Over een retro wasmand en de Ikea.

Elke naaister doorgaat ze, de fase waarin de stoffen van Ikea helemaal het einde zijn. (U ook, of niet?) In mijn geval ging die fase sneller voorbij, dan dat ik de aangelegde voorraad erdoor kon jagen. Resultaat is een doos vol ikeastoffen, formaat 1 vakje van een Expedit-kast. Heel soms kruist er dan toch iets mijn pad dat vraagt om een Ikea-stofje.

Een vriendin dropte hier haar echte retro rieten wasmand. Van de zolder van de Moemoe, zo echt. Schoon gerief.

Maar binnenin wat teveel uitstekende stukjes riet, om er in het volste vertrouwen haar geliefde kledingstukken in te smijten. Een stevige waszak dus, graag.

Ze voorzag me niet van deadline en daar is hopelijk uit geleerd, want functioneren zonder doe ik niet. Er kwam vanalles tussen maar afgelopen zondag zette ik mezelf aan het rekenen. Onderaan heeft de mand een diameter van 27 centimeter, maar om de waszak bovenaan vlot rond de rand te kunnen plooien, moest ik de zak iets laten uitlopen naar boven toe. Ik was eerst van plan om de zak uit 1 laag stof te maken, maar mijn voorliefde voor omkeerbaarheid won.

Ik voorzag een touwtje en een stropper, zodat de zak makkelijk dichtgestropt en vervoerd kan worden (van en naar de wasmachine, I guess).

Hopelijk houdt ze van groen. Ik vond de stevige groen-met-witte streepjes ideaal gecombineerd met de iets lichtere stof met groene vogeltjes en bladeren. En plezant dat dat weer was, zo zelf iets verzinnen en dat het dan per ongeluk perfect op maat is. Bovendien is bij deze mijn wiskunde wat betreft de cirkel weer opgefrist. Zeer binnenkort komt dat nog eens van pas, zo ongeveer tegen Kerst.
Och en ik weet dat het naaitechnisch gezien niet heel bijzonder is, maar als afwisseling na al dat tricotgeweld en in voorbereiding op nog meer tricotgeweld, laat ik het u gaarne zien.