Promogirl. Van Katoen. En het binnenpretje.

Er zijn de feiten, zoals dat ik tijd teveel heb (not), dat ik een portie zottigheid² bezit die me af en toe ook parten durft spelen en dat ik soms bijzondere associaties maak.
Er was zij, die mij na de tassenmarathon het ultieme promomeiske noemde en weinig later nog ne keer.
En er was flockfolie, die hier rondslingerde tussen alle honderdduizend andere dingen.

Alles samen, gebeurde er een soort optel-en-maal-iets in mijn hoofd, met als resultaat een waarlijk lollig idee, waarvan ik niet wist wat ik er verder mee zou doen. Dat is waar de zottigheid halt hield en er wat tijd verstreek.

Uiteindelijk deed ik maar wat, want dat is hoe soms de beste dingen ontstaan, zomaar wat doen. Ik printte het Van Katoen-logo uit in het groot op een A4 blad en knipte het uit flockfolie (hartje de details, tot ge ze moet uitknippen, daar treed ik Riet in bij). Ik liet het idee vooral in mijn eigen hoofd groeien, voor als het niks zou worden en omdat ik graag bommetjes drop, voor als het wel wat zou worden. Waar ik vergat rekening mee te houden, was mijn eigenste enthousiasme dat ontembaar leek, dus toen het allemaal zeer concreet werd, maakte ik haar mijn bondgenoot.

Gisteren was maakdag voor Van Katoen, ofte misschien beter begrijpbaar als (keileuk) bandwerk om het winkeltje op 14 april te vullen (al die gezelligheid is hier een klein beetje te bewonderen –  profiteer er ineens van om lid te worden van de Van Katoen pagina, als u daar toch bent, zo blijft u steeds van de laatste nieuwtjes op de hoogte!). Kir zou foto’s maken van mijn zot idee als wij tweeën daar als eersten zouden arriveren en nog wat tijd onder ons tweetjes zouden hebben, maar timing op een vroege zondagochtend durft al eens afgeleid te worden door onnodig te benoemen zaken. Niks getreurd, toen het zonnetje daar was, waren er genoeg fotografen aanwezig waaronder eentje, wie ik vroeg partner in crime te worden voor mijn blogmopje.

Ik droeg hem namelijk de ganse dag onder mijn trui. Ha! En hij bracht geluk. Want het was mijn productiefste maakdag ever.

Ik riskeerde zelfs mijn leven door met een veel te smal rokske in nen boom te klimmen. Want dat gingen schone foto’s worden. Dixit de fotograaf. Ze had gelijk.

En nu ga ik naar buiten. U bent allen ondertussen wel op de hoogte van Van Katoen. Het is in de Echte Wereld, dat ik mijn promogirlstreken moet gaan uithalen.

34 thoughts on “Promogirl. Van Katoen. En het binnenpretje.

 1. Woohoo!! Goed gedaan. Ik zag gisteren idd de vruchten van de maakdag, hoe te gek. Jammer dat er geen Nederlandse dependance is! Ik wil wel de NL promogirl worden hoor, no problem ;-)
  Groetjes, Esther.

 2. Mooi gedaan! Ik begrijp niet waarom je die de hele dag onder je trui verstopt! (tenzij het anders te frisjes was in het kasteel :-) ) Ik stel voor dat je er nog een maakt en dan kan je vanaf nu tot half april Van Katoen geven met je shirts!

  1. Ah, omdat ik er nog niet over geblogd had natuurlijk ;-). En het was daar inderdaad vrij koud, de verwarming deed niet wat hij doen moest. Maar ik had hem vooral aan, omdat er nog foto’s van gemaakt moesten worden en dan vond ik het wel een leuk blogmopje zo ;-).

 3. Moh, zotteken! En dat dan verstoppen… Nu ja. Als ìk hem had ontdekt, dan was dat niet ‘met een rokske in den boom’ maar ‘met een rokske boven op tafel’ geworden!

 4. Gij zotte! En ik zat er gewoon de hele dag naast en gij zegt niets? Schoon uitgesneden, absoluut. Ik bewonder uw courage.

 5. MOH!

  dan zit ik een hele dag te zeggen hoe koud het is tegen u en gij had extra verwarming aan onder uw trui!
  TSSSS, nu snap ik waarom je ineens even stiekem verdween met die camera :-)

  Het ziet er wel super uit!
  Viva Van Katoen! Viva uw promo-gehalte!
  Annick

 6. O hij is leuk!! Zou graag eens bij jullie maakdagen zijn, maar woon helaas véél te ver weg… Nou ja, ook erg leuk om op deze manier van de gekke invallen mee te genieten :-)

 7. Haha! Stiekemerd! Hij is heel erg mooi en de foto’s zijn ook geslaagd :-) Niemand die de titel van promomeisje meer verdient dan jij!

 8. Oooh, ik denk dat ik mij ook zo eens iets maak! Allez, als in ‘een naaimachine op nen t-shirt ofzo’, niet met het Van Katoen-logo, dat ben ik niet waard ;-)

Comments are closed.