En de goeie reden om weg te geven is:

dat ik vandaag jarig ben! Zevenentwintig, ik zal maar zeggen dat dat nog best meevalt zeker?

Om de boel hier wat op te vrolijken stikte ik een vlaggenlijn, zoals zij het zo schoon uitlegt. De mijne is alleen iets langer, 24 vlaggetjes en 6 meter lang.

Zes meter biais. Ik deed het mezelf weer aan. Lollig vind ik dat toch nog steeds niet. Maar het was voor de goeie zaak.

De vlaggen gaan de deur uit. Ik laat ze hier nog een weekje hangen en tegen dan zullen we hier wel uitgefeest zijn. De vlaggetjes kunnen dan de uwe worden. Feestje in het vooruitzicht? Gewoon reageren op dit bericht. Volgen mag, linken mag. Wie weet word ik daar een gelukkiger mens van.

Doe dat goed! Ik ga ondertussen feesten met mensen die mij lief zijn.

Sam en de uilen.

U bent het nog niet vergeten, van de uilen, want ik friste uw geheugen nog maar pas op. Uw enthousiasme in de reacties is geweldig.

Ik stuurde het uilenpakje met de post naar Antwerpen, alwaar mijn nicht woont. Een weekje nadat ik het pakje had verstuurd en een beetje zenuwachtig gedoe van mij, zat er hier een postpakketje in de bus. Met al mijn zelfvertrouwen dacht ik dat mijn nicht de jumpsuit oerlelijk vond en dus teruggestuurd had. Het was juist hetzelfde soort van pakketje, daarmee.

Maar niets van dat, er zaten suikerbonen in, in een zelfgestikt zakje (ja, het is blijkbaar een familiezaak) en een briefje met daarin de belofte dat ze me nog een foto zou sturen van haar dochtertje, Sam in de jumpsuit.
Vandaag was die schone dag daar, dat ze haar belofte nakwam. Met een nieuwe belofte op morgen nog een foto (als er vannacht geen pampers overlopen, that is).
Laat u maar volledig gaan in dat reactieformulier. Jongens toch. Ik ben fan.

Fan van Sam.
°23-09-2011
En hupla, hier een foto met full view.

Hasse.

Na Min en Janne breidt onze naaiclub zich verder uit met weer een prachtig meisje, dat luistert naar de naam Hasse. Pasgeboren, ik vond dat de moment om mijn overgetekend jumpsuit-patroon nog eens uit te testen. Er moest vaart achter, want gezien haar geboortegewicht zou het nu al goed moeten passen. 
Helemaal tevreden ben ik niet, het patroon moet toch nog wat aangepast worden, vooral dat stuk tussen de beentjes deed weer moeilijk. Op 1 avondje zat het ding in mekaar op de drukknopen na (daarvan had ik er niet meer voldoende in huis). Dat ging ik nog wel rap doen, gisteren na mijn werk.
Na mijn werk, waar ik om 22u mee klaar was, of nee, had moeten zijn. Dat werk van mij, daar is de timing nooit wat het moet zijn, dus het was al snel een uurtje later voor ik me kon omkleden. Het was met andere woorden bijna de volgende dag toen ik thuis kwam en ik en drukknopen, we zagen eerder dat dat niet altijd goed samen gaat. Tel daar vermoeidheid bij en het resultaat is op z’n minst 5 drukknopen die ik er oftewel ondersteboven indrukte oftewel op zo’n manier dat de twee onderdelen maar half in mekaar zaten. En kijk, lostornen, daar draai ik mijn hand niet meer voor om, maar drukknopen losprullen. Ik zeg u, drie gebroken nagels op z’n minst.

Het beleg voor de twee voorpanden aan de binnenkant van de beentjes knipte ik uit Znok-streepjestricot. Heb ik trouwens al gezegd hoe ongelooflijk verliefd ik ben op de kleur van deze tricot? Ik ♥ petrol.

Erbij kocht ik kniekousen bij de Hema. Ik verkies kniekousen boven gewone sokjes of aangestikte voetjes, want die laatste, daar groeien ze veel te snel uit. Op deze manier past het pakje langer. En gewone sokjes blijven gemiddeld 10 minuten aan bij baby’s, maar kniekousen uittrappen, daar moet ge voor gestudeerd hebben en dat hebben pasgeborenen gelukkig nog niet.
Hou het hier trouwens in de gaten. Over een paar dagen heb ik een zeer goeie reden om iets weg te geven. Eindelijk? Ja, eindelijk ja!

“En hoe ziet dat er vanbinnen uit?” Knipmode-rok #8.

Vorige week overkwam het me weer eens. Ik ging naar een juwelenmiddagje van Mika, eigenlijk meer om de consulente slash gastvrouw in kwestie na lange tijd nog eens te zien, dan voor de juwelen (al kocht ik uiteraard wel oorbelletjes). Haar collega kwam me meteen tegemoet nadat ik amper twee stappen binnen gezet had, en vroeg met de blik waarin ge onmiddellijk een mede-naaister herkent, of ik het rokje dat ik droeg zelf gemaakt had. Ja, dus.
Ik deed gespeeld verontwaardigd of ze het eraan kon zien misschien en het half uur daarna heb ik geen juweel van dichtbij gezien.

Waarom ik dit vertel? Het is de reden waarom ik het rokske dat gisteravond eindelijk zijn finishing touch kreeg langs alle kanten gefotografeerd heb. Zo kan ik, als mij overkomt wat me vorige week overkwam, professioneel doorverwijzen naar dit bericht.
Immers, vijf minuten nadat ik de enthousiaste vraag kreeg of mijn rokje zelfgemaakt was, volgde: “zeg, en hoe hebt ge dat vanboven afgewerkt?”
Waarna ik mij tot mijn navel kon ontbloten.
Daarna.
“En welk patroon hebt ge daarvoor gebruikt, zijn dat gewoon 2 panden, een voor- en achterpand?”
Dus ik: “knipmode, blabla, achterpand op de stofvouw in plaats van met rits, blabla, maar wel 2 neepjes achteraan.”
“Neepjes? Hoe doet ge dat? Hoe ziet dat er vanbinnen uit?”
Ik probeerde  met hand en tand, maar zonder papier of stof uit te leggen hoe dat in zijn werk gaat, maar na de zoveelste onbegrijpelijke blik, draaide ik mijn bovenlijf om om mijn rokske binnenstebuiten te keren tot aan de neep. Ja, naaisters onder elkaar, dan hebt ge niks meer te zeggen over uw lijf, dat is dan van alles en iedereen.

En ‘t is dus daarom, dat ik u hier nu dood ga smijten met foto’s van mijn 8ste knipmode-rokske. Om te voorkomen dat ik half moet strippen op juwelenmiddagjes allerhande.

Tijdens de Winkelstraat hier in Leuven enkele weken geleden viel ik als een blok voor dit stofje van Lecien bij Vermiljoen. De kleuren zijn prachtig, in het echt nog veel mooier dan op de foto.

Er was nood aan wat meer uitdaging. Dus voegde ik zakjes toe aan het patroon, waar ik een paspelbandje tussenstikte, ik voerde het rokje en waar mogelijk liet ik het patroon van de stof doorlopen.

Het ontwerp van de zakjes is trouwens van de hand van Brit. Tijdens de sToffen Madammen afgelopen dinsdag tekende ze dat zomaar eventjes uit de losse pols. Ik ben zeer content als ik ernaar kijk!

Mijn tornmesje was weer eens mijn grote vriend. De rits ging er een keer of vijf in en uit, al dan niet half of helemaal en ook de naad tussen de twee achterpanden moest er een paar keer aan geloven.
En toen het helemaal af was, zag ik dat ik de paspel tussen tailleband en rokdeel met het verkeerde oranje had doorgestikt, dus haalde ik de topstitch er helemaal uit en herbegon ik, wat overigens niet zo gemakkelijk is als het rokske al gans in mekaar steekt, maar just is just!

Libertyslabben.

Het is al even geleden dat ik het biaislint van Liberty ontdekte bij Hexagoon. Ik kocht natuurlijk meteen maar had geen flauw idee wat ik ermee wilde. Tot ergens begin deze week.

Joanna werd geboren, een prachtig meisje met superveel donkere haartjes. Ik ken haar ouders niet heel goed, maar wilde toch graag een klein kadootje geven. En daar was opeens dat biaislint van Liberty waar ik al zo lang iets mee wilde doen. Als biaishater – maar dat weten ze niet – is het dus misschien wel meer dan een klein kadootje. Per slab gebruikte ik 1,6 meter biais, dat maakt een totaal van bijna 5 meter!

Vandaag ging ik ze afgeven en met mijn aangeboren talent om deadlines strak te houden, stond ik dus gisteravond na een uur overwerken nog in Hexagoon voor een derde kleurtje lint en hield ik een race tegen de zonsondergang om de slabbetjes nog tegoei te kunnen fotograferen. 
Dat laatste mislukte. 
Zoals u kan zien, de foto’s zijn wat donker. 

Maar hey, het kind kan nu smossen in stijl en gelijk het nooit eerder deed. That counts for something, doesn’t it?

Hallo, meneer de uil.

Gaat uw innerlijke jukebox ook aan het werk als ge bovenstaande titel leest? De mijne alleszins.
Ik kreeg een jumpsuit in handen maat 0-2 maanden en zag daar plots het ideale patroon in. Het model past heel mooi en sluit goed aan bij flinke baby’tjes vanaf zo’n 3,5 kilo. Dus tekende ik over en draaide ik een proefproject.
De bovenkant kan ermee door. De onderkant trekt wat, zoals ge kunt zien. Ik heb ondertussen ook de kans gehad om er een baby in te steken en toen het kindje het aanhad was dat allemaal niet meer te zien. En dus kan het wel dienen als extraatje voor het pasgeboren dochtertje van mijn nicht. Bij het volgende model ga ik wat meer stof voorzien tussen de beentjes bij het achterpand. Ik had schrik dat de beentjes en armpjes te kort zouden zijn, maar ze waren zelfs nog wat te lang.
Ik heb nog best wat liggen van dat stofje en ik weet nu al dat ik het allerlaatste stukje nooit ga durven gebruiken. Ik blijf het prachtig vinden.
Er kwam wat lostorngeweld aan te pas. Gelukkig begin ik gespecialiseerd te geraken in het lostornen van overlockstiksels. Tja, als ge een bestaand pakje overtekent, komt daar niet automatisch een werkbeschrijving bij, dus die moet ge dan ook nog zelf verzinnen. Dan doet ge al eens iets in de verkeerde volgorde.
Het volgende gaat ongetwijfeld sneller.

Jep, ik voel het. Dit was nummer 1 in een reeks van vele.

Think different.

Kijk, dit is een blog over mijn naaigeweld en konsoorten. Maar nu moet ik toch heel heel efkes emotioneel doen.
Zo vanaf mijn 6de ongeveer hadden wij “ne mac” in huis. Geloof mij, dat was niet evident en ge moest u overal verdedigen. Maar ik kreeg het er met de paplepel ingegoten en ben op dat vlak altijd een beetje een computernerd gebleven. Ik ken een klein beetje mijn weg op een Windows-pc, daartoe werd ik op school of het werk gedwongen, maar ik vind blind mijn weg op eender welke Mac. De naam Steve Jobs is in mijn gezin van herkomst bijna even belangrijk als de naam Baden Powell (ja, google maar als u niet weet wie dat is). Van die laatste hing (of hangt) een foto omhoog, de eerste verdient dat wellicht ook.
Wij zijn Mac-fanaten. Menige discussie werd hierover gevoerd aan feesttafels met de rest van de familie. Wij, als kinderen, draaiden dan eens met onze ogen. Want onze papa, diene won toch elke discussie met Apple-troeven in handen.
Wij lachten daar altijd mee, met de programma’s die ge op zowel Mac als Windows kon gebruiken. Meestal zat er voor de Windowsgebruikers een gigantische handleiding bij en waart ge als Macgebruiker met de flinterdunne handleiding van een stuk of 5 fotookes wel vertrokken.
Wij keken naar elke nieuwe ontwikkeling uit, en elke keer was daar Steve Jobs die ne keer kwam uitleggen wat hij nu weer uitgevonden had. Herinnert ge u de MacAir? Toen kwam hij met ne bruine envelop het podium op, met daarin zijne nieuwste computer (hier op 00:58).

En afgelopen weekend hadden we het er nog over. Over dat hij nu precies toch wel heel ziek was, als hij zijn taak als CEO overgedragen had. En vanmorgen las ik het in de krant. En ik kan daar niet tegen, tegen mensen die te vroeg dood gaan.

Man, dat hij vanuit de Hemel of waar dan ook maar positieve vibes blijft sturen naar zijn opvolgers. Want ik ben keihard fan. Keihard fan van Anders Denken.

%d bloggers like this: