De Bapron. En over mijn favoriete naai-angst.

In vergelijking met onderstaand jasje, maken deze slabbetjes geen kans. Niet in werkuren, niet in wauw-factor, maar desalniettemin verdienen ze hun plekje op het podium, want in vergelijking met gewone slabbetjes zijn ze wel wauw. Zie hier, de Bapron, een samentrekking van de woorden baby en apron, wat volgens google translate niet meer wil zeggen dan baby-schort. Dan vind ik het Zuid-Afrikaanse borstlap toch wat origineler (ja, mijn Zuid-Afrikaans vakjargon werd overlaatst bijgeschaafd op mijn werk, dat was baie leuk. Hun taal heet trouwens eigenlijk niet Zuid-Afrikaans, maar Afrikaans. Ik denk alleen niet dat jullie dat allemaal weten, daarmee dat ik eventjes duidelijk wil doen).

Ik zag ze hier voor het eerst, en toen ook hier. Ik pinde de tutorial prompt op mijn pinterest-pagina, voor ooit. Alles op die pagina is voor ooit. En drie dagen later vroeg mijn collega om 3 slabbetjes. 1+1. Enfin.

Ik vind dat 2012 het jaar wordt, waarin we allemaal onze naai-angsten overboord gooien. Ik deed bij deze dus al een goeie zet, want 6,6 meter biais, daar word ik over het algemeen niet blij van. Ik had evengoed weer voor de biaisvermijdende manier kunnen kiezen en doen alsof ik nooit van de Bapron gehoord had. Ik heb zelfs nog even zitten nadenken hoe ik hier en daar wat biais overboord kon gooien, maar het is feitelijk toch ook wel schoon, zo met dat gekleurde randje.

Hexagoon was alweer redder in nood voor de juiste kleurtjes. Ik overlockte katoen en handdoekstof eerst aan mekaar en maakte het biais-verhaal zo een klein beetje makkelijker.

De labeltjes moeten op, want ik wil er nieuwe. Zowat dagelijks breek ik mijn hoofd, over een geniaal idee. Mensen die daar wel zo ineens over beschikken, mogen mij altijd mailen.
De olifanten en giraffen zijn allebei van Robert Kaufman en schafte ik ooit via Etsy aan. De stof met de bevertjes is volgens mij van Farbenmix en kocht ik ooit bij Van Marieke.
Ik koos dikke handdoekstof, de hotelkwaliteit van de Hema, en ben daar wel content over.

En u, welke naai-angst plant u te verslaan in 2012?