Goed, ik wil een baby. Nu.

Als ge nog op zoek zijt naar een toffe uitdaging, dan heb ik er eentje voor u:

Gebruik maken van nicky velours als boordstof.

Ik beloof u een ganse avond vertier. Overmatig gebruik van uw tornmesje. En dan na veel miserie de dag erna de beslissing om de stukjes aan de mouwen er toch niet met de tweelingnaald maar gewoon met de overlock aan te zetten, waarna ge weer uw tornmesje kunt plezieren, want de mouwen zijn feitelijk te smal om tegoei onder de overlockpersvoet te krijgen. Voorzie vooral voldoende nicky velours in de kleur waarin ge de boordjes wilt.

Oh, en heb ik al gezegd dat als ge ne lange reep nicky velours knipt, dat de lange zijden dan helemaal naar binnen oprollen? En dat ge dat niet kunt strijken?

Plezant jong.

(Trouwens, het woord plezant, ik vind dat een zalig woord en sinds Van Vlees en Bloed kan ik dat niet meer opschrijven of lezen zonder aan de Maurice te denken. Ge weet wel, als ze daar van de zee terugkomen nadat ze die draden terug in de Moe hare kop gestoken hebben. Vanaf zondag weer op uw tv trouwens. En op de mijne, want ook al heb ik de reeks al drie keer gezien, ge krijgt daar toch geen genoeg van?)

Maar terug naar de nicky velours. Mijn naaimachine heeft het daar af en toe wat moeilijk mee (boventransportvoet hoor ik een aantal onder jullie luidop denken – jaja, maar eerst een nieuw masjien!) maar met de overlock verwerkt het heel gemakkelijk.

Petroleumblauw (petrol voor de vrienden), dat is wel een beetje mijn kleur. Ik had er een half meterke van liggen en kreeg daar na versie 1.0 en versie 1.1, nipt mijn versie 2.0 uit van het baby-jumpsuit-patroon. Het is perfect. Per-fect!

Voor de moment geen verse baby in de omgeving, dus dit pakje zal moeten wachten tot een buikbaby een echte wordt.

Och ja, ik heb een nieuw speelgoedje ontdekt op mijn allerliefste MacBook. Het heet iWork en dan Keynote en dan Direct Alfa.

 

Ik moet nog wat oefenen, ik ben er toch een uur zoet mee geweest om bovenstaande foto’s zo te krijgen.
Voor onderstaande collage zag ik het niet meer zitten. Dat zou nachtwerk worden.

 

Och, en nachtwerk is sowieso mijn deel, maar dan in de vorm van baby-entertainment. Steunbetuigingen zijn welkom. (Voor de duidelijkheid: ik doe mijn werk doodgraag, maar toch liever overdag. ‘t Is daarmee, ziet ge.)

32 thoughts on “Goed, ik wil een baby. Nu.

 1. Lies B

  van mij krijg je alvast een steunbetuiging dan :D
  Superleuk gedaan!

 2. Sophie

  Waaw! Superknap!! En lijkt me enorm praktisch!
  …smelt..zie het al helemaal voor me :)

 3. Geen baby hier, wel een gemeende proficiat met uw kunsten!
  Ik zie ze daar nog zitten “Moe” in hare rolstoel aan de zee, heerlijke reeks!!
  Liefs,
  Xxx

 4. Julie

  Hey! Dit vind ik heel mooie kleuren, echt een van de mooiste dingen die je maakte (misschien omdat het eens niet zo’n speciale prints zijn, oeps!). Een baby komt er hier nog niet direct aan, eerst een huis vinden. Al zou je het ook een jaartje of 2 opzij mogen leggen ;-)

 5. Hoi!! Mooi!! mijn baby is 8 weken, ze zou er wel goed in passen denk ik! :p En ge krijgt ook mijn steunbetuiging, want nachtwerk zal wel saai zijn en lang duren! Maar de nieuwe moederkes hebben er echt wel wat aan! .. ik weet het uit ervaring van een paar weken terug!

  Veel liefs Eline x

 6. @Elinemien: saai kunt ge dat niet echt noemen. Ik werk op de prematurenafdeling en die kinders moeten gewoon om de 3 of 4 uur eten, dus bezigheid genoeg. Het is vooral de omschakeling waar ik niet voor gemaakt ben. En het terugschakelen, ook al zo’n ramp. Enfin. Part of the job he.

 7. Heel mooi! Je zou er bijna speciaal eentje voor maken (baby bedoel ik)

 8. Oh, ik ben in alles geïnteresseerd. In die jumpsuit (welk patroon?) en ik uw iWorks-Keynote-Direct Alpha vondst. Ik google mij alvast op weg.
  En uw eerste paragraaf was hilarisch. Die wordt nog memorabel.

 9. @Oon: patroon is zelf (over)getekend. En dat iWorks ding is echt fantastisch jong. Dan moet ge uw witte salontafel niet meer door gans uw huis slepen naargelang de lichtinval ;-). Hier is een demonstratiefilmpje ervan: http://movies.apple.com/media/us/mac/iwork/keynote/2009/tutorials/apple-iwork-keynote-use_instant_alpha_to_remove_a_background-us-20090106_r640-10cie.mov?width=640&height=400#graphis-alphaTutorial

 10. En te zeggen dat ik hier net alles in huis gehaald heb voor een pyama voor mijn dochter, inclusief velours als boordstof… Help, ik durf er niet meer aan beginnen want heb dan ook nog eens veel minder ervaring met tricot als gij… dus van zo’n resultaat kan ik alleen maar dromen! Trouwens, bij het wassen van de velours kwam ik al tot de ontdekking dat da krult en doet…En nu ga ik u laten, mijn moed gaan samenrapen om eraan te beginnen ;-)

 11. @IeneMiene: ah, maar uw dochter is wel veel groter dan 0-2 maanden, dus van dat prulwerk gelijk ik had aan de mouwen, daar zijt gij al van gespaard! En ik weet zeker dat het wel gaat lukken, gelijk gij kunt naaien… En met de overlock is het echt een plezier hoor! (allé, behalve de boordjes dan) Ben benieuwd naar het resultaat! Volgens mij moet dat zalig zijn om te dragen :-).

 12. Steunbetuigingen, respect en eeuwige dank voor uw (nacht)werk, en bij uitbreiding dat van uw collega’s!
  En ook oprechte bewondering voor die supermooie jumpsuit… Geen baby’s meer hier, momenteel toch niet, maar ik sluit niets uit…

 13. SMELLLLLLLLLLLLLLLLLLLT, echt ik smèlt voor de jumpsuitjes die jij de laatste tijd fabriceert… ‘t is echt heel mooi geworden en het verknippen van dat ander mooi geval waar mijn mond van open viel waard!
  en ik stem mee in… Ik wil een baby, NU! En dan bestel ik gelijk 20 van die dingen bij u!nèh!

 14. Zo’n mooi pakje heb ik echt nog nooit gezien in een winkel. Echt, zo mooi … met dat grijs dat zo komt piepen aan de beentjes. Maar ik hou rekening met je raadgevingen, of moet ik zeggen dat ik voorlopig nog niet klaar ben voor zo’n uitdaging ?

 15. Dat pakje spettert hier van de iPad af. Prachtig!

 16. Goh, dat pakje is echt goddelijk! Je doet mij goesting krijgen om weer zo’n kleintje in huis te hebben ;). En zo mooi afgewerkt! Misschien moet ik dan toch zo’n overlocker op mijn christmas wishlist zetten :).

 17. Jee, al weer zo mooi! En ik wuif je alle lof en steunbetuigingen toe, zeer verdient!
  Enne, over tornmesjes gesproken… al de nieuwe Prym ergonomics gezien? Als het dan toch moet…

 18. Zo schoon seg! Heb je de petrol nicky recent gekocht? Dat kleurtje vind je niet vaak en ik vind het net heel mooi :-)

 19. @Judith: oh, dat is fantastisch! Had ze nog nergens gezien, maar heb effe gegoogled. Dat lijkt mij nog eens goed gerief!

  @An: nee, ik heb dat ooit eens gekocht toen ik pas begon met naaien op een stoffenspektakel, ik denk 1,5 jaar geleden, maar volgens mij heb ik hem ook al bij Pauli hier in Leuven zien liggen. Zal eens goed kijken als ik daar nog eens ben!

 20. Ik heb een baby in productie, die mag absoluut dienen als doel hoor als je er nog een zoekt ;) zulke schitterende pakjes!

 21. Ik wil ook een baby. Nu. Om in zo’n zalig pakske te steken en goed te knuffelen.
  Echt schoon gerief!

 22. Annemie

  Ge zou spontaan willen zwanger worden als ge dit ziet! ;-)

 23. allé, dat klinkt exact als een avondje in mijn naaikot! Allen is het resultaat bij mij zelden zo bevredigend….
  Ik ga wel niet direct nog een baby produceren, want ik hou ook van slapen! :-)

 24. Zalig pakje! En dat MacBook-iWork-Keynote-Direct Alfa-filmpje heb ik net eens bekeken, lijkt me superhandig! Zal ik hier ook wel eens uittesten.
  En respect, voor je nachtwerk. En dankbaarheid. In naam van alle kindjes en ouders…

 25. Wat een zalig patroon, en wat een zalig stofke.
  Ik ben ondertussen aan het aftellen, dus wilt ge echt echt alstublieft het patroontje niet eens op uw blog zetten?
  Zoals meisjesmama dat doet, gewoon een pdf-ke, en dat lukt perfect bij mij!
  Please?

 26. misschien eerst boordje aanzetten voor je de mouw toenaait? Minder prutswerk gegarandeerd!
  Prachtige kleurencombinatie trouwens

 27. Merci voor de peptalk Nele! Ik ga ervoor :-)

 28. @Katrien: gewoon een pdf-ke, zo eenvoudig is dat niet, maar ik zal het eens bekijken :-).

  @Majane: ja, daar heb ik aan gedacht, maar dat is toch wat minder schoon afgewerkt, want dan zit ge met die mouwnaad in uw boordje… Enfin,dat kan natuurlijk, maar dat was dus een dilemma en ik koos voor het prutswerk (ja, ik doe het dus eigenlijk mezelf aan)

  @IeneMiene: succes!

 29. Prachtig! Welke drukknoopjes gebruik jij eigenlijk? Ik heb ook een velouren pakje gemaakt, maar mijn drukknopen gaan daar gewoon helemaal door. Een groot gat als gevolg dus.

 30. Ik gebruik de jersey-drukknoppen van Prym van 10 mm. Maar ben eigenlijk niet supercontent want ik vind ze te groot. Ben op zoek naar kleine die ik er ook kan inslaan of -knijpen (geen innaaibare, dat vind ik geprul!)

 31. Oei, gewoon een pdf-ke is dat dan toch niet zo simpel?
  Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het ook nog niet geprobeerd.
  Misschien dat meisjesmama je daar tips voor kan geven?
  Als het echt teveel gedoe is, zal ik toch eens zo’n tijdschrift moeten kopen, hé. Maar via een blog is zo simpel uitgelegd…

 32. Karolien

  Hoi Nele, Heb je het patroontje toevallig ondertussen al ergens opgezet of verspreid? Ik zoek net zo iets en de patroontjes die ik elders vind, zijn ofwel met knoopjes meer aan ene kant, ofwel zonder knoopjes en da’s niet handig! Dit lijkt me echt een heel praktisch modelleke…

Comments are closed.

%d bloggers like this: