Oma in het ziekenhuis.

Soms gebeuren er minder lollige dingen. De Oma in het ziekenhuis is one of those things. Totaal inspiratieloos bedacht ik gisterenmorgen dat ik haar een kadootje wilde geven. Iets om haar comfort aldaar te verhogen, maar waar ze thuis ook nog wat mee zou zijn. Iemand van het leukste clubje van het land tipte me dat zij een Petit Pan kussen maakte voor haar oma en in tijden van inspiratieloosheid is plagiaat ruimschoots toegestaan.
Het Petit Pan gedeelte wilde ik niet persé plagiëren, maar toen ik mijn stoffenkast opentrok viel mijn oog meteen op deze prachtige Sioux Gris. Gekocht op Petit Bazaar bij Vermiljoen. Met een rokje in mijn hoofd. Ik zag pas achteraf dat mijn tipgever eveneens eentje van de Sioux stofjes gekozen had, weliswaar in een andere kleur.

 

Het werd dus een kussensloop met paspel volgens de beproefde methode van zij-met-de-nieuwe-prachtige-naam. Het plan was feitelijk om er rode paspel bij te maken, maar wegens tijdsgebrek en een oog dat op meters kant en klare turquoise paspel viel, was de beslissing snel gemaakt. Ik vind het zo zelfs geslaagder.

 

De Oma was zelf ooit een bedreven naaister, maar elke angst van mijn kant dat ze één van mijn maaksels met haar echte kennersogen zou afkeuren, bleek ongegrond in het verleden. Zo ook nu.

Ze is daar niet zo gelukkig, daar in dat groot ziekenhuis waar ze niks doen in het weekend en “ze zei toch dat ze naar huis wilde in het weekend en dan maandag wel terug zou gaan”. Maar er verscheen toch een glimlach om haar lippen toen ik het tevoorschijn haalde. Er moest meteen een wit ziekenhuiskussen aan de kant. En toen ik op het eind van het bezoekuur naar buiten liep, hoorde ik haar naar “de madam” aan de overkant roepen: “dat is ook een kleinkind van mij, ik heb er 13 hè!”

Mijn oma verdient een standbeeld.

32 thoughts on “Oma in het ziekenhuis.

 1. Zo’n attentvol cadeau … ik zou als oma ook helemaal week worden, denk ik …

 2. Heel mooi kussen!!! ZO een kleurig kussen fleurt een hele kamer op!!
  Maren

 3. Oh zo lief. Oma’s zijn de max he.
  Prachtig kussen, ik zou het ook wel achter mijn rug willen steken.

  P.S. zo leuk dat je de nieuwe naam top vindt!

 4. Oh, wat lief! De turquoise paspel is top!
  En beterschap voor je oma.

 5. Ik vind de paspel ook zeer geslaagd van kleur, zalig kussen!
  En je Omaverhaal is héél herkenbaar, ik mis die van mij nu wel even, dus verwen ze maar lekker
  :0)! En heerlijk dat ze zo trots is op haar kleinkinderen ( met jou naaistijl heeft ze wel een héél goede reden :0))

 6. mooi gemaakt , oma s zijn idd super spijtig dat ik de mijne niet meer heb
  veel beterschap

 7. o zo lief om dat voor haar te maken!! En echt héél mooi. Krijg er zelf al kiekenvel van.

 8. Een heel mooi kussen! Ze gaat bij elke verpleegster kunnen opscheppen nu :-) Hopelijk kan ze snel weer naar huis, want daar zijn oma’s op hun best.

 9. Oh, arme oma! Sneu hoor. Die van mij heeft ook zo lang in het ziekenhuis gelegen. Helaas kon ik toen nog niet naaien. Supermooi kussen, wat lief van je.
  Groetjes, Esther.

 10. Hopelijk is het niet te erg en komt ze er snel weer bovenop?
  Ik ben zeker dat ze veel complimentjes zal krijgen/uitdelen over haar kussen, dus dat zal haar wat afleiden van het ziekenhuisgedoe.

 11. Heel mooi!Ik heb hier ook een sioux)exemplaar:)En veel beterschap voor je oma!

 12. Heel veel beterschap voor je oma
  Liefs,
  Xxx

 13. zo lief!!!! Wat zal oma trots zijn!!

 14. mah zo lief
  wens je oma veel beterschap
  oma’s zijn de max

 15. (hele mooie detailfoto’s ook, dat wou ik nog even zeggen)

 16. Oma’s zijn de beste, spijtig heb ik de mijn reeds vroeg moeten afgeven, maar zo’n prachtig kussen zou ze wel kunnen appreciëren.. Soigneer ze maar, die oma van jou.

 17. Maar gij lief kleinkind, ge doet mij bleiten. Echt, ik kan niet tegen lieve oma’s. Die zijn te goed voor de wereld en zeker voor ‘t ziekenhuis. Ik duim voor beterschap. Gij lief kleinkind.

 18. @Jozefien: gevallen en gescheurde kniepees. Revalideren dus. Niet evident als ge 84 zijt.
  En van de foto’s: danku! Maar ik probeer feitelijk maar wat, heb pas een nieuw toestel en eigenlijk vooral heel veel bewondering voor jouw foto’s!

  @Mamasha: maar Shake toch, en het liefste dat ze zei heb ik nog voor privaat gebruik gehouden, want daar begon ik zelf om te bleiten. Daar zal ik u dan maar van besparen ;-).

 19. Nele Bache

  SUPERMOOI !

 20. Een prachtig kussen voor een pracht van een oma zo te lezen! Beterschap!

 21. Wat naar voor haar dat ze in het ziekenhuis moet liggen, maar met dit prachtige kussen kan ze het wel in stijl doen. Ik hoop dat je oma snel thuis kan gaan genieten van je lieve cadeau.

 22. En mijn hartje is helemaal warm geworden.

  Hopelijk is je oma snel beter en kan er dan plechtig een schoon standbeeld geopend worden.

 23. Oh daar word ik ook week van. Ale nee, dat was ik al en nu wordt dat op de proef gesteld… Heel mooi en beterschap voor je oma!

 24. oh, zo zo zo lief!!! En dat kussen is echt prachtig, uw oma haar saaie ziekenhuisbed zal er op slag een stik minder saai uitzien. Om toch meteen beter van te worden toch?
  En het idee van een kussen te geven vind ik echt geslaagd, moet ik onthouden voor als ik ooit ook zo’n ziekenhuis-bed-cadeau moet verzinnen.

 25. Ik zit hier te bleiten achter mijn scherm!
  Mijn oma is ook zo’n grote lieverd!
  Sterkte aan jouw oma!

 26. Geweldig! Echt geweldig!
  Binnenkort alle oma’s met een hip kussen? ;-)

 27. Wat een prachtig kussen.Dat fleurt zo’n ziekenhuisbed gelijk op. Beterschap voor je oma!

 28. Ai, pijnlijk… Maar oma’s zijn tot meer in staat dan je soms denkt. Mijn mémé had een paar jaar geleden een zwaar auto-ongeval – de dokters hadden haar al opgegeven – maar dartelt nu op haar 85ste rond alsof er nooit iets gebeurd is. Ik duim dus!

 29. Heidi

  Ooh! Zo’n mooi kussen! Het kan niet anders dan dat je daarvan opfleurt! Ik hoop dat je oma snel de oude wordt! Liefs!

 30. toch heel schoon om zo inspiratieloos te zijn!!***

 31. ik kan begrijpen dat je oma er heel blij mee is!
  Ik denk dat ze stiekem hoopt op 13 kussens met zoveel kleinkinderen :-)

 32. Hopelijk knapt ze snel op, het kussen is heel mooi!
  En je laatste trotse opmerking over haar kleinkinderen doet mij aan mijn oma denken, plots mis ik haar een beetje. Geniet van haar en verwen haar maar goed!

Comments are closed.

%d bloggers like this: