Feest. En give away.

Dat is hier feest deze week, jongens, niet te doen. Na het feestje van dinsdagavond (u bent al ingeschreven voor een workshop, of staat net als zoveel andere sukkelaars op de wachtlijst?), is het vandaag op deze schone dag, hier feest. Ja, hier dus, geen linkje want mijn eigenste blog is vandaag jarig!

Een jaar geleden begon ik eraan, twijfelend en onzeker. Want of ik het zou volhouden, of ik er iets van zou kunnen, of er publiek zou zijn of dat het puur mijn eigen naslagwerk zou worden: allemaal vragen zonder antwoord. Nu weet ik alleen dat ik het ongelooflijk plezant vind, dat ik me er door uitgedaagd voel, dat ik vaak blozend achter de computer zit door uw enthousiasme en most of all, dat ik dankzij mijn blog ongelooflijk toffe en lieve mensen heb leren kennen. Ja, excuus voor het melig geblaat, dat hoort zo bij een feestelijke ceremonie. Als ik mijzelf vergelijk met een jaar geleden ben ik zoveel rijker, en dat moet u niet al te letterlijk nemen. (Oh, en af en toe ook nog twijfelend en onzeker, for sure.)

Bladiebla, denkt u. Hoe ziet dat met die Give Away, want dat staat daar in de titel te pronken, maar u ligt ondertussen bijna in slaap.

Ha, ieder die mijn blog volgt, verwelkom ik met veel plezier. En als grote danku voor uw volgen, voor uw reageren, voor alles, geef ik weg. Er ging wat wakker liggen aan vooraf: ik scrollde me een ongeluk op Pinterest, doorbladerde al mijn Ottobre’s, maakte van mijn stoffenrestjes één grote rommelhoop en toen hallelujah, kwam ik een restje tricot tegen waar geen plan meer voor was. Eén lange smalle verticale strook. Opeens ging een lichtje branden. Ik zocht mijn reeds uitgeprint patroon maat 86-92 van het Van Katoen ondergoed en na veel passen en meten, kwam ik erachter, dat die lange strook stof nét voldoende was.
Of net te weinig, want het onderhemdje moest noodgedwongen voorzien worden van lichtjes scheeflopende autootjes, maar we doen alsof het zo hoort en dan hoort het ook zo. De kleuren van de stof komen het best tot uiting op de rechterfoto hieronder: het is crèmekleurig met bruine autootjes.

Tricot knippen en verwerken: ooit onder de noemer “grootste naaiangsten”, nu één van mijn favorieten. Ik sla hier trouwens drie vliegen in 1 klap: uitdunning van mijn stoffenverzameling en daarmee een excuus om nieuw gerief te kopen, feestelijk inzetten van mijn tweede blogjaar én reclame maken voor Van Katoen, which is my job anyway.

Uw job is van de eenvoudige soort. U laat in een reactie hieronder weten of u mee wil dingen voor het reeds gefabriceerde ondergoedsetje voor jongens in maat 86-92.

Of dat u mee wil dingen voor een nog te fabriceren setje voor jongens of meisjes in onderstaande giraffentricot die ik ondertussen een beetje beu ben en waarin ik nog ruim voorzien ben. Kiezen kan uit volgende maten: 86/92 – 98/104 – 110/116 – 122/128 – 134/140.

Dat reageren moet u doen vóór 29 februari om 20u.
U mag mijn blog uiteraard altijd volgen, zo mist u niks van mijn oneindig gezever in de toekomst.

Blogjaar 2 wordt schoon mensen. Ik heb er zin in, en u hopelijk ook!

29-02 8:00 PM: de give away is nu gesloten!

142 thoughts on “Feest. En give away.

 1. Wat een geweldige give away, daar doen we wel aan mee,
  we gaan voor de meisjesversie want daar hebben we er vier van.,.
  de maat 116 of juist de kleinste 86/92 voor de jongste die misschien
  deze zomer zindelijk wordt!
  succes in iedergeval met bloggen.
  groet anne

 2. Van harte gefeliciteerd met al dat moois dat je keer op keer brengt zowel in je aangename manier van schrijven als in je handige manier van prachtige dingen verwezelijken, je hebt talent meid!
  En mocht mijn nummertje eruit komen ken ik wel een klein ventje dat heel blij zou zijn met de auto’s op zijn buik :0)

 3. Leuke give away! Ik doe mee! Ik zou gaan voor de girafjes in maat 98/104…
  Enne, nog veel blogplezier!

 4. proficiat !! ik doe graag mee voor de autootjes Finn gaat deze zomer net in die maat zitten :-)

  groetjes x

 5. Gefeliciteerd!

  Hier willen we graag meedoen met de give away en dan voor de girafjes in meidenvariant maat 110/116. Dan maakt mijn meid zeker de blits tijdens de gym (in ondergoed)!

  Grtz Joyce

 6. Proficiat! Met een eerste baby onderweg vind ik het super dat ik nu ook kan meedoen aan deze leuke give aways! Ik doe graag mee voor het giraffenstofje en dit in het kleinste maatje. Ik kies de giraffenstof omdat we nog altijd het geslacht niet weten (ben ondertussen al 31 weken)! We willen het graag weten maar hij of zij wil het nog een groot geheim houden en houdt daarom de beentjes stevig toe! Op naar het volgende blogjaar en doe vooral zo voort!
  Ik plaats nog een linkje op onze blog.

  Groetjes Evelien

 7. Ohhh, mooi!!
  En natuurlijk doe ik mee… ik ga voor de giraffen in maat 86-92!!!
  Proficiat met je mooie blogjaar en dat er nog veel mogen volgen…en volgen zullen ze/we!!

 8. Yes, count me in! Ik ga volledig voor het jongenssetje, perfect de maat v zoonlief die binnen 5 weken start met potjestraining. Zo’n mooi ondergoed kan geen betere motivatie zijn, toch?

 9. wauw! ik doe mee voor het auto-ondergoed. De zoon die 2 wordt in augustus zal er met veel plezier gebruik kunnen van maken!
  Leuke blog!

 10. Proficiat! Ik hoor nog bij de groep ‘brrr, zou ik het wel aandurven om iets in tricot te maken? Ik ding daarom mee voor het auosetje.

 11. Een dikke proficiat met je eerste verjaardag!!!
  Aangezien mijn jongste zoon net 2 geworden is en hij stilletjes aan op dat potje zou mogen gaan, ga ik voor de autootjes!!! Misschien is dat een eerste stap in de goede richting…

 12. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik ben een nieuweling in blogland en heb je blog een paar weken geleden ontdekt toen ik het even niet meer zag zitten met de volgorde van het in elkaar zetten van het rokje uit de Knipmode 2010, bedankt voor de superduidelijke uitleg, het is uiteindelijk allemaal gelukt! Heb me aangemeld als volger van je blog. De give away laat ik graag aan me voorbij gaan….niemand meer hier in huis die die schattige kleertjes past.

 13. Gefeliciteerd met je eerste blog jaar. ik lees al een tijd mee met veel plezier. Ik doe graag mee voor het meisjes setje maat 134/ 140.

  groetjes Helen

 14. hoe zalig zouden die aan de billen van onze Mathijs zitten in de zomer! Ik ga voor de auto-versie!
  en doe zo voort, ik kom hier heel graag lezen!

 15. Ik ga ook mijn kans wagen :-) en natuurlijk volg ik ook deze super blog! Ik ga voor het meisjes set in een maatje 86-92 en natuurlijk een dikke proficiat! Groetjes hendrikje

 16. Het enige echte jongenssetje! Dat zou ideaal zijn voor de zotte zoon des huizes! En deze keer hopen op een winnend “lotje”

 17. Proficiat met je éénjarig blogbestaan!! Mijn kleine meid is weg van de girafjes “om pipi te doen”. Laat onshopen dat ze dat dan net niet doet! Haar kleine kontje past in een maatje 86! :)

 18. Heb je net (pas) ontdekt en ik zie meteen een give-away! Fantastisch; ik zie mijn zoontje al rondlopen in dat fantastische setje (ondergoedsetje jongens maat 86-92).
  I

 19. Van harte gefeliciteerd en op naar nog meer jaar!!
  Het lijkt mij fantastisch als ik een mooi setje mocht winnen voor mijn jongste zoon (maat 98/104) Veel plezier met bloggen! Groet Ellis van Houwelingen

 20. Ik doe graag mee voor het auto-ondergoedsetje! Mijn enige zoon met drie zussen (n twee moeders, ocharme het kind) is net zindelijk en helemaal gek van auto’s! Proficiat met je leukr blog trouwens!

 21. Proficiat met je éénjaardag!

  Ik doe graag mee voor girafjesondergoed! Grtjs, Eva D.

 22. Prettige taartjesdag, Missy! ‘t Is dat Stig niet meer zo voor die lieflijke printjes is, anders deed ik zeker mee…

 23. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik ontdek je blog net (al zwervend op het www). Leuke dingen, lekker geschreven. Enne, voor zo’n kadootje wil ik ook nog wel een gokje doen. Een setje van girafjes stof in maatje 86/92 voor mijn jongste zoon, dan kunnen we in stijl aan de (warme?)zomer beginnen!
  Groetjes, Anne-Marie

 24. Bij mij is de tricot-angst nog alom aanwezig, dus doe ik graag mee met de give-away. De girafjes in maat 122-128 zouden mijn dochter beeldig staan.

 25. Wat een toffe blog is me dat hier! Ik ontdek hem net door de link op Foudoes en nu zit ik hier al heel de tijd te scrollen en te lezen: verslavend! Amai, jij bent nog maar een jaar bezig, wat een krak! Echt chique dinges, zelfs al wanten en al! Ik zal mij hier eens rap abonneren op uw blog :-)
  Proficiat met je blog-verjaardag! Ikzelf ben nog geen maand bezig maar het is super leuk en met zo’n mooie voorbeelden als jouw blog, wordt het elke dag nog toffer!
  Oh ja, ik heb hier een klein kapoentje rondlopen dat deze zomer 86-92 zal dragen. En toevallig is hij gek van auto’s, dus dat komt goed uit! :-)
  Heel mooi trouwens!

 26. Jaaa ik wil zo graag meedingen voor de GIRAF!
  of zoals mijn zoon het noemt : de Grraff. En weet je welk geluid giraffen maken ? (smak smak zegt hij dan)
  Maar goh, als ik niet win, dan dank voor je blog, want die lees ik graag met plezier. Ga zo door :D !

 27. Gefeliciteerd!! Kom hier ook graag kijken naar al dat moois. En ik, ik heb ook levende schrik om aan tricot te beginnen (VanKatoen- patroon ligt klaar, tricot ligt klaar…maar starten? Nee nog nie) Dus dingen we graag mee naar het Giraf-setje

 28. Wat een leuke give away! Ik heb een zoontje rondlopen van 1.5 jaar, dus die maat is perfect! ik doe heel graag mee!
  Proficiat met je jaar bloggen!

 29. Proficiat met je leuke blog!
  Ik doe graag mee voor het auto-setje.
  Hopelijk kan ik ooit zelf zoiets fabriceren… ;-)

 30. Proficiat met je blogverjaardag! Heerlijk om hier uw ‘gezever’ te lezen, vooral niet ophouden! Ik lach me vaak een kreuk :-) (met herkenbare dingen :-)
  Graag doe ik mee voor de girafkes. De 86-92 is nog op de groei, maar ik zie hem er nu al in rondhossen.

 31. Ik val hier midden in een feestje…nog van harte!!!
  Wat een leuke blog heb je!!! Dank je voor je inspiratie, ik ga nog even verder neuzen!

Comments are closed.