En, hoe gaat het met uw Deens?*

Bij Bambiblauw liet ik me verleiden tot het aanschaffen van dit patroontje. Enige variatie in de hoeveelheid jumpsuits die hier de laatste tijd geproduceerd wordt, is welgekomen. En het is precies wat ik zocht, een model over het hoofd met een enveloppehalsje. Want enveloppehalsjes zijn de max en het patroon loopt van zijn eigenste zelve door wegens geen verticale naden. Ha!

Het patroon is van het merk Minikrea en van Deense origine. Ik deed van nogal impulsieve aankoop en dacht daar verder niet over na.

Tot ik dit zag:

De paniekaanval die zich van mij meester maakte was niet van de minste.
Maar met een prentje erbij is het dan weer wel vrij duidelijk, van links naar rechts lijkt mij dat “stikken met tweelingnaald”, “binnenste beenzoom” en “inzetten van de drukknopen”. Zoiets toch.
Met enige ervaring in het stikken van jumpsuits en ander tricotgeweld, kwam ik ook nog zover dat, op onderstaande foto, het linkse wilde zeggen dat ik 1 cm extra naad moest knippen en het rechtse dat ik gewoon op de patroonlijn mocht knippen.

 

Kwestie van nieuwe uitdaging kon het tellen, dat dan weer wel. Maar, al zou er Nederlandse uitleg gestaan hebben, ik had het waarschijnlijk toch op mijn manier gedaan, want uitleg bij patronen is hoegenaamd altijd Chinees voor mij. Ik doe dan maar wat en meestal met redelijk resultaat.
Op vraag van een vriendin in de roze giraffenstof, die ik bij Miss Tiggr kocht. Wij hebben niet echt dezelfde smaak qua stofkeuze: zij houdt zielsveel van paars, ik haat paars. Daar komt het zo ongeveer op neer. Maar ik moet eerlijk toegeven, dat ik dit stofje wel een goeie keuze vind. Van alle paarsen is dit het mooiste paars. En het limoengroene in de stof geeft het een frisse toets. De kwaliteit van de stof is ook ongelooflijk, ze is superzacht en what else does a baby need?

 

Ik maakte maat 2-4 maand. Zo’n baby huppelt hier niet rond in de contreien, en dus moet u het zonder gevulde foto’s doen. Ik zal u dan maar verwennen met wat details.

 

Ik heb lang getwijfeld of ik voor de tweelingnaaldversie zou gaan, zoals het patroon voorschrijft, of voor de overlockmanier, maar koos uiteindelijk toch voor versie 1, wegens eleganter, mijns inziens en voor een meisje is dat aangewezen. Het is wat meer prulwerk, maar als ge dat in 1 in plaats van in 2 stappen doet, gaat dat bijna even snel vooruit.
Wat ik wel veranderde is, dat ik bij het voorpand, in plaats van boordstof aan de naad van de binnenkant van de beentjes, een belegje stikte. Ik verstevigde dat met vlieseline.
Mijn labeltje stikte ik aan de buitenkant, om gekriebel in de nek te voorkomen.
De boordstof is echt prachtig van kwaliteit en ik zou u graag vertellen waar ze vandaan komt, maar met “uit de stoffenkast van Kir“, bent u niet zoveel.

 

Ik stikte het ding in mekaar op een halve avond en dan nog een uurtje de volgende dag. De stof bereikte me zondag via haar (dank om alweer postbode te spelen!) en de deadline was maandagavond. U, die zelf uw naaisels fotogewijs vastlegt, weet dat de echte deadline dan maandag rond de middag is, wilt ge er nog fatsoenlijke foto’s van kunnen maken.

* En toen ik klaar was, ontdekte ik, dat er op de site van Minikrea een Engelse handleiding te downloaden is. En ik ben niet blond. Niet.