De Bapron. En over mijn favoriete naai-angst.

In vergelijking met onderstaand jasje, maken deze slabbetjes geen kans. Niet in werkuren, niet in wauw-factor, maar desalniettemin verdienen ze hun plekje op het podium, want in vergelijking met gewone slabbetjes zijn ze wel wauw. Zie hier, de Bapron, een samentrekking van de woorden baby en apron, wat volgens google translate niet meer wil zeggen dan baby-schort. Dan vind ik het Zuid-Afrikaanse borstlap toch wat origineler (ja, mijn Zuid-Afrikaans vakjargon werd overlaatst bijgeschaafd op mijn werk, dat was baie leuk. Hun taal heet trouwens eigenlijk niet Zuid-Afrikaans, maar Afrikaans. Ik denk alleen niet dat jullie dat allemaal weten, daarmee dat ik eventjes duidelijk wil doen).

Ik zag ze hier voor het eerst, en toen ook hier. Ik pinde de tutorial prompt op mijn pinterest-pagina, voor ooit. Alles op die pagina is voor ooit. En drie dagen later vroeg mijn collega om 3 slabbetjes. 1+1. Enfin.

Ik vind dat 2012 het jaar wordt, waarin we allemaal onze naai-angsten overboord gooien. Ik deed bij deze dus al een goeie zet, want 6,6 meter biais, daar word ik over het algemeen niet blij van. Ik had evengoed weer voor de biaisvermijdende manier kunnen kiezen en doen alsof ik nooit van de Bapron gehoord had. Ik heb zelfs nog even zitten nadenken hoe ik hier en daar wat biais overboord kon gooien, maar het is feitelijk toch ook wel schoon, zo met dat gekleurde randje.

Hexagoon was alweer redder in nood voor de juiste kleurtjes. Ik overlockte katoen en handdoekstof eerst aan mekaar en maakte het biais-verhaal zo een klein beetje makkelijker.

De labeltjes moeten op, want ik wil er nieuwe. Zowat dagelijks breek ik mijn hoofd, over een geniaal idee. Mensen die daar wel zo ineens over beschikken, mogen mij altijd mailen.
De olifanten en giraffen zijn allebei van Robert Kaufman en schafte ik ooit via Etsy aan. De stof met de bevertjes is volgens mij van Farbenmix en kocht ik ooit bij Van Marieke.
Ik koos dikke handdoekstof, de hotelkwaliteit van de Hema, en ben daar wel content over.

En u, welke naai-angst plant u te verslaan in 2012?

25 thoughts on “De Bapron. En over mijn favoriete naai-angst.

 1. Da’s toch altijd tof om uw verhaal te komen lezen. Ik hoor het U zo vertellen.
  Die wil ik ook nog eens maken, die baprons!

 2. Grenzen verleggen, ik ben daar een grote fan van. Je hebt dat goed gedaan!

  • Aan de VK-vlaggenlijnen ga ik mij toch niet wagen. Tenzij iemand een defibrillator in de buurt heeft ;-).

 3. zo’n schoon aangestikte biais, ik blijf er nog steeds met bewondering naar staren. Ik zal eens bij u in de leer moeten komen…

 4. Ik ben van plan om m’n overlock eens te gaan proberen en een 2ling naald. Ik hik er enorm tegen aan…

 5. Alles dat je moet maken volgens een patroon en dat nadien nog moet passen ook, geeft mij stress. Maar da’s misschien wat veel om in 1 jaar tijd te overwinnen.
  Ondertussen treed ik Elisanna wel bij en kijk ik vol bewondering naar die perfecte biais. Knap gedaan!

 6. Ze zien er geweldig uit die baprons! Biais blijft desondaks dat toch nog steeds een uitdaging om mee te werken hoor, maar je hebt dat zo te zien schitterend gedaan.

 7. Aha: t-shirts en stretch zonder overlock, dat wordt mijn uitdaging (en waarschijnlijk ook ergernis).

 8. en pin! mooi gedaan!
  Mijn uitdaging? Minstens één avond in de week vrijmaken voor mij en mijn naaimachien… Nu blijven de dingen soms nog iets te lang liggen naar mijn goesting.

 9. Hmm, ik wil mijn ‘angst’ voor kleding naaien overwinnen, door eerst baby kleertjes te gaan naaien én dan wil ik ook nog eens iets in tricot gaan maken… ooit…. Super netjes genaaid, dat bais!

 10. Mijn te overwinnen naaiangst? Ritsen! Echt, ik krijg de kriebels bij ‘t gedacht alleen, en zorg dat ik de ritsen in om-het-even-wat altijd in de les kan inzetten. Tijd om me daarover te zetten!

 11. Hier ook… ritsjes – hmmmm

 12. Heel tof zijn ze, die baprons. En mijn inziens zit die biais per-fect!

 13. Ze zijn echt supermooi! Ik heb nog geen pinterest maar dat zou bij mij waarschijnlijk direct overlopen “voor ooit”… Ik vind dat je geweldige dingen maakt!

 14. Ik heb vandaag 12meter biais zitten stikken en ik moet zeggen…ik ben eindelijk over mijn biaisangst heen:)

 15. Wij zijn van plan om dit jaar onze strandstoelkussens te overtrekken, lees: 20m paspel :D Maar je geeft me hoop!! 3x mooi trouwens!

 16. I love biais! :)
  Een patroontje om ook eens te proberen… :)

 17. Tricot, daar ga ik me ook eens aan wagen in 2012. De stof is al gekocht, nu nog wachten op wat moed (en een overlock die uit de lucht komt vallen of zo ;)

 18. Oh seg,die zijn zo netjes!Knap gedaan!

 19. ik ga voor een zelfgetekend kleed voor mezelf…
  biais, ik ben altijd blij als het klaar is.
  super hé die baprons!

 20. Wow wat dapper gedaan. Ik zoek ook al enige tijd naar een leuk ontwerp voor labeltjes. Waar laat je de jouwe maken?

 21. Mooi Nele!!
  Supermooi en ik gooi mee met naai-angsten***

 22. Die biais is super. Heel mooi.

 23. @Tine Van Oevelen: hoogstwaarschijnlijk bij Holland Label. De labels van Van Katoen komen ook daarvandaan en zijn super van kwaliteit. (EN als je tot april de code Van Katoen gebruikt, gaat er een deel naar het goede doel, maar hoeveel en hoe het ook alweer zit moet ik nog eens opnieuw opzoeken).

 24. Hihi Nele! Ik zorg wel voor die defibrillator! ;-)

Comments are closed.

%d bloggers like this: