Werelddag van het Vroeggeboren Kind.

Wie mij kent of al leest sinds toen, weet dat ik op de afdeling neonatologie werk. Het schoonste beroep dat er bestaat, dat is. 17 november 2011 is de derde internationale dag van het vroeggeboren kind. Dit jaar hebben alle continenten de handen in elkaar geslagen en dus wordt 17 november vandaag uitgeroepen tot Werelddag van het Vroeggeboren Kind. Ik ben daar keihard fan van, jongens toch.

Dit jaar staan broertjes en zusjes van te vroeg geboren kindjes in de kijker en werd er zelfs een boekje uitgegeven dat het verhaal vertelt van Ben, wiens broertje te vroeg geboren wordt. Maar ook kindjes die zelf te vroeg geboren werden en nieuwsgierig zijn naar hun verleden kunnen veel hebben aan het boekje.

Mijn hart gaat natuurlijk uit naar alle kindjes die te vroeg ter wereld komen. Het is ongelooflijk hoeveel voldoening het geeft om voor ze te mogen zorgen en om het stukje uit-de-buik dat eigenlijk in-de-buik moest zijn zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
Wij doen vandaag een feestje. Ik roep u op om ook eens te denken aan alle kindjes die op dit moment aan het vechten zijn om sterker en groter te worden zodat ze met hun mama en papa mee naar huis kunnen.
Wie wat meer informatie wil: