Schoudertas voor een klein meisje.

Hoewel, dat “klein meisje” valt te betwisten, want ook al lijkt het alsof ik onderstaande foto gisteren nam..

..toch is ze al bijna 6 jaar oud, de foto.

Meike, dochtertje van een vriendin, wordt volgende week 7. Ze wilde graag een “schuine tas” en omdat ik van strakke deadlines houd naaide ik het keergat dicht in de trein onderweg naar haar.

Ik mocht mijn eigen ding doen, de enige opdracht was dat er een brooddoos, 2 drankjes en koek/fruit in moest passen. Dus zette ik al die dingen op een rij en bepaalde zo de grootte van de tas. Een patroon gebruikte ik niet, ik bedacht bijvoorbeeld toen ik de flap stikte dat ik afgeronde hoeken wilde en toen ik het lint ging knippen dat ik het onderaan breder dan in het midden wilde. Voor de rest is hij vooral heel basic, want meer was niet nodig. En eenvoud siert en van die dingen.

Het stofje is de overschot van dit rokje en ik had nog juist genoeg (daar word ik zó gelukkig van).

Het stofje aan de buitenkant behandelde ik met dit product wat de tas min of meer waterdicht maakt, dankzij haar die het ons leerde kennen en dankzij Mlle Belle, want zij bracht het mee van de Brico (de Brico ja mensen).
Het bewijs dat alles erin past:
En het modeltalent is ze nog niet verleerd, al stond ze er eerst wel wat twijfelachtig tegenover, tegenover die foto’s voor op mijn weblog. Pas toen ik haar liet zien dat er ook andere kindjes op mijn blog staan, ging ze overstag en deed ze het alsof ze nooit anders doet.

En ja, ook boekjes kunnen erin mee.

Het moet gezegd, het was niet evident om hem af te geven, ik had hem bijna zelf gehouden, maar hij staat haar beeldig en ze is er dolblij mee. Hij onderging al een fiets-, shop-, en regentest. Hoera voor de herfst!