Hallo, meneer de uil.

Gaat uw innerlijke jukebox ook aan het werk als ge bovenstaande titel leest? De mijne alleszins.
Ik kreeg een jumpsuit in handen maat 0-2 maanden en zag daar plots het ideale patroon in. Het model past heel mooi en sluit goed aan bij flinke baby’tjes vanaf zo’n 3,5 kilo. Dus tekende ik over en draaide ik een proefproject.
De bovenkant kan ermee door. De onderkant trekt wat, zoals ge kunt zien. Ik heb ondertussen ook de kans gehad om er een baby in te steken en toen het kindje het aanhad was dat allemaal niet meer te zien. En dus kan het wel dienen als extraatje voor het pasgeboren dochtertje van mijn nicht. Bij het volgende model ga ik wat meer stof voorzien tussen de beentjes bij het achterpand. Ik had schrik dat de beentjes en armpjes te kort zouden zijn, maar ze waren zelfs nog wat te lang.
Ik heb nog best wat liggen van dat stofje en ik weet nu al dat ik het allerlaatste stukje nooit ga durven gebruiken. Ik blijf het prachtig vinden.
Er kwam wat lostorngeweld aan te pas. Gelukkig begin ik gespecialiseerd te geraken in het lostornen van overlockstiksels. Tja, als ge een bestaand pakje overtekent, komt daar niet automatisch een werkbeschrijving bij, dus die moet ge dan ook nog zelf verzinnen. Dan doet ge al eens iets in de verkeerde volgorde.
Het volgende gaat ongetwijfeld sneller.

Jep, ik voel het. Dit was nummer 1 in een reeks van vele.

41 thoughts on “Hallo, meneer de uil.

 1. Jaja, die jukebox sloeg meteen in gang (hallo meneer de uil, uw onderbroek is vuil … ;-) ). En dat pakje is super, echt waar! Ik kan goed geloven dat je dat laatste stukje stof niet gaat durven gebruiken, zo schoon dat dat is.

 2. wauw Nele, super mooi!
  Da’s toch het eerste wat ik bij u ga bestellen als ik ooit een kindje verwacht. Echt waar, ik ben nu al fan (en jaloers dat ik dat zelf ni kan)!

 3. Knap pakje, fantastisch stofje. Dat je dat zonder patroontje klaar kreef pffieuw…. (fluit tussen mn tanden van bewondering)

 4. Een heel mooi stofje is dat! voor coole babies!
  En wat die jukebox betreft, vrees ik dat ik er voor de rest van de avond mee zit…

 5. Precies al veel te lang geleden dat ik u nog bewierookt heb: zo schoon!! Mijne jongste is 16 maanden en ikzelf neem genoegen met ne large (en voor mij moogt ge ook wat extra billenruimte voorzien) ;-)

 6. Hier spreekt een geweldig grote fan van de Koeka jumpsuits – supermakkelijk en koddig dus dat werd hier dikwijls rond een babylijfke teruggevonden. Maar die kunnen niet tippen aan jouw versie – het stofje maakt het helemaal! Ik ben echt jaloers op uw overlock-talent!!!

 7. en ge vermeld niet eens dat uw print doorloopt. Uw print loopt door! Ik kan daar gelijk niet van over… En ik lees hier de vraag om te schenken aan Van Katoen, dus ik hou het hier in de gaten!!!

 8. @iedereen: merci voor het enthousiasme!

  @Mlle Belle: lol, ge hebt niet goed gelezen zekers? Ik schrijf dat het trekt aan de beentjes en dat ik daar extra stof moet voorzien, dus ik moet het eens aanpassen en nog eens testen ;-).

  @Juffrouw S.: lol, gij kunt dat zelf jong!

  @Ienemiene: ja, ze zijn makkelijk he. Merk vaak op mijn werk dat ouders toch het liefst de pakjes gebruiken met sluiting vooraan.

  @Kir: lol. Ik ben blij dat mijne print doorloopt ja, ‘t is niet dat dat per ongeluk was. Het moet ook bij dit stofje vind ik, anders wordt het iets heel chaotisch. Maar omdat ik schrik had voor uwe commentaar als ik dat vermeld had, heb ik het maar zo gelaten en aan mijn lezers/kijkers gelaten om het al dan niet op te merken. ;-)
  Over dat laatste zullen we het eens hebben? Ik ben wel bereid het patroontje te delen.

 9. Weeral een knap staaltje naald en draad waar ik nog steeds jaloers op ben :-)
  Go go go ..ze zijn klasse die pakjes!
  Liefs,

 10. Die dingen zien er altijd zo simpel gemaakt uit, maar om het zelf te doen, dat lijkt me dan weer een andere zaak. Een pluim op je hoed, zeer knap hoor.

 11. Aaah, die Koeka-jumpsuits zijn zalig. Inderdaad omdat ze mooi aansluiten. Zannes eerste pakje was zo eentje. Ik heb nog een gigastuk uilen liggen. Ik ga het zo lang laten chambreren tot iedereen het lelijk vind, vrees ik…

 12. Geweldig! Wij weten sinds kort dat we ook een jongen mogen verwachten, en ik wist naaisgewijs nog niet wat ik met dat kind ging aanvangen. Nu dus wel!

 13. @Ruth: ik ben erover aan het nadenken. Heel hard. En moed aan het verzamelen. Heel hard. Het zal niet voor volgende week zijn, wegens deadlines en dergelijke. Maar het komt er misschien wel :-).

 14. Ooit is ook goed ;-) ik ben beter in het namaken en handleidingen volgen dan in het zelf verzinnen, daarom mijn vraag! Ik heb heel veel geduld :-)

 15. Super!!!! Ik ben ook grote fan, ook van je andere werk. Ook ik heb interesse in het patroontje. Mijn vriendin moet nl van een meisje bevallen in april. Heb je nog verder nagedacht of je het wil delen/verkopen?

 16. heb je het patroon (en werkbeschrijving) mogelijk ondertussen uitgewerkt? zou er eentje willen maken voor mijn dochtertje, nog op komst. Wil er zeker voor betalen.

 17. Dag Nele, welke drukknoopjes gebruik jij hiervoor? Ik heb er om op te naaien, maar dat is natuurlijk veel minder mooi…
  Groetjes en bedankt!!

  1. Dag Stephanie,
   voor dit kruippakje gebruikte ik de drukknopen van prym om in te slaan (ze verkopen die oa bij veritas). Je doet dat met behulp van een hamer of met behulp van de prym-tang (die laatste is heel handig en verkopen ze ook bij veritas!)
   Ik gebruikte ook al kam snaps en heb nu ook merkloze drukknoopjes die ik bij Stoff.be in Alken kocht. Opnaaibare zijn inderdaad niet zo handig en vooral veel minder stevig.
   Succes ermee :).

Comments are closed.