thema want op het geboortekaartje van het kindje in kwestie stond een grote olifant. Volgens mijn theorie kunt ge daar nooit verkeerd mee doen.

Olifantenstof: Miss Tiggr
Boordstof: Bambiblauw
Patroon broekje: Ottobre 4/2011 “City Mouse”