Over hoe Van Katoen ervoor zorgt dat ge terug permissie hebt om stof te kopen.

Het zit zo: hier gold een stoffenkoopverbod. Een hoeveelheid stoffen die sneller groeide dan het aantal dingen die ik kon naaien, zorgde voor een uitpuilende stoffenkast en op den duur een uitpuilend huis. Als ge kasten begint bij te kopen om uw stoffenverslaving te onderhouden, is het misschien tijd voor wat zelfreflectie.

En zo geschiedde het stoffenkoopverbod. Hier en daar een uitzondering daargelaten, dat dan weer wel.In die stoffenverzameling hopen stofjes die ik ooit eens kocht omdat ik dacht dat ik ze leuk vond. Niet dus.

U zit ja te knikken achter uw computer, en pinkt bij wijze van herkenning zelfs even een traantje weg?

Van Katoen heeft daar het ideale project voor ontwikkkeld. U duikt in uw stoffenkast, haalt daar al uit wat u niet meer nodig heeft en doet van bandwerk-boodschappentassen-produceren. Geloof mij, het werkt zeer in op de Zen.

Of nog beter, haal er één van uw beste vriendinnetjes bij, die ook last heeft van de naaimicrobe en het wordt gewoon dikke fun. Het werkt bovendien ook nog een positief in op uw gevoel van eigenwaarde, want ge doet iets voor een Goed Doel. Daarnaast creëert ge ruimte in uw stoffenkast voor nieuwe en leuke(re) stof!

Wij hadden gisteravond gereserveerd voor Van Katoen en hebben op één avondje 17 tassen geknipt en gestikt!

Work in progress:

We kwamen wat aan de trage kant op gang, omdat we even een manier van werken moesten zoeken. Maar uiteindelijk deed ik van tekenen en knippen en Veerle van strijken en plooikes spelden. Na het eten deed zij dan van stikken en ik van overlocken en belegjes tegoei strijken. Het was een beetje jammer dat de avond voorbij was, na die 17 tassen, want geroutineerd dat wij waren. Ge had erbij moeten zijn, feitelijk.
Vanmorgen hadden wij een tripje Gent gepland, zijnde het Stoffenspektakel, lang voor we wisten dat we onze tasjes daar af zouden kunnen geven, maar kijk, van perfecte timing gesproken en al.
Dat hield wel in, dat ik deze morgen 17 keer 4 plooikes tegoei aan het strijken was en dat er met een temperatuur van -8°C buiten foto’s gemaakt moesten worden. Ik was mijn handschoenen vergeten en heb na de fotoshoot de eerste 10 minuten in de auto zitten bleiten van de zeer aan mijn vingers. Ik bedoel, kwestie dat u leert van mijn fouten.
De stofjes komen van Ikea of uit de kringloopwinkel. Sommige was ik echt beu gezien, maar eenmaal in een tas getransformeerd viel het dan ineens weer keihard mee. Ik lette bij het knippen nergens op de manier waarop het patroon van de stof tot zijn recht zou komen, en dat gaf soms leuke verrassingen. Zoals onderstaande krabbetjes die links naar de hemel lijken te kruipen en rechts een verstoppoging doen in een plooi.

Plezant is dat, zo alles bij mekaar. Het ziet er wat kouwelijk uit, maar ik hoop dat ik toch minstens één iemand warm maak om ook achter zijn naaimachine te kruipen. Het is echt heel makkelijk en alle andere voordelen somde ik hierboven al op.

Ah, en hoe wij dat deden, diene fotoshoot?
Awel. Zo.

 

31 thoughts on “Over hoe Van Katoen ervoor zorgt dat ge terug permissie hebt om stof te kopen.

 1. Waaw – super … zo vééél ! Ja en ik ken het gevoel … te veel stofjes, maar van stofjes wordt ik blij, wat doe je dan ?

 2. LOL
  en ROFL
  en dat meerdere keren!

 3. en ook een beetje ocharme gij met uw bevroren vingertjes ;-)?

 4. schitterend!!!!

 5. Gho ! Een DIKKE proficiat voor het prachtige werk, alle moed én voor de bijdrage voor het goede doel.
  Echt chapeau!

 6. Mooie tasjes en indrukwekkend aantal, maarre… nog leuke stofjes gekocht vandaan op het Stoffenspektakel? Hahaha..

 7. Als er één iemand op 14 april een trofee verdiend voor trouwste VK-supporter, bent gij ‘t toch wel! En ge hebt gelijk, als je ze zo bij mekaar ziet hangen, ziet het er leuk en fleurig uit. Tijd om hier die kast ook eens uit te mesten!

 8. Wat GAAF, jullie zijn GEWELDIG!!

 9. Machtig!

 10. Gij zijt een zotteke!
  Heerlijk, zoveel tassen!

 11. Super! Ik zal al blij zijn als ik mijn twee exemplaren hier af krijg voor de deadline…

 12. Zotte doos! Maar wel schitterend. :P

 13. Wow, dat hebben jullie super gedaan zeg! Een record op zich hé 17 met 2 op één avond :-)

 14. Awel Nele,ik ben echt fier op ons resultaat!!! Zo fabriekske tot de nachtelijke uren,’t was plezant :-) …eigenlijk heb ik stiekem zin om het nog eens te doen, en te gaan voor de volle 18 stuks? Aangezien er vandaag weer heel wat stofjes zijn bijgekocht, mag er gerust nog wat plaats gemaakt worden in de stoffenkast :-)

 15. Waw, super, al die van katoen-tassen!!! En zo herkenbaar, een huis dat uitpuilt van de stofjes ;-). Toen ik vandaag naar ‘t stoffenspektakel trok keek manlief toch ook maar bedenkelijk zunne ;-)

 16. Knap werk!!

 17. Zeventien seg, dat is echt wel indrukwekkend! Ik heb er vandaag ocharme twee gemaakt en ze zijn dan nog fout ook…
  Misschien moet ik ook maar eens een partner in crime zoeken.
  Iemand?

 18. Hahaha, schitterend! Als er nu nog eens iemand is die geen tassen maakt na het lezen van jouw enthousiast gemotiveer…!

 19. Mo gij zotte doos! Maar wel schoon en wauw en al, dat wel! Trouwens: ik herkende u vandaag aan uw rokske :-)

 20. Super zeg, dat is nog eens een productie! En nog leuke nieuwe stofjes gekocht, want tja daar ga je voor naar het stoffenspektakel :)

 21. Knap gedaan!!!

 22. Lollige titel en weer zo’n schoon VK bericht. Gij zijt gewoon het ultieme promomeiske!!!

 23. Anonymous

  Schitterend :-)
  Die borstelsteel, ik vroeg me dat af op de vorige foto en dacht dat het een elektriciteitsbuis was :-)

  én uw handen… Even later las ik de standaard en kwam ik dit artikel tegen: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120203_231&pid=1477581
  Ik denk niet dat ge met die pollekes lid kunt worden van ‘frosters anonymous’ maar je verdient alleszins een medaille!
  Annick

 24. OK, ik ben in… morgen weet ik al wat te doen: een Van Katoen-tas maken… trouwens uw rokje vandaag ook gespot op het stoffenspektakel…

 25. hihi, super goed gedaan!

 26. Ik heb met dit blogbericht plat gelegen van herKenning. Geweldig.

 27. Ook hier één en al herkenning. Al is het stoffenkoopverbod hier nog niet afgekondigd… (daar zou dan namelijk een cd-en-platenkoopverbod tegenover staan)

  En bewondering! 17 tassen op één avond, amai!

 28. Ge steekt me inderdaad aan… :) Hopelijk vind ik iemand om het gezellig mee te maken :p

 29. tsss, u eerst uitdagen en dan niet reageren. Bij deze is dit rechtgezet en roep ik officieel uit winnaressen! Goed gedaan!

 30. Geweldig! Niet alleen de hoge productie van tassen voor het goede doel, maar vooral veel dank voor het leveren van een excuus om stofjes te kopen ;-)

 31. Goed gedaan!

Comments are closed.

%d bloggers like this: