Schoudertas voor een klein meisje.

Hoewel, dat “klein meisje” valt te betwisten, want ook al lijkt het alsof ik onderstaande foto gisteren nam..

..toch is ze al bijna 6 jaar oud, de foto.

Meike, dochtertje van een vriendin, wordt volgende week 7. Ze wilde graag een “schuine tas” en omdat ik van strakke deadlines houd naaide ik het keergat dicht in de trein onderweg naar haar.

Ik mocht mijn eigen ding doen, de enige opdracht was dat er een brooddoos, 2 drankjes en koek/fruit in moest passen. Dus zette ik al die dingen op een rij en bepaalde zo de grootte van de tas. Een patroon gebruikte ik niet, ik bedacht bijvoorbeeld toen ik de flap stikte dat ik afgeronde hoeken wilde en toen ik het lint ging knippen dat ik het onderaan breder dan in het midden wilde. Voor de rest is hij vooral heel basic, want meer was niet nodig. En eenvoud siert en van die dingen.

Het stofje is de overschot van dit rokje en ik had nog juist genoeg (daar word ik zó gelukkig van).

Het stofje aan de buitenkant behandelde ik met dit product wat de tas min of meer waterdicht maakt, dankzij haar die het ons leerde kennen en dankzij Mlle Belle, want zij bracht het mee van de Brico (de Brico ja mensen).
Het bewijs dat alles erin past:
En het modeltalent is ze nog niet verleerd, al stond ze er eerst wel wat twijfelachtig tegenover, tegenover die foto’s voor op mijn weblog. Pas toen ik haar liet zien dat er ook andere kindjes op mijn blog staan, ging ze overstag en deed ze het alsof ze nooit anders doet.

En ja, ook boekjes kunnen erin mee.

Het moet gezegd, het was niet evident om hem af te geven, ik had hem bijna zelf gehouden, maar hij staat haar beeldig en ze is er dolblij mee. Hij onderging al een fiets-, shop-, en regentest. Hoera voor de herfst!

32 thoughts on “Schoudertas voor een klein meisje.

 1. Ik ben er helemaal verliefd op! Zo een mooie tas. Ik kan begrijpen dat het niet evident was om hem af te geven. Maar ze lijkt er dolgelukkig mee. :)

 2. Inderdaad, heel mooi! Heb je de stof verstevigd met iets? En ik ben ook wel benieuwd hoe waterdicht de tas is/blijft met dat product.

 3. Mooi geworden zeg! Man man ik zou dat ook niet graag afgeven hoor. Maar als je dan ziet hoe blij ze ermee is…

 4. Echt mooi, en handig! Dat wou ik in feite ook maken, maar het werd een iets vormelozer model. Stopte je er iets in om te verstevigen (karton? of marcheert dat niet?) Of heeft de tas dat model door te topstitchen? En nog een laatste vraag: eigen patroon?

 5. @Nele: ik verstevigde de buitenstof met vlieseline H250

  @Lynn: zoals hierboven tegen Nele, de buitenstof verstevigde ik met vlieseline H250. Ik twijfelde zolang als mijn deadline toeliet of ik er ook nog H640 tussen zou steken (van die dikke fleece-achtige) maar uiteindelijk niet gedaan. Weet nog steeds niet of dat nu de beste beslissing was. Ook getwijfeld om iets in de bodem te steken (maar ik dacht eerder aan iets van stevige plastic), ook al niet gedaan wegens niet in huis (en ja, ik deed ‘s nachts wat ik de dag nadien moest afleveren, dus tijd om te shoppen was er niet meer). Ik stikte de plooien aan de zij- en onderkant wel héél dicht tegen de rand door, dat zorgde opeens wel voor veel model. En op uw laatste vraag: patroonloos, dus ja dan denk ik?

 6. Het is een PRACHTIGE tas! Ik zou zo zeggen; teken er eens een partroontje van, ik zou ze zó maken. Zo mooi!

 7. Mooi! Zo zou ik er ook wel eentje willen!

  Ben ook benieuwd naar dat product om waterdicht te maken. Werkt dat goed en is het echt makkelijk om te gebruiken?

 8. @Akire: IeneMiene laat in dit bericht in een filmpje zien hoe het water gewoon van de stof loopt: http://iene-miene.blogspot.com/2011/08/boekentas.html
  En dat is echt zo! Het is heel makkelijk in gebruik. Gewoon een sopje maken van handwarm water met de juiste verhouding van het product erbij. Kwartiertje laten inwerken en af en toe omroeren en dan laten drogen (of in de wasmachine laten centrifugeren) en op het laatste droogstrijken. Als je de stof daarna nog in de wasmachine steekt (gewoon om te wassen) dan is het er wel uit.
  Ik heb het ook gebruikt voor een jasje maar ik denk wel zeker te weten dat het een stortregen niet zal houden (maar goed, welke jas wel).
  Het kost echt niet veel, ik vind het zeker wel de moeite waard om te proberen!

 9. heel leuk tasje! ik moet er binnenkort ook nog zo een maken, maar dan een volwassen exemplaar.

Comments are closed.