Gelukkig heb ik stalen zenuwen.

Vorige week blogde zij erover, over zelfgemaakte wanten. Ik vond dat gelijk keitof en plantte het ding op mijn pinterest-pagina. Nooit gedacht dat ik ze nu al klaar zou hebben.

Het was een keihard feit dat ik er de afgelopen maanden een beetje zielig bijliep.

Met twee verschillende wanten. Van beide paren eentje kwijt (godzijdank de juiste)! Nadat ik er eergisteren nog eens mee uitgelachen was, besloot ik dat dat probleem dringend aangepakt moest worden. Ik verzon een patroon en begon meteen driftig in mijn fleecestof te knippen. Het ding bleek te kort. Ik knipte nog eens: twee centimeter langer. Toen bleek het ding te smal, zeker als ik er nog een voering in wilde steken. Ik was dat ondertussen zo kotsbeu, dat geknip in diene fleece en had al 3 keer de stofzuigerzak volgezogen met fleecepluis. Bovendien begon de vermoeidheid keihard toe te slaan, zo naar middernacht toe terwijl ik begot om half 6 was opgestaan.

En dus zocht ik eerst mijne Zen terug. In muziek. Mijne Zen verstopt zich vaak in muziek. Ik zag deze meneer ooit live en raadt dat iedereen aan. Ik kende hem niet eens zo goed, enfin, zijn muziek, maar hij maakte elke minuut van de avond magisch. Met dit op de achtergrond, begon ik aan het derde paar handschoenen. Deze keer de goeie.

Ik maakte ze misschien wat langwerpig en smal van aard, maar dat heb ik graag. Dat ze goed aansluiten en ik ze onder mijn jas kan steken. Ik leid een fietsend bestaan, weetuwel.

Ik keek het keihard af, maar in plaats van gevoerd, zijn ze omkeerbaar. Ene kant is fleece, harige, ooit in het Kruitvat gekocht.

Andere kant is tricot, Znok-streepjes, petroleumblauw, zoals ik het graag zie. De boordstof komt van hier.

Laat de winter nu maar komen!

 

19 thoughts on “Gelukkig heb ik stalen zenuwen.

 1. Amai, da’s snel. En mooi!
  (Ik draag de mijne nu met het bont naar binnen, dat vriesweer heeft mij ferm liggen)

 2. @Jozefien: ik moet over een uurtje gaan werken, dus dan kan ik ze eens uittesten. Ik heb nog getwijfeld over een tussenvoering. We’ll see!

 3. Oh die zijn ssssuper mooi!!echt waar… beetje jaloers nu wel :-)

 4. tof! en bij mij moeten handschoenen ook altijd lang zijn, om dezelfde reden..

 5. Ooooh ze zien er prachtig uit en lekker warm

 6. Hetzelfde probleem hier .. ben van 2 paar wanten er een kwijt. Ben dus ook hoognodig aan nieuwe toe. Zou je misschien het patroon hiervan willen delen ? Ik ga vrijdag naar de winterefteling dus kan wel een paar wanten gebruiken.

 7. ‘t zijn schoontjes!
  Ik heb ook een hekel aan van die handschoenen waarbij ge dan nog zo’n streepke bloot vel overhoudt, goed lang is veel beter!

 8. Ik zag ze ook bij Les Mademoiselles en ze zij prachtig, zowel jouw versie als de hare … echt waar ! Alleen heb ik persoonlijk toch liever handschoenen, kwestie van mijn knopen en rits aan mijn jas of mijn fietstassen nog op een deftige manier dicht of open te krijgen als ik mijn handschoenen al aan heb.

 9. Wow, echt ferm gedaan!!! Om trots op te zijn!

 10. wat een spannend verhaal!
  maar eind goed al goed !
  ( en warme uiteinden , daar heeft een mens veel voor over :) )

 11. Ik zag ze ook bij Les Mademoiselles, en dacht “ooit ga ik dat eens proberen”. Verschil is dat jij dat gewoon meteen doet, terwijl dat bij mij waarschijnlijk bij “ooit” zal blijven :-). Ze zijn mooi!

 12. Oh super zeg! Ze zijn echt tof. En Wim Mertens, ja, ik vind daar ook mijn zen..

 13. Super handschoenen, en inderdaad, supermuziek. Heb een aantal CD’s van Wim Mertens en heb hem al een paar keer live gezien. Genieten gewoon, very zen.
  Misschien moet ik de combinatie muziek – handschoenen ook eens proberen.

 14. Awel, dat zijn nu eens toffe handschoentjes zie! En die muziek… schoon seg… en alweer het bewijs dat onze muzieksmaak heel dicht bij elkaar ligt ;)

 15. @Mama Pluis: ik probeer het vanavond in te scannen. Wel vanavond laat, moet werken tot 22u en nu geen tijd meer want moet dadelijk weg. Hopelijk heb je dan morgen tijd om ze te maken :-).

  @Veerle: da’s mooi, want ik wil heel graag nog eens gaan luisteren, weet ik al wie ik mee moet vragen ;-).

 16. Heel mooi Nele!!! Tot snel***

 17. Joke

  Mooi gedaan!
  Mag ik vragen welke tussenvoering je daarvoor gebruikt?
  En dan waar ik heel de dag over na dacht: hoe naai je de boordstof eraan, want je kan je wanten binnenstebuiten ook aandoen, dus geen zichtbare naad?
  Greetz
  Joke

 18. WOW, die zijn mooi. Ik bekeek daarstraks al even de wanten van een vriendin toen we samen iets aan het drinken waren.Ze verklaren mij toch stillekes aan zot!

 19. Die zien er zalig warm uit. Je zal ze nodig hebben, nu het plots toch wel een stuk kouder is ‘s morgens…

Comments are closed.

%d bloggers like this: