Tijd voor wat Van Katoen geneuzel.

Als ik over Van Katoen mag praten, dan geef ik altijd een beetje licht denk ik. Van enthousiasme. Mensen die mij kennen kunnen dat bevestigen.

Ik zeg het maar, want ik ga daar nu een gans bericht aan wijden, kwestie dat u even uw zonnebril kan zoeken voor als het licht wat te fel wordt.Dolenthousiast was ik bij de lancering van het ondergoed-patroon. Té schattig gewoon. Zoals hierhier en hier. En hier en hier bij de lancering van het patroon. Of in het allerste begin hier. De olifantenstof die Mama P. voor die laatste gebruikt, is ook in mijn bezit en zo’n succescombinatie kon ik niet langs mij voorbij laten gaan. Ik pleegde aldus schaamteloos plagiaat. Waarna ik om toestemming vroeg, lichtelijk in de verkeerde volgorde. Het getuigt echter gewoon van ons beider goede smaak, geef toe.

Jammer genoeg hier geen kinders van eigen makelij en dus ging ik weer eens op zoek naar slachtoffers in de omgeving. En toen was daar dat kindeke dat vorig jaar boenk op mijn verjaardag ter wereld kwam: Hoppe. Dat (zijn verjaardag dus) vond ik een schoon excuus voor een cadeau. En behalve dat gaf zijn mama mij al veel schone avonden voor niks en zomaar en zo meer. Dankbaarheid zit in woorden en in kleine gebaren en voor dat laatste was het nog eens tijd, serieus.

Het jongensbroekje, ik zag dat zo direct nog niet zitten, want ik zag haar al eens goochelen met de patroondelen afgelopen zomer, en dat zag er mij toen allemaal zeer Chinees uit, maar het is feitelijk gewoon Nederlands. Nadat ik de stof geknipt had, zat het broekje op een kwartier in elkaar. Ik maakte de kleinste maat (86/92), dat zal tegen de zomer dan wel passen. Want we moeten het daarover eens zijn, het is geen ondergoed om onder uw skipak te verstoppen.

Het hemdje was een ander paar mouwen. Hoewel niet de eerste keer, wilde de boordstof er biaisgewijs niet aan zoals ik in mijn hoofd had en bij de derde lostornsessie heb ik het in een hoekje gesmeten (ja, ik doe dat wel vaker) want het leek me sneller gaan als ik het voor- en achterpand gewoon nog een keer uitknipte. Exemplaar nummer 2 gedroeg zich wel zoals het hoort, al zou het hier en daar in feite nóg beter kunnen (en zo met de zon erop kunt ge er niet naast kijken). Troosten we onszelf maar met de woorden dat ge wel nog moet kunnen zien dat het handgemaakt is. Ofzo.

Enfin, moeder en vader content. Dus ik ook.

 

Dat van plak uw kleren eens tegen een muur is een beproefde methode. Kweetniehoehandigjong. Ge hebt niet die miserie van dat ge zelf een schaduw werpt over hetgeen ge wilt fotograferen en dat voor u op de grond ligt. En toen ik vorige week de nieuwe Knippie doorbladerde, zag ik dat ze daar op de redactie ook blogvolgers zijn want het stond vol met omhooggeplakte kleertjes.
Ah en Hoppe? Hij werd nog meer verwend. Maar de historie daarvan is weer een gans verhaal en gezien mijn onvermogen om kort van stof te zijn, verblijd ik u daar binnenkort mee.

Om u op weg te helpen als dit het eerste is dat u leest over Van Katoen:

De website

De fanpagina op facebook

De flickr-pool voor al uw maaksels

De stof kocht ik op Etsy en de boordstof bij Pauli.

Ha en de plakband is Washi Tape en kocht ik bij Pink Lemonade op Petit Bazaar.