Ga ook eens naar een bijscholing.

Een bijscholing werd onverwacht een mini-reünie met mijn liefste vriendinnetjes uit de vroedkunde-opleiding. Plezant dat dat was. Eentje daarvan bracht wat collega’s mee, deed enthousiast over de sjakos die ik meehad en hupla, ik had een bestelling aan mijn been.
Liefst een beetje groter zodat er een A4-map in zou passen en met carte blanche wat stofkeuze betreft, want dat dat wel goed zat, zag ze aan de tas en wat ik daar allemaal aan zelf bijelkaar gestikte prullaria uit tevoorschijn kon toveren.

Vanaf zo’n moment gaat mijn brein in onbewuste stofjes-spotten-modus. Ik denk er niet bewust over na, maar het gebeurt dan, dat ik ergens ben met een gans ander doel (ja, ok, ja óók om stof te kopen, maar met een andere bestemming) en ineens zie ik dan De Perfecte Stof voor in dit geval de tas. Julija’s shop, dat is de hemel, ik zweer het. Met de rol Perfecte Stof in handen ging ik samen met de verkoopster op zoek naar de perfecte voeringstof. Dat bleek niet zo evident want wel veel leuke stofjes met groen, blauw, rood, geel. Maar allemaal met witte achtergrond en dat vloekte gigantisch met het gebroken wit/beige-achtig stofje dat ik in handen had. Tot de streepjes ons pad kruisten. U kent – als u zelf ook naait – allen het gevoel dat er dan door u heen gaat. Het mag gerust lichte euforie genoemd worden, en dat is dan misschien eerder een eufemisme.

Ik moet nog wat oefenen met dat detoureren, want er is een gat uit het handvat gehapt, ziet ge? Ik ben dat gat echter kwijt, of ten minste, de vulling, maar u kan die er vast bijdenken.
Enfin. Ik vertelde eerder al, dat ik dat graag doe, iets maken waarbij ik licht gestuurd word (zijnde, reversible bag, maar dan wat groter) en verder mijn ding mag doen (zijnde, stofkeuze in dit geval). Maar stof kiezen voor iemand die ge in feite niet kent, dat is niet gemakkelijk en zorgt toch voor een boel stress en onzekerheid. 
Maar naar ‘t schijnt was dit een goeike. Oef, denkt u, maar ik vond dat toch ook lichtjes jammer, want ik had het ding graag zelf bijgehouden. De stof voor de buitenkant van de tas is van ongelooflijke kwaliteit. Er zit ook wat linnen in. Schoon gerief dat dat is, ge houdt dat gewoon niet voor mogelijk.
En ik ben gek op streepjes, dus dat ook het stofje aan de binnenkant mij kan bekoren heeft verder niet veel uitleg nodig. Michael Miller it is. Ik geloof dat ik nog maar eens een tripje Antwerpen plan.
Och nee, ik mocht geen geld meer uitgeven.
En op Petit Bazaar is dat ook al zo schandelijk mislukt.
Ge moogt dat gerust weten, want het is allemaal haar schuld.