Think different.

Kijk, dit is een blog over mijn naaigeweld en konsoorten. Maar nu moet ik toch heel heel efkes emotioneel doen.
Zo vanaf mijn 6de ongeveer hadden wij “ne mac” in huis. Geloof mij, dat was niet evident en ge moest u overal verdedigen. Maar ik kreeg het er met de paplepel ingegoten en ben op dat vlak altijd een beetje een computernerd gebleven. Ik ken een klein beetje mijn weg op een Windows-pc, daartoe werd ik op school of het werk gedwongen, maar ik vind blind mijn weg op eender welke Mac. De naam Steve Jobs is in mijn gezin van herkomst bijna even belangrijk als de naam Baden Powell (ja, google maar als u niet weet wie dat is). Van die laatste hing (of hangt) een foto omhoog, de eerste verdient dat wellicht ook.
Wij zijn Mac-fanaten. Menige discussie werd hierover gevoerd aan feesttafels met de rest van de familie. Wij, als kinderen, draaiden dan eens met onze ogen. Want onze papa, diene won toch elke discussie met Apple-troeven in handen.
Wij lachten daar altijd mee, met de programma’s die ge op zowel Mac als Windows kon gebruiken. Meestal zat er voor de Windowsgebruikers een gigantische handleiding bij en waart ge als Macgebruiker met de flinterdunne handleiding van een stuk of 5 fotookes wel vertrokken.
Wij keken naar elke nieuwe ontwikkeling uit, en elke keer was daar Steve Jobs die ne keer kwam uitleggen wat hij nu weer uitgevonden had. Herinnert ge u de MacAir? Toen kwam hij met ne bruine envelop het podium op, met daarin zijne nieuwste computer (hier op 00:58).

En afgelopen weekend hadden we het er nog over. Over dat hij nu precies toch wel heel ziek was, als hij zijn taak als CEO overgedragen had. En vanmorgen las ik het in de krant. En ik kan daar niet tegen, tegen mensen die te vroeg dood gaan.

Man, dat hij vanuit de Hemel of waar dan ook maar positieve vibes blijft sturen naar zijn opvolgers. Want ik ben keihard fan. Keihard fan van Anders Denken.

10 thoughts on “Think different.

 1. Oh, dat is echt keicool Riet! Ik ben zo melig om dat als bureaubladachtergrond te zetten. Lol.

 2. Ok en als je Lol schrijft, kan je er mee lachen, dus mag ik ook het mopje van Schaartje pikken: als je rouwt om Steve Jobs ben je iSad.

 3. Lol!
  Tuurlijk kan ik ermee lachen. Ik ken diene mens van haar nog pluim. Maar ‘t is toch raar als zo iemand “groot” (dan ook nog eens veel te vroeg) dood gaat, die ge toch wel een beetje bewonderd hebt voor alles wat hij gemaakt heeft. Enfin, life goes on jong, ik zit mijne kop hier te breken over een overgetekende koeka-jumpsuit, kwestie van de belangrijke dingen in het leven niet uit het oog te verliezen he.

 4. Oh, hier ook Mac fans. En wij (en ons kinders) ons maar verdedigen als we in school de juf tegenspraken: “Nee, onze muis heeft geen twee knoppen, die heeft er echt maar 1.” :)

 5. Nice! Een herkenbaar verhaal voor fervente Mac-gebruikers en Apple-lovers ;-)

 6. Mooi opgeschreven!! Leve het Anders Denken!

 7. Mij werd het ook met de paplepel ingegoten, dus hier ook een Mac-fan! Al ben ik iets te nuchter om aan de grote emotionele golf rond zijn dood mee te doen, vind ik wel dat de man een creatief genie was.
  Heel herkenbaar ook, dat van je overal te moeten verdedigen. Op de hogeschool kon niemand mijn lesvoorbereidingen openen op hun PC, terwijl ons Macske thuis alles van iedereen openkreeg =) En mijne papa kent ook alle apple-troeven van buiten, van zodra je hem de kans geeft probeert hij iedereen te “bekeren” naar de “Apple-religie” ;-)

 8. Mooi!
  O zo herkenbaar.

 9. Anonymous

  These behaviors can the genital field and can be extremely cumbersome.
  And then There shown positive results for the handling of acne, psoriasis, dermatitis
  and Skin Tags. The number 1 thing to do in dissimilar makes out On that
  point in the Mart which one do I buy. If any groin is cancerous it is ideal Mostly performed by a dermatologist.

  my web page: dermatend cream

Comments are closed.

%d bloggers like this: